Preţul petrolului Brent, la cel mai scăzut nivel din octombrie 2009

V.B.
Materii Prime / 8 decembrie 2014

Preţul petrolului Brent cu livrare în ianuarie a coborât astăzi la 67,35 dolari/baril, cel mai scăzut nivel din octombrie 2009 până în prezent, după ce diverse bănci şi-au redus prognoza de creştere a preţului petrolului pentru 2015, informează Bloomberg.

Astfel, banca de investiţii Morgan Stanley şi-a diminuat proiecţia de creştere a preţului petrolului pentru anul viitor cu 28 dolari în raport cu estimarea anterioară, până la 70 dolari/baril, ca o consecinţă a deciziei Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de menţinere a producţiei de petrol la nivelul de 30 milioane barili pe zi.

La finele lunii trecute, OPEC (care, la nivel mondial, furnizează 40% din necesarul de petrol) a decis să nu diminueze producţia de petrol, în ciuda apelurilor Venezuelei de limitare a livrărilor, pentru oprirea declinului cotaţiilor. Ca urmare a acestei hotărâri, alte instituţii bancare (printre care BNP Paribas, Credit Suisse, UBS şi Barclays) au redus prognozele privind preţul petrolului pentru anul viitor.

Săptămâna trecută, companiile de explorări din SUA şi-au sporit numărul de platforme operaţionale, potrivit datelor companiei petroliere Baker Hughes.

La New York, preţul petrolului West Texas Imtermediate cu livrare în ianuarie a coborât astăzi cu 1,25 dolari, până la 64,59 dolari. Contractele futures au scăzut şi ele, cu 2,5% la Londra şi cu 1,9% la New York.

De la începutul anului, preţul ţiţeiului a scăzut cu 34%, în condiţiile creşterii producţiei de petrol în SUA la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani (la 9,08 milioane barili pe zi) şi ale cererii mondiale slabe.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “România – Strategia dezvoltării 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0991
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4898
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9866
Gram de aur (XAU)Gram de aur487.1276

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
energyexpo.ro
ccib.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb