SOLICITARE PE MASA COMISIEI EUROPENE Fermierii spanioli vor suspendarea importurilor de fructe şi legume din Egipt şi Turcia în UE

I.GHE.
Ziarul BURSA #Internaţional #Agricultură / 19 ianuarie 2023

Fermierii spanioli vor suspendarea importurilor de fructe şi legume din Egipt şi Turcia în UE

Fermierii spanioli au solicitat DG Sante (Direcţia Generală pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară a UE) şi Comisiei Europene adoptarea unor măsuri urgente cu privire la importurile de fructe şi legume din Turcia şi Egipt. Conform reprezentanţilor acestora, forul decizional de la Bruxelles ar trebui să decidă ca timp de un an 30% din marfa importată să fie controlată, în special mandarinele importate din Turcia şi portocalele aduse din Egipt. Fermierii spanioli mai solicită Comisiei ca, dacă în oricare dintre lunile din perioada de un an în care va creşte procentul mărfii verificate se înregistrează o creştere de 5% a alertelor pentru orice produs, importurile turceşti sau egiptene să fie suspendate.

Ei doresc ca oficialii Comisiei Europene să se asigure că ţările cu care semnează acorduri comerciale îşi asumă angajamentul de a reduce utilizarea produselor fitosanitare sau a pesticidelor şi să accelereze lucrările de implementare a clauzelor oglindă în cadrul Strategiei Farm to Fork.

"Relaţiile comerciale ale UE trebuie să fie aliniate la standardele europene de producţie. Într-un context de creştere a costurilor de producţie, este mai esenţial ca niciodată să începem să cerem aceleaşi condiţii fitosanitare, de mediu, de siguranţă şi etice pentru produsele importate din ţări terţe care sunt reglementate pentru producţiile europene", a declarat Carles Peris, Secretarul General al Unio de Llauradoras (Sindicatul Fermierilor din Spania).

Potrivit unui studiu întocmit de Sindicatul Fermierilor din Spania, importurile de legume şi fructe din Turcia şi Egipt au dus în ultimii trei ani (2020-2022) la emiterea a 1189 de alerte din cauza folosirii ingredientelor active neautorizate în Uniunea Europeană sau pentru depăşirea limitelor maxime de reziduuri permise.

"Exporturile de fructe şi legume către Uniunea Europeană din Turcia şi Egipt au crescut în ultimii ani. (...) Turcia a avut un total de 1.072 de alerte în ultimii trei ani, ceea ce a determinat, creşterea inspecţiilor la 20% din transporturile de lămâi, portocale şi mandarine. În ciuda acestei creşteri, alertele au continuat să fie emise aproape zilnic, chiar dacă din 1 ianuarie 2023, noile reglementări comunitare stabilesc verificarea a 30% din importurile de lămâi şi grepfrut", arată reprezentanţii fermierilor spanioli.

Ei mai susţin că, din cauza alertelor de neconformitate emise pentru importurile de fructe din Egipt în perioada 2020-2022, Comisia Europeană a decis ca 20% din transporturile de portocale şi ardei din ţara respectivă să fie verificate, deoarece în cazul portocalelor "au fost detectate noi riscuri pentru sănătatea umană, din cauza unei posibile contaminări cu reziduuri de pesticide".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. pentru ca nu pot concura cu ei!!!

    sa vezi costuri bomba! 

    s c cret 

    1. Pentru că nu controlează nimeni sacii de pesticide pe care le aruncă turcii și egiptenii în produsele lor.

      Corect

      asa este!

      real se doreste pret nominal in sus la concurenta "Cica loiala" =asta nu stim exac. 

      Plus ca Turcia nu are dece sa mai "Fure la pesticide" re deja deflatie de moneda si campul muncii /deflatie de remuneratie muncitori; deci are de unde sa isi echilibreze costuri. 

      Turcia este inca competitiva; asa cum este ea. 

      Rolul Uniunii este sa "Exporte inflatia nominala de euroi" nu sa o invarta intern caci exagereaza piata in cresteri de pretirui si spirala de salarii taxe etc... 

      Cerinta spanieie este bine sesizata - se afla in expansiune economica /credit si mai poate valorifica chiar bine sectorul respectiv. 

      s c cret 

    Sunt preferate de consumator pt ca nu conteaza doar gustul ci si aspectul (mai curate, mai fragede, mai frum etc), la pret asem sau mai mic.

    1. Am renunțat de vreo 2-3 triliarde de ani să mai ascult șarada produselor naturale de la țară, unde aruncă tanti veorica niște rahat în roșii cu un săculeț de îngrășământ adus de Costel.

    Controale sa fie câte vor.

    Dar embargo? pai ce să facă UE să sancționeze și Egiptul (100 mil) și Turcia (80 mil)? Pai comerțul w bun doar când vând ai noștri la ei? 

    1. Turcia are nevoie de valuta!

      Exporta ce stiu mai bine; si oricum sunt mult mai ieftini ca Spania! 

      Spania doar prin tehnologizare severa sau muncitori din Ucraina+ Moldova poate sa mai fie competitiva; Mai nou am vazut pe Tarlalele din Italia (pe la mafitoii italiani) + Spania +Cipru masline = congolei si africani!!  

      p la italienie ce mai sunt cv rataciti romani de rpin cernauti suceava vaslui.. ca in rest lumea s-a cam cizelat; asteapta sa vina alta criza sa le dea alt sut in cur urmatoarei generatii. 

      s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb