BURSA Online

27 iulie 2021
Colaj de MAKE

Tiparniţa BCE şi Planul de redresare nu pot scoate zona euro din criză

Călin RecheaFonduri Europene / 27 iulie 2021

Călin Rechea

BCE a prezentat recent o nouă strategie, care să "faciliteze" funcţionarea tiparniţei în ciuda presiunilor inflaţioniste, iar Planul de redresare promite deschiderea unei noi ere pentru creşterea economică a zonei euro.

Niciunul dintre aceste "planuri" nu are şanse de reuşită deoarece "suferinţa" este de altă natură, respectiv creşterea divergenţei între competitivitatea economică a ţărilor din "nucleul" zonei euro faţă de ţările de la "periferie".

La ce a folosit toată nebunia asta?

Cătălin AvramescuEditorial / 27 iulie 2021

Cătălin Avramescu

Încet-încet, pandemia se stinge. Da, ştiu, politicienii vorbesc despre "varianta Delta" şi despre "valul al patrulea". Dar faptele nu lasă loc de interpretare. În rândurile celor vaccinaţi, mortalitatea a ajuns aproape de zero. În curând se va ajunge, în multe state, în situaţia în care virusul nu se mai poate transmite, pentru că în jurul său sunt doar persoane care fie sunt vaccinate, fie s-au vindecat. "Imunitatea colectivă". Să tragem linie, aşadar, şi să facem un bilanţ.

În primul rând, am descoperit că avem o clasă politică absolut iresponsabilă. Vă mai amintiţi cum aceste personaje, în primele zile ale pandemiei, ne asigurau că nu avem a ne teme de nimic? Evident, vorbea gura fără ei. Aţi văzut vreo demisie când spitalele şi cimitirele s-au aglomerat? Desigur că nu. În schimb, am văzut cum Poliţia amenda oameni de rând pentru că nu au completat nu-ştiu-ce formular.

Varianta Delta de Covid nu este o ameninţare pentru redresarea globală

MAJORITATEA ANALIŞTILOR PRECONIZEAZĂ Varianta Delta de Covid nu este o ameninţare pentru redresarea globală

A.V.Internaţional / 27 iulie 2021

Consumatorii nu îşi vor modifica drastic planurile şi comportamentul 

Cei mai mulţi dintre analişti anticipează un impact limitat al răspândirii variantei Delta a coronavirusului asupra perspectivelor de redresare a economiilor majore, dar semnalează totuşi posibilitatea înrăutăţirii lucrurilor, respectiv apariţia unor evoluţii mai slabe decât se aşteaptă acum. Încrederea acestora este generată de probabilitatea redusă ca autorităţile să impună noi măsuri de lockdown, respectiv de faptul că majoritatea consumatorilor nu îşi vor modifica drastic planurile şi comportamentul.

Proteste în Europa, faţă de obligativitatea vaccinării şi permisul de sănătate

Proteste în Europa, faţă de obligativitatea vaccinării şi permisul de sănătate

V.R.Miscellanea / 27 iulie 2021

În mai multe ţări din Europa au avut loc proteste la finele săptămânii trecute, faţă de impunerea obligativităţii vaccinării personalului din anumite sectoare de activitate şi a certificatelor Covid-19 ("Green Pass", permis de sănătate).

Peste 160.000 de persoane au protestat sâmbătă, în mai multe oraşe din Franţa, pronunţându-se împotriva obligativităţii vaccinării şi a certificatelor necesare pentru participarea la evenimente culturale, pentru intrarea în restaurante, baruri, muzee, cinematografe. Acesta a fost al doilea week-end consecutiv în care manifestanţii au ieşit în stradă împotriva deciziilor luate de guvernul de la Paris. De menţionat că demonstraţiile au venit în contextul în care, potrivit unui sondaj recent, 76%, dintre farncezi sunt de acord cu decizia preşedintelui Emmanuel Macron de a face vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din domeniul sanitar şi pentru alte sectoare de importanţă, cu sancţiuni pentru cei care refuză. Jandarmii francezi au folosit gaze lacrimogene, sâmbătă, după ce protestatarii s-au confruntat cu forţele de ordine, în centrul Parisului.

Reorganizarea teritorială, un subiect sensibil pentru actuala clasă politică

Reorganizarea teritorială, un subiect sensibil pentru actuala clasă politică

George MarinescuPolitică / 27 iulie 2021

Reorganizarea teritorială sau reorganizarea administrativă reprezintă unul dintre subiectele evitate în ultimii ani, în dezbaterea publică, de actuala clasă politică. Se pare că atât membrii coaliţiei de guvernare PNL-USRPLU- UDMR, cât şi reprezentanţii celui mai puternic partid de opoziţie - PSD nu doresc să schimbe actuala organizare administrativ-teritorială, pentru a nu-şi tulbura bazinele electorale din anumite zone şi pe care le ţin mai bine sub control prin sumele de echilibrare oferite de la bugetul statului, anual, la fiecare rectificare, pentru cele peste 200 de oraşe mici şi mijlocii şi pentru aproximativ 1200 de comune, ale căror venituri locale nu le asigură sumele necesare funcţionării administraţiilor publice locale.

"Acest val patru nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm"

FLORIN CÎŢU: "Acest val patru nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm"

S.B.Politică / 27 iulie 2021

Prim-ministrul Florin Cîţu susţine că al patrulea val al pandemiei de COVID-19 "nu ar trebui să se întâmple", însă subliniază că, dacă va creşte rata de infectare, se poate ajunge din nou la restricţii. Premierul dă însă asigurări că nu va "închide economia", nici mall-urile şi nici pieţele agroalimentare, măsură luată de către predecesorul său, Ludovic Orban

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Democracy International, la Bucureşti

Democracy International, la Bucureşti

S.B.Miscellanea / 27 iulie 2021

În contextul Conferinţei privind viitorul Europei, Asociaţia Pro Democraţia, împreună cu Democracy International din Germania, au organizat sâmbătă, 24 iulie, la Bucureşti, evenimentul "Remember Tour"

Valoarea producţiei agricole a scăzut, în 2020

Valoarea producţiei agricole a scăzut, în 2020

O.D.Materii Prime / 27 iulie 2021

Anul trecut a fost unul foarte prost pentru majoritatea ramurilor de activitate. Nici agricultura nu a făcut excepţie. Valoarea producţiei agricole a scăzut cu 15,4% în 2020, pe fondul unui declin de 21,5% al producţiei vegetale şi al unor...

O nouă contracţie a comerţului global în luna mai

O nouă contracţie a comerţului global în luna mai

Călin RecheaInternaţional / 27 iulie 2021

Călin Rechea

După zece creşteri lunare consecutive volumul schimburilor comerciale la nivel global a înregistrat o nouă contracţie în luna mai 2021, de 0,3%, după o scădere de 0,1% în luna precedentă, în condiţiile în care estimările iniţiale arătau o...

MACRO NEWSLETTER 27 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 27 iulie 2021

Macroeconomie / 27 iulie 2021

Volumul vânzărilor retail din Marea Britanie şi-a temperat creşterea anuală şi în iunie 2021, până la 9,7%, de la 24,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un declin de 1,3% în luna anterioară. Vânzările de produse...

<< mai multe ştiri >>
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo