Intrarea COVID - 19 în ţara noastră s-a realizat prin intermediul coridoarelor de migraţie, circulaţia virusului a fost extrem de limitată din punct de vedere spaţial sau geografic, iar numărul de lanţuri prin care a circulat virusul pe teritoriul României a fost scăzut, conform unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Bucureşti, care a analizat primele 18 zile de circulaţie coronavirusului în România, pe baza datelor furnizate, în spaţiul public, de către Ministerul Sănătăţii şi alte autorităţi ale statului.
"Pattern-ul cazurilor confirmate zilnic de infectări cu COVID-19, în primele 18 zile, este similar cu cel din alte ţări europene (e.g., Spania sau Italia). Nu însă şi magnitudinea. Numărul de cazuri din România a fost inferior. Cele 18 zile pornesc de la momentul în care a fost anunţat primul caz de infectare", este o primă concluzie a studiului, care remarcă faptul că, "indiferent de magnitudine, creşterea numărului de cazuri manifestă o tendinţă exponenţială".
Autorii studiului, Grupul de cercetare a grafurilor şi reţelelor sociale (GraphNets) din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (Universitatea din Bucureşti), coordonat de Conf. Univ. Dr. Marian-Gabriel Hâncean, mai afirmă că bărbaţii au o probabilitate mai mare să se infecteze prin interacţiunea cu un bărbat, respectiv femeile au o probabilitate mai mare să se infecteze prin interacţiunea cu o femeie, iar efectul de vârstă în reţea nu este semnificativ statistic, pentru că infectarea a avut loc în interiorul familiei sau întâmplător.
"Infectarea este, pentru primele 109 cazuri, omogenă în privinţa localizării (e.g., persoane din Bucureşti se infectează de la alte persoane din Bucureşti aflate în proximitatea spaţială imediată etc.). Circulaţia COVID-19 a fost extrem de limitată din punct de vedere spaţial sau geografic. Numărul de lanţuri prin care a circulat virusul pe teritoriul României a fost scăzut. Acest lucru a indicat faptul că, pentru primele 109 cazuri, infectarea a fost mai degrabă un efect de reţea personală sau de proximitate fizică imediată", sunt concluziile studiului.
Acelaşi studiu mai indică faptul că intrarea virusului în România s-a realizat prin intermediul coridoarelor de migraţie. Intrarea COVID-19 în România a folosit ca principal vehicul reţelele de migraţie care leagă comunităţi de origine şi comunităţi de destinaţie ale migranţilor români, transmite News.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2020, 14:19)
Articol varza!RUSINE
1.1. Pot fi APT de VOT.??? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Eu pricepui tot.! în data de 16.03.2020, 15:47)
Sunt și din Videle TR. . _Migrația coridoarelor de origini și lanțuri circulatorii si sub-comunitățile primelor 19 zile,deci proximitatea și principiile sănătoase antice anti ; bacXterii, virNuși, micSrobi...dar și / +__Limba de Lemn_ _alu' Tovu' iLiCi iESCU).. Prin studiul concluzionat prin proximitatea paharului ( anti-... antE-penultim) cu vin roșu, de principiu omogen platei-ape marca "" graph nets ""... Etc. Etc. . . ."" CovVisu' 91"" ăsta, e pe fugă din Patria noastră! . Vine domnul Celsius cu 30 - 45° (grade) , braț la braț cu doamna Caniculă.... ; aceasta-i concluzia... a-la-articolul... RUȘINE/Verzei.??!!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.03.2020, 21:23)
A intrat prin romanii care au mintit, are dreptate cel de la 1.
2.1. Da (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de lol în data de 17.03.2020, 02:23)
A intrat prin aia care a zis ca da la tot blocu daca vrea ca doar la adus din italia