Crypto

AFASE: Nimeni nu ar beneficia dintr-un acord UE-China

F. A.
Internaţional / 29 iulie 2013

Comisia Europeană a anunţat recent că s-a ajuns la un acord referitor la litigiul comercial privind panourile solare importate din China, însă, deşi nu a fost comunicat niciun detaliu cu privire la termenii acordului, Alianţa pentru Energie Solară Accesibilă (AFASE) insistă ca factorii de decizie să se abţină de la orice acord cu privire la creşterea preţurilor, deoarece acest lucru ar conduce la o soluţie nesustenabilă pentru instalatorii din industria fotovoltaică europeană şi dezvoltatorii de proiecte, potrivit unui comunicat primit la redacţie.

De la introducerea de taxe provizorii de către UE la 5 iunie, cererea a scăzut drastic, ceea ce a condus la insolvenţa unor companii europene importante, cum ar fi Gehrlicher Solar AG, se mai arată în documentul citat.

Thorsten Preugschas, CEO al Soventix GmbH şi preşedintele AFASE a declarat: "Creşterea preţului ar accelera ceea ce am văzut în ultimele luni, reducerea unui număr semnificativ de locuri de muncă de-a lungul lanţului valoric fotovoltaic. În cazul în care preţul minim convenit între UE şi China va fi prea mare, ar trebui să concediem personalul din UE şi să încercăm să oferim expertiza nostră în acest domeniu, în afara Europei, unde cererea de energie solară este în plină expansiune. Cu toate acestea, vom lucra apoi cu instalatori locali, în detrimentul a mii de instalatori din UE, care vor fi lăsaţi fără proiecte solare".

La începutul anului un studiu prezentat de institutul de cercetare independent Prognos din Elveţia a subliniat că impunerea de taxe, la orice nivel, va declanşa o scădere a cererii ce ar duce la pierderi de locuri de muncă. Potrivit acestui studiu, până la 242.000 de locuri de muncă europene ar putea fi eliminate în următorii trei ani, în cazul impunerii de taxe cu un nivel de 60%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro