'Vrem să ţinem Ucraina departe de Uniunea Europeană, pentru că, dacă este lăsată să intre, ne va absorbi toţi banii', a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în interviul săptămânal acordat postului public de radio, informează Agerpres.
Liderii occidentali au decis, dintr-un motiv oarecare, să medieze un acord cu Ucraina privind menţinerea unei armate de circa un milion de trupe, ale cărei costuri ar fi acoperite de către europeni, a afirmat Viktor Orban la radio Kossuth, adăugând că 'în loc să-şi consolideze propriile forţe armate, Europa de vest plăteşte Ucraina pentru serviciile sale mercenare'.
Acest lucru ar putea reprezenta un risc serios de securitate pentru Europa, a spus Orban, argumentând că Europa ar putea ajunge să finanţeze o armată ale cărei intenţii 'nu vor fi întotdeauna prietenoase, sau cel puţin nu sunt garanţii că vor fi'.
'Problema aderării Ucrainei la UE este legată de acest lucru, deoarece este mult mai uşor să se ia decizii financiare în favoarea Ucrainei dacă ţara respectivă este în UE decât dacă nu este', a continuat premierul ungar. 'De aceea vrem să menţinem Ucraina în afara UE, pentru că dacă o lăsăm să intre, ne va absorbi toţi banii ca un burete', a conchis premierul, adăugând că preţul va fi plătit de Europa centrală, inclusiv de Ungaria.
El i-a încurajat pe unguri să participe la votul Voks 2025 cu privire la o viitoare aderare a Ucrainei la UE, îndemnându-i: 'Să nu-i lăsăm pe alţii să decidă peste capul nostru!'.
Viktor Orban a mai afirmat în interviul săptămânal radiodifuzat că 'există o reţea de propagandă prorăzboi, proucraineană care operează în Ungaria, susţinând poziţii proucrainene' în fiecare zi, dar 'am luat măsurile necesare pentru a contracara acest lucru' prin transmiterea către parlament a proiectului de lege privind transparenţa.
Potrivit lui Orban, partidele de opoziţie ungare au în esenţă legături cu Ucraina şi ucrainenilor le este uşor să se implice în politica ungară prin intermediul acestora.
Partidele de opoziţie erau cunoscute ca fiind proucrainene întrucât susţin aderarea Ucrainei la UE, a menţionat Orban, dar - a susţinut el - nu era de aşteptat ca serviciile secrete ucrainene să 'menţină o relaţie atât de profundă cu ele'.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 13:33)
Singurele contra-argumente viabile impotriva tezei lui Orban sunt cele de natura economica (financiar-comercial). Sa le auzim. Mie mi se pare ca atat militar cat si economic, noi, statele vecine Ucrainei, vom deveni satelitii ei.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 14:00)
Ucraina n-ar trebui admisa în UE pe favoritisme! România și Bulgaria știu foarte bine câte ni s-au cerut pana la admitere. Când toate condițiile, absolut toate condițiile, vor fi îndeplinite de către Ucraina, atunci se poate accepta admiterea. Nici un minut inainte!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 14:32)
aici are dreptate orbanel,problema este ca daca ucraina ar fi admisa in europa chiar si asa ciuntita dupa terminarea razboiului,noi ca tara am fi mult mai linistiti stiind ca totusi avem o zona tanpon populata de niste cetateni care nu vor mai da mana cu rusii nici odata dupa cate au patimit din cauza lor, o zona tanpon nu strica cand este vorba de rusnaci
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 14:38)
adevarat ,dar marsava gandire, daca lor acum 2000 de ani nu lisar fi permis sederea in campia panonica, acum nu mai existau ca neam, dar au dat aici peste niste popoare tolerante de felul lor si au lasat sarpele sa le intre in curte si acum o fac pe stapanii
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 14:39)
adevarat asa se intampla acum cu emigrantii islsmisti
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 15:02)
Dacă îndeplinesc condițiile tehnice sa fie primită.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.05.2025, 18:28)
Pai daca zelea a furat cat ai clipi 250 miliarde din ajutoare si armament (a zis public dupa aia ca "nu stie unde sant"),
iti dai seama cat va fura cand "va avea dreptul" la ei si nu va fi controlat de nimeni, ca e favorițelul fetițelor de la conducerea UE