Electrica, locul 6 între companiile româneşti listate la BVB, cu o capitalizare de 3,891 miliarde lei

E.D.
Piaţa de Capital / 5 iulie 2014

Electrica, locul 6 între companiile româneşti listate la BVB, cu o capitalizare de 3,891 miliarde lei

Electrica a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti cu o capitalizare bursieră de 3,891 miliarde lei (886,52 milioane euro), plasându-se pe locul şase între companiile româneşti listate la BVB, conform unui comunicat al companiei.

Primele tranzacţii cu acţiunile Electrica au fost realizate la preţul de 11,11 lei, cu 1% peste preţul final al IPO-ului de 11 lei/acţiune, iar la finalul zilei acţiunile aveau preţul de 11,25 lei/acţiune, cu 2,27% peste preţul din ofertă.

În total au fost realizate 3.054 de tranzacţii, la preţuri care au variat între 11,04 lei/acţiune şi 11,26 lei/acţiune. Preţul minim este cu 0,36% peste preţul din IPO, iar preţul maxim cu 2,36% peste cel din ofertă.

În prima zi la cota bursei au fost tranzacţionate 5.350.989 de acţiuni Electrica, pentru 59,935 milioane lei (13,652 milioane euro). Astfel, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni Electrica a reprezentat peste jumătate din valoarea tranzacţiilor realizate vineri cu acţiuni pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, de 112,574 milioane lei (25,645 milioane euro).

Victor Ponta: Oferta publică iniţială a Electrica un mesaj pozitiv despre direcţia economiei româneşti

Oferta publică iniţială a Electrica a înregistrat un succes mai mare decât IPO Romgaz şi acesta este un mesaj pozitiv privind direcţia economiei româneşti, reformele structurale pe care le-am început, privatizările şi deschiderea economiei româneşti, a declarat joi premierul Victor Ponta la deschiderea şedinţei Bursei de la Londra.

"Este a doua ofertă publică iniţială de succes. Aş putea spune că Electrica a fost chiar mai de succes decât Romgaz. Dar a avea competiţie între două companii româneşti pe piaţa bursieră internaţională este ceva la care acum un an nici nu ne gândeam. Acest IPO de succes este un mesaj pozitiv pentru direcţia economiei româneşti, pentru reformele structurale demarate, pentru privatizări şi deschiderea economiei româneşti. Am învăţat astăzi ceva ce voi utiliza în viaţa mea politică, că este mai bine să fi norocos decât inteligent. Noi am fost norocoşi şi acum trebuie să fim deştepţi pentru a menţine acest noroc pentru companiile noastre", a spus premierul Victor Ponta.

Electrica este cea mai mare ofertă publică de acţiuni derulată pe bursa românească şi a atras de la investitorii instituţionali şi cei de retail 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro). Un număr de 11.613 investitori au cumpărat 177,188 milioane acţiuni Electrica, în cadrul ofertei publice, încheiate pe 25 iunie.

"Aş dori să-mi exprim mulţumirea pentru relaţia excelentă dintre London Stock Exchange, Bursa de Valori de la Bucureşti şi Guvernul României. Din punctul nostru de vedere, trebuie să lucrăm la consolidarea acestui parteneriat şi să-l facem unul pe termen lung", a precizat Victor Ponta. "Felicitările mele tuturor celor care au făcut din această listare o operaţiune de succes şi aştept să vă văd din nou la următorul IPO", a mai spus Victor Ponta.

Premierul român a participat vineri, alături de ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, la prima listare la bursa londoneză a acţiunilor Electrica.

Electrica a fost listată vineri la BVB. Listarea vine după închiderea cu succes a unei oferte publice iniţiale pentru 51,2% din capitalul său social, ca urmare a majorării acestuia, evaluată la aproximativ 444 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro