Studiu: Ce îşi doresc părinţii din Bucureşti de la oraşul în care îşi cresc copiii

I.S.
Miscellanea / 27 mai

Studiu: Ce îşi doresc părinţii din Bucureşti de la oraşul în care îşi cresc copiii

Studiul "Bucureşti, Oraşul Părinţilor" a fost lansat astăzi, în cadrul unei dezbateri organizate alături de UrbanizeHub, la care au participat experţi în educaţie, urbanism, sector privat şi administraţie publică: Paul Moldovan, Viceprimar Sector 6 Bucureşti, Iulia Iana, Director Marketing HILS Development, Claudia Oprescu, psihoterapeut şi coordonator Program Siguranţă Online Salvaţi Copiii, şi Graţian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub, membru în Mission Board-ul European pentru 100 de oraşe verzi şi inteligente, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

"La HILS Development ne-am asumat misiunea de a construi responsabil şi de a oferi un trai urban de calitate unui număr cât mai mare de locuitori din Bucureşti. Astfel, transformăm proiectele noastre rezidenţiale în comunităţi în care toate generaţiile pot trăi şi se pot dezvolta sănătos şi armonios. Prin acest demers ne-am propus să aflăm cum percep părinţii bucureşteni oraşul şi cum putem răspunde mai bine nevoilor lor în cadrul propriilor noastre comunităţi. Ca lider în proiecte imobiliare mixed-use de mari dimensiuni, suntem permanent conectaţi la dinamica vieţii urbane şi la planurile de viitor ale locuitorilor din ansamblurile noastre, din prezent sau din viitor", afirmă Iulia Iana Director Marketing HILS Development.

"Părinţii din Bucureşti sunt din ce în ce mai atenţi la nevoile locative şi la provocările oraşului, cum ar fi aglomeraţia, siguranţa cartierului sau calitatea aerului. Studiul evidenţiază tendinţa clară a acestora de a căuta locuinţe care să ofere un confort sporit şi acces la facilităţi care susţin o viaţă de familie echilibrată", a declarat Marius Luican, General Manager Reveal Marketing Research.

"Noi, la UrbanizeHub, încurajăm parteneriatele şi guvernanţa urbană, ceea ce înseamnă că la dezvoltarea unui oraş trebuie să participe toţi stakeholderii importanţi: academic, business şi administraţie. Cu cât acest mecanism de colaborare funcţionează mai eficient, cu atât oraşul devine mai prietenos cu locuitorii săi. Trebuie să înţelegem că rolul administraţiei este unul strategic, de viziune, dezvoltare şi planificare, dar dezvoltarea se face cu toţi actorii importanţi din oraş. Colaborarea e cheia dezvoltării urbane sustenabile. Pe viitor, fonduri de investiţii şi parteneri privaţi vor fi implicate activ în dezvoltarea sustenabilă a oraşelor astfel încât acestea să devină mult mai prietenoase cu locuitorii lor, indiferent că aceştia sunt părinţi sau copii. Oraşele, în viziunea noastră, trebuie să fie spaţii dedicate comunităţilor", a declarat Graţian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub şi Mission Board Member 100 Climate Neutral and Smart Cities European Commission.

Potrivit comunicatului, părinţii au identificat 3 probleme principale la nivelul oraşului, la mare distanţă de alte aspecte analizate: aglomeraţia rutieră (37%), calitatea aerului (31%) şi siguranţa pe străzi (15%). Alături de acestea, părinţii au mai mentionat parcuri şi spaţii verzi insuficiente, mijloace de transport în comun nepotrivite unui părinte cu copil/ copii, lipsa cluburilor de educaţie non-formală, numărul redus de creşe şi grădiniţe, locuri de joacă insuficiente şi altele. Părinţii care nu conduc în mod frecvent identifică aceleaşi trei probleme la nivelul Bucureştiului însă le prioritizează diferit şi pun calitatea aerului pe locul 1 în top.

Atât părinţii foarte tineri cât şi părinţii mai maturi, peste 55 de ani consideră în cea mai mare măsură că siguranţa pe străzi este una din problemele Bucureştiului.

Conform sursei, 87% dintre părinţi consideră că Bucureştiul este un oraş prietenos cu părinţii şi copiii. Dintre cei cu un nivel scăzut de satisfacţie, cei mai mulţi sunt părinţii tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (20%) iar printre cei mai mulţumiţi sunt părinţii cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (31%). Cei mai mulţi părinţi de peste 55 de ani (69%) consideră Bucureştiul oarecum prietenos.

Aproape jumătate din părinţii maturi consideră că Bucureştiul nu este deloc benefic pentru sănătate, totuşi, 7 din 10 dintre ei sunt mulţumiţi de accesul la servicii medicale în proximitatea locuinţei.

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0553
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4593
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3938
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0261
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.5712

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
tibco.ro
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb