Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 2,55%, de la 2,57%, valoarea înregistrată în sedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
ROBOR la 3 luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.
În schimb, ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor pentru credite ipotecare, a scăzut la 2,63%, de la 2,65%, valoare înregistrată şi în şedinţa anterioară.
ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piaţa interbancară, iar creşterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.03.2020, 19:48)
Hai ca se poate. Cum dracu cand era crestere economica robor crestea, BNR ul nu putea influenta roborul, iar acum, cand totul se zguduie, roborul scade. Totul e pe fata. BNR poate, si va influenta ROBOR in functie de interese.
Pt omul de rand nu exista interes.
Cand vom intelege ca de e0 de ani, Isarescu e de neclintit. A schimbat guverne si presedinti..e cancerul tarii.
Noroc ca e batran si poate apar complicatii...e singura noastra sansa ca el nu se da batut.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.03.2020, 21:07)
Întrebare de ce trebuie sa plăteasca clientul unei bănci, rate mai mari pentru un credit dacă robor-ul reprezintă rata cu care o bancă poate împrumuta o altă bancă? Consider ca totul nu este decât o modalitate de a stoarce bani de la client, cu girul autorităților statului. Uitați va ce se întâmplă astăzi cu privire la amânarea creditelor, statul spune ceva, băncile spun altceva. Până la urmă, probabil, băncile vor dicta termenii, ca întotdeauna!