MASĂ ROTUNDĂ ROMÂNIA ŞI RUSIA: ÎN CĂUTARE DE NOI FORMATE DE COOPERARE / OPARIN DIMITRIE ATICOVICH, SINARA TRANSPORT MACHINES: "Căutăm un partener în România pentru un consorţiu"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

"Căutăm un partener în România pentru un consorţiu"

În România este nevoie de reabilitarea infrastructurii de transport feroviar, deoarece ţara noastră nu poate asigura cerinţele de viteză de rulaj ale Uniunii Europene, de 160 km/oră, a afirmat Oparin Dimitrie Aticovich, director-general al Syntera Investment System şi reprezentant al constructorului rus de locomotive şi căi ferate Sinara Transport Machines (STM).

Domnia sa a declarat: "În acest moment, căutăm un partener în România ca să creăm un consorţiu pentru a deservi cererea din România de modernizare a infrastructurii. Avem o gamă largă de produse, iar graţie Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR) avem o colaborare cu Ministerul Transporturilor, am vizitat uzine (...) şi vedem o posibilitate de creştere a afacerilor noastre în România (...) deoarece serviciile şi produsele noastre sunt mult mai sigure şi, categoric, mult mai ieftine".

Sinara Transport Machines a fost înfiinţată în 2007 drept o subsidiară a grupului omonim. Grupul activează în sectorul construcţiei de locomotive şi întreţinere de căi ferate şi vehicule de transport de specialitate, iar în prezent numără în jur de 22.000 de angajaţi la nivel global, înregistrând în 2017 contracte în valoare de 62 de miliarde de ruble (n.r. circa 822 milioane de euro).

Reprezentantul Sinara a continuat: "Oferim, de altfel, şi servicii de mentenanţă (pentru vehicule de transport pe cale ferată). De asemenea, nu suntem doar producători, ci realizăm şi cercetare şi dezvoltare de tehnologie, şi vă repet, suntem foarte interesaţi de piaţa românească pentru că observăm potenţial".

Din 2000 şi până în 2017, Uniunea Europeană a oferit granturi de cofinanţare a investiţiilor în infrastructură de cale ferată de mare viteză în valoare de 23,7 miliarde de euro, în scopul conectării infrastructurii de transport feroviar în ţările comunitare.

Conform domnului Aticovich, domeniul de activitate al STM este construcţia de locomotive electrice, pentru care compania desfăşoară în prezent un parteneriat cu compania germană Siemens. De asemenea, STM se mai ocupă cu construcţia de locomotive de mare viteză, cât şi de construcţia de motoare diesel şi oferirea de servicii de inginerie, conform sursei menţionate.

Referitor la relaţiile economice dintre Federaţia Rusă şi partenerii comerciali din Europa, domnul Aticovich a conchis: "Recent, ne-am întors din Germania, unde am luat parte la un forum important de afaceri, iar în ciuda sancţiunilor, vă anunţ că Germania îşi dezvoltă în continuare relaţiile comerciale cu Federaţia Rusă".

În contextul în care miercuri, 17 octombrie, ministrul transporturilor Lucian Şova a declarat la Belgrad, în cadrul formatului de cooperare "16+1", că există discuţii cu companii de specialitate din China care să repare căile ferate din ţara noastră şi să pună la dispoziţia statului material rulant, Tudor Afanasov, moderatorul discuţiei şi preşedintele CCECRR, a completat punctul de vedere al domnului Aticovich, precizând: "Noi am purtat discuţii cu partenerii noştri de la Ministerul Transporturilor. Bineînţeles, şi China are parte de experienţa sa, dar noi sperăm să dovedim că materialele pe care le produce grupul STM sunt mult, bune din punct de vedere calitativ, mult mai rezistente, având în vedere şi parteneriatul pe care acest grup îl are încheiat cu Siemens, produc împreună foarte multe utilaje şi foarte mult material rulant. Desigur, este o piaţă liberă, mare, iar statul român trebuie să-şi aleagă partenerii. Până la urmă, cel care va avea oferta cea mai bună şi condiţiile cele mai bune va avea acces (la contracte n.r.). Noi, spre deosebire de partenerii chinezi, nu propunem să venim cu material rulant sau doar să construim cale ferată, noi venim cu propunerea să producem împreună, iar cu acest produs să mergem în Europa şi să încercăm să intrăm în pieţele din zonă. A acorda tehnologie de ultimă oră este un mare gest, deoarece acolo sunt ani de investiţie în inovaţie şi tehnologie, iar noi oferim acest lucru. Credem într-o colaborare cu partenerii noştri de afaceri din România şi din Rusia şi considerăm că această unitate poate să ajute România să aibă propria tehnologie şi nu să importe din altă parte ".

În cadrul forumului a fost lansată o platformă online în limba română pe care se pot găsi informaţii despre membrii CCECRR şi despre evenimentele economice şi culturale care adună laolaltă comunităţi din ambele ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb