Întreprinzătorii români îşi pot înregistra mărcile şi brevetele cu taxe de până la patru ori mai mici

F.D.
Miscellanea / 6 februarie

Întreprinzătorii români îşi pot înregistra mărcile şi brevetele cu taxe de până la patru ori mai mici

IMM-urile cu sediul în UE care sunt interesate de înregistrarea unei mărci sau a unui design, beneficiază de taxe reduse. Subvenţiile sunt disponibile pe principiul "primul venit, primul servit" - în ordine cronologică în funcţie de data şi ora depunerii (numărul de înregistrare), până la epuizarea bugetului, iar cererea de rambursare are o perioadă de valabilitate de 2 luni cu posibilitatea de prelungire, conform unui comunicat de presă al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Pot depune cerere de înregistrare până pe 6 decembrie atât proprietarii, angajaţii împuterniciţi, cât şi reprezentanţii externi. Accesând www.inregistrare-marci.ro, aceştia pot obţine rambursări substanţiale - în proporţie de 75% pentru taxele de înregistrare naţionale şi europene în momentul depunerii cererii, dar şi pentru mărcile internaţionale - o rambursare de 50%.

Atât pentru întocmirea cererii, cât şi pentru obţinerea rambursărilor se pot mandata diligenţele necesare, iar subvenţia poate fi utilizată inclusiv pentru înregistrarea viitoare a mărcilor.

"Acordarea reducerilor către IMM-uri se face cu celeritate înaintea depunerii cererii (până acum perioada noastră medie de analiză/răspuns a fost de 10 zile), iar rambursarea taxelor s-a efectuat în 15-20 zile de la decizia de acceptare, direct în contul bancar al IMM-ului solicitant.", spune Radu Bozocea, partener la Weizmann & Ariana Partners - agenţia de proprietate intelectuală din România care are, conform raportului EUIPO 2024, cele mai multe mărci depuse în numele firmelor din România şi cele mai multe cereri de rambursare a taxelor.

Taxele care fac obiectul rambursării sunt cele percepute pentru tot procesul de înregistrare (inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare şi de amânare a publicării, taxe de desemnare şi taxe de desemnare ulterioare) în conformitate cu:

- sistemul internaţional al mărcilor (Protocolul de la Madrid),

- sistemul internaţional al desenelor sau modelelor (Protocolul de la Haga).

Fondul pentru IMM-uri dispune de 21,3 milioane EUR: 20 de milioane Euro pentru voucherul 1 şi voucherul 2 (IP Scan/IP Scan enforcement, mărci, desene sau modele), 1,1 milioane EUR pentru voucherul 3 (brevete) şi 200.000 Euro pentru voucherul 4 (protecţie comunitară a soiurilor de plante).

Entităţile responsabile pentru această campanie sunt OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci) şi EUIPO (Oficiul Proprietăţii Intelectuale a Uniunii Europene).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb