ÎN PRIMUL TRIMESTRU FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2014Afacerile din sectorul serviciilor pentru întreprinderi au crescut cu 7,3% (serie brută)

Alexandru Costea
Companii / 14 mai 2015

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut, în primul trimestru al acestui an, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,3%, respectiv cu 7,4%, faţă de perioada similară din anul precedent, arată datele INS, remise azi redacţiei.

Ca serie brută, majorarea cifrei de afaceri în primele trei luni s-a datorat creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+24,4%), transporturi (+10,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+2%) şi la comunicaţii (+0,8%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile au urcat datorită, în principal, creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21%), transporturi (+9,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,2%), activităţile de comunicaţii (+1,4%) şi la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+1,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut în luna martie 2015 cu 10% faţă de luna precedentă ca serie brută, ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+23,2%), activităţile de transport (+12,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+12,2%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+7,3%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în martie, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut pe ansamblu cu 0,4% ca urmare a scăderii activităţilor de comunicaţii (-3%). Creşteri au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,8%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,4%), transporturile (+2,8%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,4%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut ca serie brută cu 7,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+28,5%), transporturi (+13%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,9%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,1%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 2,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a urcat cu 8,2%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,5%), transporturi (+10,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,2%). Activităţile de comunicaţii au scăzut cu 0,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9560
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6047
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1085
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7745
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.6090

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro