Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Zentiva Bucureşti - tot mai aproape de a părăsi BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Zentiva Bucureşti - tot mai aproape de a părăsi BVB

Pentru a prelua integral controlul companiei, Zentiva Group lansează o ofertă pentru 6,73% din Zentiva Bucureşti 

Zentiva Bucureşti (SCD), fosta Sicomed, este tot mai aproape de a părăsi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) după ce Zentiva Group, entitate cu sediul în Praga, a anunţat lansarea unei oferte publice de preluare obligatorie a societăţii, pentru 6,73% din capitalul social al producătorului de medicamente din Bucureşti, reprezentând 28,046 milioane de acţiuni aflate în circulaţie şi care nu se află în proprietatea ofertantului şi a persoanelor cu care acţionează în mod concertat.

Preţul înaintat acţionarilor în oferta ce a fost aprobată ieri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este de 3,7452 lei/titlu, care ridică valoarea pachetului de acţiuni la 105,09 milioane de lei.

"Acţionarii care vor accepta Oferta Publică în conformitate cu termenii Documentului de Ofertă vor primi Preţul de Ofertă pe acţiune, mai puţin orice alte costuri şi comisioane aferente tranzacţionării acţiunilor şi plăţii preţului", se menţionează în notificarea producătorului de medicamente.

Perioada de derulare a operaţiunii de piaţă este de 18 decembrie 2018 ­- 11 ianuarie 2019 inclusiv, BRD - Groupe Societe Generale acţionând în calitate de intermediar.

În prezent, Zentiva Group deţine un număr de 388,73 milioane de acţiuni SCD, reprezentând 93,23% capitalul social al companiei şi, împreună cu Zentiva SA are, în mod concertat, un număr de 388,914 milioane de acţiuni SCD, echivalentul a 93,27% din capitalul social al producătorului de medicamente din Bucureşti.

Între finalul lunii februarie şi începutul lunii aprilie a acestui an a mai avut loc o ofertă de cumpărare pentru acţiunile SCD, ofertantul reuşind atunci să achiziţioneze 11,56% din acţiunile producătorului de medicamente.

În situaţia în care, în urma operaţiunii de piaţă, Zentiva Group va depăşi pragul de 95% din capitalul social al producătorului de medicamente din Bucureşti, poate delista compania de la Bursa de Valori Bucureşti.

La data de 1 octombrie 2018, grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat finalizarea vânzării diviziei Zentiva către fondul Advent International pentru 1,9 miliarde euro.

Pentru primele nouă luni ale anului, Zentiva SA a raportat un profit net de 246,29 milioane de lei, în creştere cu 268,48% faţă de cel din aceeaşi perioa­dă a anului trecut.

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente, după primele trei trimes­tre ale anului, s-a ridicat la 352,9 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul operaţional a fost de 290,4 milioane de lei, în creştere cu 259,3%, în raport cu perioada ianuarie - septembrie 2017.

"Creşterea profitului operaţional a fost influenţată, în principal, de procesul de vânzare de licenţe Consumer Healthcare (CHC) între Zentiva SA si grupul Sanofi", arată producătorul de medicamente.

Activele totale se situau, la finalul lunii septembrie, la valoarea de 851,39 milioane de lei, cu 71,27% peste cea înregistrată la începutul anului, în timp ce datoriile totale au urcat cu 83,71%, până la 237,01 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în anul 1998 şi, la preţul de tranzacţionare a unei acţiuni SCD de ieri, de 3,7 lei/unitate, are o capitalizare de 1,542 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS