ARSC solicită un audit independent şi propune soluţii concrete pentru redresarea proiectului ONRC 2.0

R.S.
Miscellanea / 29 august

ARSC solicită un audit independent şi propune soluţii concrete pentru redresarea proiectului ONRC 2.0

Proiectul ONRC 2.0, destinat să modernizeze şi să digitalizeze operaţiunile Registrului Comerţului, a suferit întârzieri şi deficienţe care au condus la blocarea accesului la capital pentru numeroase afaceri, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC) îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de modul în care a fost gestionat proiectul ONRC 2.0. Conform estimărilor specialiştilor, aproximativ 25 de milioane de euro sunt blocaţi în economia românească, reprezentând un adevărat atentat la stabilitatea şi dezvoltarea antreprenoriatului românesc. Această situaţie afectează grav antreprenorii, mai ales întreprinderile mici şi mijlocii, şi periclitează eforturile noastre naţionale de a avansa pe calea digitalizării.

ARSC propune implementarea unui audit independent al proiectului ONRC 2.0 pentru a identifica toate problemele şi a stabili măsurile necesare pentru corectarea acestora.

Formare profesională continuă: Personalul ONRC trebuie să beneficieze de instruire specializată pentru a gestiona corect procesele de digitalizare.

Colaborare cu experţi din sectorul privat: Ecosistemul nostru de parteneri şi experţi în tehnologie poate oferi suport şi expertiză pentru implementarea eficientă a soluţiilor digitale.

Implementarea unei platforme de monitorizare în timp real: Aceasta ar permite detectarea timpurie a problemelor şi asigurarea transparenţei în execuţia proiectelor.

Un apel la transparenţă şi responsabilitate

ARSC solicită o mai mare transparenţă şi responsabilitate în gestionarea proiectelor de digitalizare la nivel naţional. Considerăm că este necesară o raportare periodică şi transparentă a progresului acestor proiecte către public, astfel încât cetăţenii şi mediul de afaceri să poată urmări şi înţelege modul în care sunt utilizate resursele publice. Aceste măsuri vor contribui la restabilirea încrederii în capacitatea statului de a gestiona eficient procesele de digitalizare, în beneficiul tuturor.

ARSC, în calitatea sa de principală autoritate a Industriei Smart City din România, îşi exprimă disponibilitatea de a colabora cu autorităţile competente pentru a sprijini îmbunătăţirea şi redresarea acestui proiect critic. Ne angajăm să oferim expertiza noastră pentru a evita astfel de situaţii pe viitor şi pentru a asigura implementarea eficientă a soluţiilor tehnologice care să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a României.

Sprijin şi Colaborare

ARSC subliniază că statul, mai ales în situaţii de criză majoră, trebuie să fie dispus să accepte ajutor din partea experţilor şi partenerilor din sectorul privat. Capacitatea de a colabora eficient poate determina succesul sau eşecul proiectelor de digitalizare. În această lumină, ARSC îşi exprimă deschiderea de a colabora cu ONRC şi alte instituţii pentru a asigura succesul acestui proiect esenţial.

Apel la Acţiune

Este esenţial ca ONRC să recunoască nevoia urgentă de a corecta aceste deficienţe şi să colaboreze cu experţi pentru a asigura redresarea rapidă a situaţiei. Doar printr-o acţiune concertată şi printr-un parteneriat între sectorul public şi cel privat putem recâştiga încrederea publicului în procesele de digitalizare şi putem proteja economia de alte asemenea riscuri.

Calculul prejudiciilor

Evaluarea prejudiciilor economice ar trebui realizată de experţi financiari şi instituţii bancare, în colaborare cu autorităţile. ARSC are competenţele necesare şi este pregătită să sprijine acest proces prin experţii săi şi partenerii săi specializaţi.

Declaraţie oficială Eduard Dumitraşcu

"Situaţia actuală subminează încrederea publicului în procesele de digitalizare şi afectează negativ mediul de afaceri. Este imperativ ca ONRC să ia măsuri rapide şi decisive pentru a corecta aceste deficienţe. Experţii financiari sau instituţiile bancare pot evalua exact prejudiciile şi putem contribui cu expertiza noastră şi a partenerilor noştri din sectorul privat. Doar printr-o colaborare deschisă şi un angajament comun putem asigura o digitalizare eficientă şi durabilă în România," a declarat Eduard Dumitraşcu, Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb