Lanţul românesc de restaurante Noodle Pack, fondat de antreprenorii Daniel Tişea şi Samuel Hanuseac, a depus recent cererea de intrare în insolvenţă, după un deceniu de activitate şi o expansiune internaţională ce include o locaţie la Viena. Reţeaua operează în prezent 38 de restaurante şi are peste 400 de angajaţi.
Decizia vine pe fondul unor datorii care, în 2024, au ajuns la 47,9 milioane lei, sumă ce nu include restanţele către ANAF. De altfel, încă din decembrie 2024, compania s-a confruntat cu două cereri de insolvenţă venite din partea creditorilor.
Paradoxal, anul 2024 a adus o uşoară creştere a businessului: cifra de afaceri a urcat cu 4%, la 103,4 milioane lei, iar compania a revenit pe profit (267.462 lei), după pierderile de 1,8 milioane lei înregistrate în 2023. Cu toate acestea, presiunea financiară a crescut din cauza comisioanelor ridicate ale platformelor de livrare şi a scăderii traficului în mall-uri.
„Dezvoltarea mediului online a schimbat radical comportamentul consumatorilor. Taxele impuse de platformele de livrare pot ajunge la 40% şi, în final, aproape că nu mai rămâne profit”, declara Daniel Tişea la finalul lui 2024.
Scăderea cu până la 20% a traficului în centrele comerciale a afectat şi mai mult vânzările. „Puterea de cumpărare a scăzut, iar oamenii cheltuie mai puţin în mall-uri. Noi ne adresăm masei mari de consumatori, dar nu putem transfera toate scumpirile în preţul final. Este o luptă de supravieţuire pe care n-o înţelege nimeni din piaţă”, a subliniat Tişea.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2025, 21:11)
Vine foamea !
Asa se pling toate geniile care au zis ca dau lovitura cu firme de haleala.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.07.2025, 23:24)
prea au crescut preturile , intr-un an ca altii in 10