Duşa: "Vom achiziţiona nave noi"

Companii #Apărare / 15 august 2015

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a afirmat, sâmbătă, la Constanţa, în discursul rostit la ceremoniile de Ziua Marinei Române, că în ultimii doi ani bugetul alocat Forţelor Navale a fost de patru ori mai mare, ceea ce a dus atât la îmbunătăţirea instruirii militarilor marinari, cât şi la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei, informează Agerpres.

Duşa a precizat că, în 2015, va continua procesul de modernizare a celor două fregate ale ţării noastre - Regele Ferdinand şi Regina Maria - şi vor fi achiziţionate şi nave noi.

"Au fost luate măsuri de modernizare şi creştere a capacităţii operaţionale a Marinei Militare. Şi premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea au sprijinit Ministerul Apărării Naţionale pentru a stopa subfinanţarea şi, în 2013 - 2014, am beneficiat de o finanţare substanţială. Practic, la Forţele Navale bugetul a fost mărit de patru ori, astfel încât, pe lângă programul de instruire şi pregătire a militarilor marinari, să acordăm o atenţie deosebită modernizării bazei tehnico-materiale a Marinei. Sunt programate în acest an (...) să intre în procesul de modernizare, etapa a doua, cele două fregate. (...) Avem în vedere să achiziţionăm şi nave noi, nave de luptă şi remorchere, care să ne permită să manevrăm navele noastre în port, astfel încât să nu mai închiriem nave de la alţi agenţi economici. Când vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim şi de înzestrarea cu armament de ultimă generaţie, crearea structurilor necesare pentru apărarea litoralului românesc şi a graniţelor pe apă ale României", a explicat ministrul Apărării Naţionale.

Ministrul Mircea Duşa şi vicepremierul Gabriel Oprea au participat sâmbătă la festivităţile organizate pe faleza Comandamentului Forţelor Navale din Constanţa, cu prilejul Zilei Marinei Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro