Proiect ambiţios - neutralitate climatică până în 2045

O.D.
Ziarul BURSA #Politică #Energie / 18 septembrie

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat că acest plan reflectă angajamentul României de a contribui la un viitor mai sigur şi mai verde, integrând tehnologii inovatoare şi investiţii masive în energia regenerabilă.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat că acest plan reflectă angajamentul României de a contribui la un viitor mai sigur şi mai verde, integrând tehnologii inovatoare şi investiţii masive în energia regenerabilă.

English Version

Schimbările climatice provoacă frisoane în cabinetele tututor guvernelor lumii. Lucrurile nu stau diferit nici la Palatul Victoria. România şi-a stabilit obiective ambiţioase în lupta împotriva schimbărilor climatice, urmărind să atingă neutralitatea climatică înainte de anul 2045, cu cinci ani mai devreme decât termenul anterior de 2050. Totodată, ţara şi-a propus ca până în 2030 să obţină 38% din consumul final brut de energie din surse regenerabile, conform noii versiuni a Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC), actualizată recent. Ministerul Energiei a anunţat aceste schimbări într-un comunicat, menţionând că planul revizuit include 89 de politici şi măsuri suplimentare menite să crească utilizarea surselor regenerabile de energie (SRE), să reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră (GES) şi să promoveze soluţii inovatoare în toate sectoarele economice. Scenariul "With Additional Measures" (WAM) din acest plan propune obiective mai ambiţioase decât cele stabilite anterior.

Obiectivele principale ale PNIESC includ reducerea emisiilor nete de GES cu 85% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, şi atingerea neutralităţii climatice înainte de 2045. Energia eoliană, solară şi biomasa vor fi principalele surse regenerabile care vor susţine atingerea acestei ţinte de 38% până în 2030.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat că acest plan reflectă angajamentul României de a contribui la un viitor mai sigur şi mai verde, integrând tehnologii inovatoare şi investiţii masive în energia regenerabilă.

Planul include măsuri pentru reducerea emisiilor în sectoare esenţiale precum energie, transport, locuire şi industrie, punând accent pe soluţii tehnologice avansate, cum ar fi utilizarea hidrogenului regenerabil şi creşterea eficienţei energetice. România continuă să colaboreze cu partenerii naţionali şi internaţionali pentru a asigura tranziţia energetică şi protecţia mediului înconjurător. Potrivit ministrului: "România face un pas important în lupta împotriva schimbărilor climatice prin actualizarea Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice. Am ridicat standardele şi ne-am asumat obiective ambiţioase, printr-o viziune de dezvoltare sustenabilă care integrează tehnologii inovatoare şi investiţii masive în energia regenerabilă. Acest plan reflectă angajamentul nostru de a deveni neutri din punct de vedere climatic înainte de 2045 şi de a contribui la un viitor mai sigur, mai competitiv şi mai verde pentru România şi Europa".

Documentul urmează să fie înaintat Comisiei Europene, astfel România se alătură statelor membre care au prezentat planuri actualizate în domeniul schimbărilor climatice.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cam in 2 ani e o posibilitate foarte mare ca Pamantul sa fie lovit de un asteroid marisor ,numit Aphopis care are sa incinga enorm atmosfera ,apele etc . Asa ca mai bine sa ne propunem tintele apropiate ,realizabile cu resursele actuale astfel incat sa nu distrugem planeta dar sa traim acceptabil noi si generatiile urmatoare .Adica sa nu folosim obiectivele ecologice ,care sunt reale si nu pot fi ignorate ca sa impunem politicile restrictive numai asupra Europei ,in timp ce se ignora in discursul public influenta razboaielor ,sabotajelor ,incendiilor accidentale sau nu , consumul major de combustibil si alti contaminanti in avioane si alta tehnica militara ( consumul si poluarea pina la momentul cand sunt distruse si ard ).

    1. Deci continuarea utilizarii combustibililor fosili “nu distrug planeta”:-)? Pai asta a fost principalul scop al conversiei pe energii regenerabile:-)

    Proiect fantezist si delirant.

    Oare Burduja stie cat costa o pompa de caldura pentru o casa si ca oamenii obisnuiti nu au mai mult de 5000 lei pusi deoparte pentru zile negre?

    Si atunci, de unde delirul ? 

    1. Nu stau la casa, simplu!

      Nu contezi, simplu!

    Nebunia continua!

    2045 anul neutralitatii climatice pentru Romania ! ultimii locuitori au parasit tara, s-au mutat la Monte Carlo si au proclamat-o tara neutra climatic ! Nu scrie Burduja si o carte ?

    ...Pe spinarea cui?!... 2. Cum ajunge cineva la putere cum se apuca de scris! Al naibii talentul ista scriitoricesc, cum tasneste el stimulat de putere!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb