"Dezvoltarea pieţelor de instrumente financiare derivate - un element esenţial în maturizarea pieţei de capital"
Au consemnat George Marinescu şi Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 aprilie
Au consemnat George Marinescu şi Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 aprilie
Andrei IacomiInternaţional / 1 aprilie
• Bogăţia celor mai avuţi 1% dintre americani a urcat la 44,6 trilioane de dolari, potrivit Fed
• Mark Zandi, Moody's Analytics: "Efectul bogăţiei provenit din creşterea preţurilor acţiunilor sporeşte puternic încrederea consumatorilor, cheltuielile şi expansiunea mai amplă a economiei"
Emilia OlescuCompanii / 1 aprilie
În Parlamentul nostru se află în dezbatere o avalanşă de proiecte de lege în domeniul gamblingului, majoritatea depuse în anul pre-electoral 2023. Iniţiativele legislative au aproximativ aceleaşi prevederi, fie că provin de la puterea politică, fie că vin dinspre opoziţia parlamentară. Textele de lege vizează reglementarea sectorului din punct de vedere al publicităţii, al spaţiului unde se desfăşoară jocurile de noroc sau chiar vorbesc despre "eradicarea" acestei industrii.
George MarinescuPolitică / 1 aprilie
Călin RecheaMacroeconomie / 1 aprilie
Anchidim Zăgrean, preşedintele ROMBETCompanii / 1 aprilie
Nimic nu s-a schimbat în anul 2023, când, la fel ca în anii precedenţi, organizatorii jocurilor de noroc au fost nevoiţi să asiste neputincioşi la un adevărat festival al politicienilor, un curcubeu al culorilor politice, care s-au întrecut în depunerea a nenumărate proiecte de lege, care nu au altă menire sau conţinut constituţional decât posibila şi mult dorita imagine mass-media, prin intermediul căreia poate mai adună o mână de voturi sau sperând că vor obţine suficientă notorietate ori suficient populism care să-i poată plasa din nou în cursa pentru un nou mandat de parlamentar. Nu mai contează şi nu interesează pe nimeni faptul că ceea ce propun, prin aceste proiecte de lege precum şi pe tot parcursul parlamentar al acestora, de la momentul elaborării iniţiativei şi până la momentul în care acestea sunt supuse spre dezbatere parlamentară şi apoi spre adoptare, nu sunt respectate nici cele mai elementare norme de tehnică sau procedură legislativă.
I.Ghe.Companii / 1 aprilie
Organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc constituie un domeniu în care decidenţii politici s-au grăbit să legifereze strict în ultimii ani, din motive mai mult sau mai puţin electorale. Cert este că vidul legislativ în privinţa autorizării funcţionării spaţiilor în care se desfăşoară activităţile respective, în privinţa accesului persoanelor în aceste spaţii, precum şi în privinţa comercializării anumitor produse şi a publicităţii a fost umplut în ultimii ani de mai multe proiecte de acte normative, majoritatea fiind iniţiate pe parcursul anului trecut, iniţiative legislative care au cam aceleaşi prevederi, fie că provin de la puterea politică PSD-PNL, fie că vin de la opoziţia parlamentară.
Companii / 1 aprilie
• (Interviu cu Ionuţ-Valeriu Andrei, directorul general al Loteriei Române)
Reporter: Care a fost evoluţia activităţii Loteriei Române în ultimul an?
Ionuţ-Valeriu Andrei: În 2023, am dat startul procesului de digitalizare a companiei. Biletele la Loto 6/49, 5/40 şi Joker sunt disponibile acum şi on-line, prin intermediul unor aplicaţii partenere. În doar 30 de săptămâni de la tranziţia către on-line, impactul a fost remarcabil, iar în prezent 20% din totalul vânzărilor de bilete la jocurile Loto tradiţionale sunt realizate prin platforme on-line.
Companii / 1 aprilie
• (Interviu cu Gheorghe Gabriel Gheorghe, preşedintele ONJN)
Reporter: Cum a evoluat piaţa jocurilor de noroc în ultimul an?
Gheorghe Gabriel Gheorghe: Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat semnificativ, şi nu mă refer aici doar la ultimul an, segmentul online fiind pe un trend constant ascendent. Aici a contat, bineînţeles, foarte mult şi accesul la internet şi la device-uri mobile, ce au permis, practic, jucătorilor să beneficieze oriunde şi oricând de activităţi de divertisment de o varietate tot mai largă.
Companii / 1 aprilie
Companii / 1 aprilie
• (Interviu cu Odeta Nestor, preşedintele AOJND)
Reporter: Care sunt principalele probleme ale domeniului şi ce soluţii consideraţi că există pentru remedierea acestora?
Odeta Nestor: Din păcate, principalele probleme ale domeniului sunt generate de lipsa de consultare din partea autorităţilor pe fondul a ceea ce aş putea califica, fără exagerare, ca fiind o degradare a activităţii ONJN în ultimii ani. Este o constatare care nu ne aparţine doar mie şi multora dintre colegii mei din industrie, ci, din păcate, este o realitate observată inclusiv recent, într-un raport oficial, de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Desigur, toată această funcţionare defectuoasă are efecte directe în piaţă şi, în cele din urmă, în serviciile oferite clienţilor.
Companii / 1 aprilie
• (Interviu cu Vlad Soare, preşedintele FEDBET)
Reporter: Care sunt principalele probleme ale domeniului şi ce soluţii consideraţi că există pentru remedierea acestora?
Vlad Soare: Principala problemă a domeniului nostru este percepţia cu privire la industria de jocuri de noroc. Sunt puţine industrii care se confruntă cu o asemenea percepţie, iar motivele care stau la baza acesteia sunt strâns legate de faptul că industria noastră este receptată ca fiind una a viciului, şi nu una a divertismentului. Această percepţie are la bază o lipsă de educaţie generalizată în legatură cu acest domeniu, cu toate că percepţia pe care noi încercăm să o creăm, aliniată la realitatea din ţările occidentale, este cea conform căreia jocurile de noroc reprezintă o formă de entertainment care, în mod evident, vine cu un cost care trebuie să fie înţeles, asumat şi neapărat păstrat sub control.
CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 1 aprilie
Emilia OlescuCompanii / 1 aprilie
I.GHE.Internaţional / 1 aprilie
Macroeconomie / 1 aprilie
F.A.Piaţa de Capital / 1 aprilie
ANA FELEACompanii / 1 aprilie
Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 1 aprilie
ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 aprilie
Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 1 aprilie
SABIN S. BRANDIBURUBănci-Asigurări / 1 aprilie
George Marinescu
Cornel Codiţă
Octavian Dan
Călin Rechea
I.Ghe.
A.I.
Euro | 4.9745 |
Dolar SUA | 4.4568 |
Franc elveţian | 5.2532 |
Liră sterlină | 5.9252 |
Gram de aur | 373.3536 |
convertor valutar
»=English Section /George Marinescu - 20 septembrie
English Section /Octavian Dan - 20 septembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 20 septembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 19 septembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 18 septembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 17 septembrie
Piaţa de Capital /A.I. - 13 septembrie
George Marinescu