Internările pentru operaţii şi investigaţii medicale sunt suspendate pentru 14 zile începând de marţi, iar în termen de 48 de ore vor fi externaţi toţi pacienţii care nu sunt urgenţe şi nu necesită obligatoriu îngrijiri medicale, conform deciziei avizate de ministrul de Interne Marcel Vela.
Grupul de Comunicare Strategică anunţă: "Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate".
De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private.
În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externaţi toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.
Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.03.2020, 19:47)
Incompetentilor, aveti statiuni intregi pe litoral, pline de hoteluri comuniste, statiuni ce pot fi folosite pt incarantinati..izolati de restul lumii. Aveti acolo aeropirt..aveti unitate militara. Veti imbolnavi personalul medical ca in Suceava.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Leu ileana în data de 23.03.2020, 20:39)
Dar bolnavi de cancer care fac tratament de chimioterapie și radioterapie ce fac? De aceste tratamente depinde viata lor. Este ultima speranța.
2.1. anonim (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.03.2020, 06:25)
Sunt de acord cu doamna de mai sus. Sunt persoane care au fost nevoite sa amane tratamentul din cauza unor analize de sange proaste, care in sfarsit s au stabilizat si la care chimio si radio terapia amanate le pericliteaza viata. Tot la exceptii de la regula asta ar trebui sa intre si investigatiile radiologice de urmarire a progresului/regresului bolii; de acestea depind diagnosticarea si tratarea corecta si eficienta, la timp a bolii. Mi se pare prea de tot aceasta masura.