Borza şi Gerea inspectează investiţiile Hidroelectrica

Elena Deacu
Companii #Energie / 26 iunie 2015

Compania lansează în decembrie o hidrocentrală de 58 milioane de euro în Hunedoara

Reprezentantul Administratorului Judiciar al Hidroelectrica, Av. Dr. Remus Borza împreună cu Ministrul Energiei, Andrei Gerea, vor efectua în perioada 26 - 27 iunie 2015 o vizită de lucru la Sucursalele şi Uzinele Haţeg, Caransebeş, Târgu Jiu şi Porţile de Fier pentru a verifica stadiul lucrărilor la proiectele de investiţii Bretea, Poiana Mărului şi Dumitra-Bumbeşti.

Vineri, ora 15:00, Administratorul Judiciar împreună cu Ministrul Energiei şi oficialităţi ale Judeţului Hunedoara vor ajunge la şantierul centralei Bretea. Centrala, cu 12MW putere instalată şi 24,34 GWh/an aport energetic, face parte din amenajarea hidroenergetica a râului Strei pe sectorul Subcetate-Simeria, care, în varianta optimizată, va însemna concretizarea unui amplu proiect de investiţii, cuprinzând 7 hidrocentrale, dintre care 3 cu lac de acumulare şi 4 cu derivaţie, conţinând un număr de 14 hidroagregate şi 3 microhidrocentrale şi totalizând o putere instalată de 84,25 MW şi o producţie medie anuală de 164,52MWh. Valoarea totală a investiţiei pentru CHE Bretea este de peste 58 milioane de euro, dintr-un total estimat de 420 milioane de euro, stadiul fizic al lucrărilor fiind în prezent de 62%. Centrala Bretea va fi pusă în funcţiune în decembrie 2015.

Vineri, ora 17:00, cei doi oficiali vor inspecta stadiul lucrărilor la aducţiunea secundară Bistra- Poiana Mărului, fereastra de acces Bucova. În ceea ce priveşte investiţia de la Bistra - Poiana Mărului, aceasta face parte din amenajarea hidroenergetică Bistra-Poiana Mărului-Ruieni-Poiana Ruscă, a cărei valoare totală estimată depăşeşte 540 milioane de euro, şi se referă la aducţiunea secundară cu acelaşi nume, o galerie care preia apele din afluenţii din stânga ai râului Bistra, pe care le injectează în lacul de acumulare Poiana Mărului. Galeria are o lungime totală de 15,8 km şi 5 captări: Bistra, Valea Lupului, Bucova, Marga, Niermes, ultimele 3 fiind deja în funcţiune, aducând un spor total de energie de 17,17 GWh/an în centrala Ruieni. Sporul de energie obţinut prin punerea în funcţiune a ultimelor 2 captări secundare - Bistra şi Valea Lupului - va fi de încă 32,32 GWh/an. Valoarea investiţiei este de 45,5 milioane de euro, stadiul fizic al lucrărilor fiind de aproximativ 80%.

Sâmbătă, 27 iunie, ora 10:30, Ministrul Energiei împreună cu Administratorul Judiciar al Hidroelectrica, însoţiţi de oficialităţi ale Judeţului Gorj, vor verifica stadiul de execuţie a lucrărilor pe şantierul centralei Bumbeşti, pentru ca la ora 12:00 delegaţia să fie prezentă pe şantierul centralei Dumitra. Centralele Dumitra şi Bumbeşti vor avea o putere instalată totală de 65 MW şi un aport energetic de 259 GWh/an. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 230 milioane de euro, stadiul fizic al lucrărilor fiind în prezent de circa 65%. Centrala Dumitra va fi pusă în funcţiune în martie 2016 iar centrala Bumbeşti în noiembrie 2016.

Luni, 29 iunie, Administratorul Judiciar îl va însoţi pe Ministrul Energiei la Belgrad, unde urmează să aibă loc întâlniri cu Ministrul sârb al Energiei şi alţi înalţi oficiali, urmând a fi abordate subiecte de interes în ceea ce priveşte colaborarea dintre cele două state în domeniul producţiei şi distribuţiei de energie. În acest an, Hidroelectrica şi-a deschis la Belgrad o reprezentanţă care va realiza operaţiuni de trading de energie.

În perioada 2012-2014 Hidroelectrica a investit peste 270 de milioane de euro în finanţarea unor capacităţi noi de producţie a energiei electrice.

Pentru perioada 2015-2020, a fost alocat un buget de investiţii de peste 1,3 miliarde de euro, astfel: 450 milioane de euro în proiectele aflate în curs de execuţie (Racoviţa, Bretea, Rastolita, Siriu-Surduc, Dumitra-Bumbeşti); 305 milioane de euro în retehnologizarea a 4 hidrocentrale de mare capacitate: Stejaru (cu o capacitate de 210MW), Vidraru (cu o capacitate instalată de 220MW), Râul Mare Retezat (cu o capacitate instalată de 335 MW), Mariselu (cu o capacitate instalată de 220 MW) şi în modernizări de hidroagregate; 240 milioane euro în lucrări de mentenanţă cu capitalizare; 300 milioane euro investiţii în capacităţi noi de producţie din surse regenerabile (eolian, solar, biomasă).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4504
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2625
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9110
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.0295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb