SUPLIMENT IC&T Piaţa IT&C reuşeşte să traverseze criză după criză

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 mai 2022

Piaţa IT&C reuşeşte să traverseze criză după criză
Dan Nicolaie

Pandemia, criza resurselor energetice, războiul din Ucraina sunt evenimente ca­re au afectat puternic economia mondială. Din fericire, există un sector care traversează, evident cu eforturi, toate aceste evenimente şi nu doar că se menţine pe linia de plutire, ci reuşeşte să înregistreze cifre în urcare. Digitalizarea forţată, atacurile cibernetice, fluctuaţiile de pe piaţa muncii, au reprezentat provocări rezolvate foarte bine în acest ultim an extrem de agitat.

La nivel naţional, industria IT&C a continuat să se dezvolte, o demonstrează creşterea masivă a numărului de companii private care aleg ţara noastră pentru a-şi desfăşura activitatea şi care oferă soluţii din ce în ce mai inovatoare şi mai performante la nivel global. Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie suplimentară de securitate, în ciuda problemelor majore din proximitate, aspect care favorizează stabilitatea mediului de afaceri autohton din domeniul IT&C. Potrivit specialiştilor din domeniu, rolul digitalizării nu a fost niciodată mai important ca acum. Fie că vorbim despre soluţii de muncă şi educaţie la distanţă, telemedicină şi alte soluţii digitale de a păstra contactul cu clienţii, digitalizarea a ajutat companiile să fie mai reziliente. Acesta este şi motivul pentru care multe companii şi-au majorat substanţial bugetele destinate transformării digitale, datele indicând faptul că peste 72% dintre companii şi-au accelerat proiectele în această direcţie. Conflictul din Ucraina nu a făcut decât să schimbe priorităţile proiectelor de digitalizare, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru sectorul public.

Criza sanitară şi necesitatea de a lucra în regim Work-From- Home au creat un nou sistem de muncă în care se poate lucra de acasă la acelaşi nivel de performanţă sau chiar la unul superior celui clasic. Implementarea acestui sistem a fost în majoritatea cazurilor un succes, oferind o serie de avantaje, a îmbunătăţit echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală, a permis păs­trarea calităţii serviciilor şi, în acelaşi timp, a făcut posibilă recrutarea la nivel naţional şi internaţional.

Nu totul este roz, pericolele pândesc la tot pasul, dar şi soluţiile apar la timp. Infracţiunile cibernetice sunt din ce în ce mai frecvente şi mai sofisticate: atacurile ransomware au crescut cu 150%, în 2021; 579 de atacuri asupra parolelor sunt efectuate în fiecare secundă, iar atacurile actorilor statali sunt, de asemenea, în creştere. Estimările arată că, până în anul 2025, costul criminalităţii cibernetice ar urma să creas­că cu 15% în fiecare an, ajungând la 10,5 trilioane de dolari, de la 6.000 de miliarde de dolari, în prezent. Specialiştii ne asigură că au soluţii şi nu sunt motive de panică.

Sectorul IT rămâne în continuare unul solid şi stabil, ceea ce reprezintă o rază de speranţă pentru economia globală, greu încercată în acest vremuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb