Nisipurile de Aur, staţiunea preferată a turiştilor români

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 19 septembrie 2023

Nisipurile de Aur, staţiunea preferată a turiştilor români

English Version

Nisipurile de Aur continuă să rămână staţiunea preferată din Bulgaria a turiştilor români, dacă ţinem cont de faptul că aceştia îşi petrec acolo nu doar concediile din sezonul estival, ci şi sărbătorile de Paşte, de Rusalii, 1 Mai, Crăciunul sau chiar Revelionul.

De ce aleg românii să meargă în timpul liber în Bulgaria şi nu în România? În primul rând pentru că hotelierii din ţara vecină sunt mai eficienţi decât ai noştri, punând la dispoziţie oferte early-booking imediat după încheierea sezonului estival, oferte ce au tarife mult mai mici la all-inclusive faţă de cele din România. Astfel, în timp ce pentru cinci nopţi de cazare tariful la un hotel de 4 stele în Bulgaria începe de la 138 de euro/persoană, în ţara noastră acesta este de 255,6 euro/persoană.

În al doilea rând există diferenţă mare între hotelierii bulgari şi hotelierii bulgari privind conceptul de all-inclusive, unde vecinii de la sud se pare că ne pot preda oricând lecţii privind dezvoltarea turismului. Camerele hotelurilor sunt spaţioase, în urma modernizărilor efectuate la spaţiile de cazare, fiind dotate, pe lângă patul dublu sau pe lângă cele două paturi, cu o canapea extensibilă, ce poate fi folosită la nevoie. În camera unui hotel de patru stele există aparat pentru cafea sau ceai, iar turiştii pot accesa gratis (fiind inclus în preţul ofertei all-inclusive) băuturile din mini-frigiderul din interior, dulciurile aferente şi alte delicatese. Pe holurile hotelurilor găseşti aparate de apă, de cafea şi nu e necesar să cobori până la recepţie. La piscine ţi se oferă gustări, dulciuri şi băuturi în intervalul dintre micul dejun şi prânz şi între prânz şi cină. Mâncarea este mai mult decât acceptabilă, raportul calitate-preţ fiind unul în favoarea turiştilor, fără niciun rabat de la calitate.

Plajele sunt curate la Nisipurile de Aur, iar apa mării este lipsită de alge şi de bolovani. Amintim şi meniurile scrise în limba română, nu doar la hotelul în care eşti cazat, ci şi în toate locaţiile de pe faleză, fapt menit să te facă să te simţi ca acasă.

Poate de aceea foarte multe familii cu copii din ţara noastră aleg să meargă pe litoralul din Bulgaria. Mai ales că în hotelurile lor nu prea ai cum să te plictiseşti, chiar dacă e vreme urâtă. Copiii au la dispoziţie o mulţime de tobogane, piscine şi săli de jocuri, unde se pot distra. Adulţii pot juca biliard, tenis de masă sau pot merge la saună, la masaj şi chiar la o sesiune de cumpărături la mall-urile din Varna sau Balcic, beneficiind de transport gratuit din partea hotelurilor.

"Gradul de ocupare a hotelurilor din Nisipurile de Aur în plin sezon estival, adică în lunile iulie şi august, este situat între 90% şi 100%. De exemplu, în staţiune, avem unul dintre cele mai vândute hoteluri de patru stele de pe litoralul bulgăresc pentru turiştii români. Este vorba despre Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club, care a înregistrat creşteri spectaculoase în sezonul estival ce tocmai s-e încheiat, 75% dintre rezervări fiind făcute de familii cu copii din ţara noastră", ne-a spus Lucian Bădârcea, CEO al touroperatorului IRI Travel.

Angelica Chirica, marketing manager al Prestige Deluxe Hotel Aquapark Club, ne-a declarat: "Cea mai importantă rezervare a fost făcută anul acesta cu ocazia Rusaliilor, când cineva a rezervat 11 camere pentru 11 familii compuse fiecare din câte trei adulţi şi copii. Pe întreg sezonul estival, 75% din capacitatea hotelului a fost rezervată de turiştii români, cu vârfuri în iulie şi august, când 85% din camerele hotelului au fost pentru turiştii români. De aceea, am diversificat şi noi serviciile oferite şi turiştii beneficiază în pachetul all-inclusiv de gratuitate la anumite terapii SPA sau masaje, iar pentru copii am construit două topogane noi, am amenajat o sală unde se pot juca pe play-station. Avem un colţ pentru copii dotat cu jucării Montessori, precum şi un centru de divertisment pentru copii în aer liber înconjurat de verdeaţă, care are leagăne, tobogane, căţărare şi multe altele. La toate acestea se adaugă accesul la un parc acvatic cu 11 tobogane de apă în aer liber şi interior, două piscine pentru adulţi şi copii, o zonă de înot, o piscină interioară încălzită, şezlonguri, umbrele şi prosoape de piscină. Plăcerea este completată cu zona noastră de spa - piscină interioară încălzită, saună, jacuzzi, cameră de sare, baie de aburi, zonă de relaxare, masaje, centru de fitness. Mai avem o escape-room, mese de biliard, spaţiu amenajat pentru tenis de masă şi închiriem gratuit biciclete pentru copii şi adulţi pentru a se plimba prin staţiune".

În aceste condiţii, sejurul pregătit pare unul perfect în comparaţie cu litoralul românesc.

Am întrebat-o pe Angelica Chirica ce le lipseşte hotelierilor români de pe litoralul din ţara noastră care au regim de all-inclusive, pentru a atrage mai mulţi turişti. Domnia sa ne-a răspuns: "Eu cred că în România nu se înţelege exact ce înseamnă conceptul de all-inclusive. Când implementezi acest concept într-o unitate turistică, trebuie să iei în calcul toate situaţiile, toate nevoile, ale tuturor persoanelor care se vor caza în hotelul respectiv, începând de la copii până la adulţi. Trebuie să fii pregătit ca, în cazul în care copilul îşi doreşte un hamburger sau o anumită specialitate pane, să nu trimiţi familia prin staţiune la o altă locaţie ca să îi ia de mâncare minorului, ci să îi oferi tu, în prealabil, ce doreşte acesta. Turistul, indiferent de vârstă, trebuie să fie în centrul atenţiei hotelierului, pentru că, dacă turistul este mulţumit de serviciile primite, el va reveni nu doar o dată, ci de două sau chiar trei ori, chiar în acelaşi sezon estival. Avem exemple de turişti români la hotelul nostru care de câţiva ani îşi rezervă câte două sau trei sejururi pe sezon, ceea ce înseamnă că serviciile oferite de noi sunt apreciate. De aceea căutăm tot timpul să le perfecţionăm şi să diversificăm cât mai mult gama acestor servicii oferite turiştilor".

Reprezentanta hotelului Prestige ne-a precizat că unitatea de cazare respectivă este plină de români cu prilejul sărbătorilor religioase - Paşte şi Rusalii - şi de 1 Mai, şi că se aşteaptă ca anul viitor prima săptămână din luna mai să fie una plină, ţinând cont de faptul că după sărbătoarea de 1 Mai, urmează în 5 mai Paştele ortodox.

Cert este că, fie că vorbim despre Paşte, 1 Mai, Rusalii, sezon estival, Crăciun sau Revelion, de peste zece ani observăm aceeaşi tendinţă a turiştilor români de a-şi rezerva un concediu all-inclusive în staţiunile de pe litoralul bulgăresc, considerând că hotelierii din ţara vecină oferă servicii mult mai bune din punct de vedere calitate-preţ faţă de hotelierii români.

Să ne mai mirăm în aceste condiţii, că în primele şase luni ale anului 2023, Bulgaria a avut peste 4 milioane de turişti străini, iar România abia a atins borna de 870.000?

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am fost anul acesta in august 7 zile. Mizerie de nedescris, plin de plastic in apa.

    A fost o zi cu valuri mai mari si a adus pe plaja o groza de plastic de plaja. Dupa 4 zile (atat am mai stat), plaja nu a fost curatata.

    haur la haur si paduche la paduche

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb