Ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg se aşteaptă ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al Kremlinului, informează Agerpres.
Un pas probabil că ar putea fi făcut când miniştrii de externe din UE se întâlnesc luni, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag.
"Vom discuta în Consiliul Afacerilor Externe despre reacţiile adecvate în cazul Navalnîi", a spus Schallenberg.
Aceasta ar include probabil măsuri specifice împotriva persoanelor şi organizaţiilor în conformitate cu instrumentul de sancţiuni al blocului pentru a pedepsi încălcarea drepturilor omului.
Schallenberg a spus că se aşteaptă la "o largă majoritate de sprijin" pentru sancţiuni în rândul celor 27 de membri ai UE, dar a adăugat că sancţiunile "trebuie să fie inteligente din punct de vedere politic şi legal etanşe".
Mai multe persoane au întreprins acţiuni în justiţie pentru a fi scoase de pe lista de sancţiuni ale UE din cauza probelor insuficiente, a notat el.
Schallenberg a cerut o poziţie unită din partea UE în legătură cu Moscova. "Doar comentând ce se întâmplă în Rusia şi ameninţarea sancţiunilor nu sunt suficiente", potrivit Agerpres.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.02.2021, 13:50)
oricum politicini rusi nu vor da inapoi si isi vor sacrifica tot poporul. care duce greul, pana se vor trezi si il vor sanctiona la vot pe tatuca Putin ,va fi foarte greu de ajuns la un acord ,fiindca nemtii sau dat cu rusii lea promis aliosa ceva si uite asa dezbina rusu europa
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.02.2021, 15:12)
Care "vot" la ruși ?
Dacă vrea, Puțin se realege cu 99,9%.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.02.2021, 15:55)
Rusii au dat dovada ca sunt cu singe in vene lichidand nazismul acum 70 de ani ,sunt sigur ca o vor face din nou.Nu va mai puneti sperante ca ne va salva America ,....Stefan cel Mare stia bine ce spune cand lasa scris urmasilor sa nu ne bezam pe promisiunile occidentului in confruntarile cu vecinii(in cazul specific se referea la turci)
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 21.02.2021, 20:10)
aceste sanctiuni nu au rolul de a- l ajuta pe Navalnii sau de a democratiza Rusia
au rolul de a provoca Rusia si s-o indemne sa faca o greseala raspunzand la aceste provocari.... pentru Rusia a raspunde la asemenea lucruri ordinare ar fi o eroare.
o strategie eficienta ar fi un influx de democratie in Rusia cu contact la populatie.
nu sanctiuni.
sanctiunile nu mai sunt eficiente (intr-o lume a cryptomonedelor, as adauga!)