PENTRU A SECURIZA GESTIONAREA DATELOR: Sistemul bancar global va investi miliarde de dolari în tehnologie

E.A.
Bănci-Asigurări / 28 februarie 2019

Sistemul bancar global va investi miliarde de dolari în tehnologie

Sistemul bancar global va investi miliarde de dolari în tehnologie în următorii ani, pentru a-şi moderniza sistemele, platformele şi instrumentele, astfel încât să asigure standarde superioare de securitate în gestionarea datelor, estimează compania de consultanţă Deloitte, în studiul "Perspective asupra pieţei bancare şi de capital, ediţia 2019".

Succesul sistemului bancar în epoca transformării digitale depinde în mare măsură de modul în care conlucrează strategia, tehnologia şi operaţiunile, evaluează Deloitte. În acest sens, analiza evidenţiază nevoia băncilor de a gestiona mai bine datele pentru a valorifica în mod optim investiţiile în tehnologie. Deşi resursele de date sunt abundente, adesea nu sunt uşor accesibile, suficient de clare sau de integrate. Pentru a obţine un efect maxim, băncile intenţionează să utilizeze tehnologiile digitale în anul 2019 pentru a excela la managementul datelor, pentru a moderniza infrastructura centrală, a implementa soluţii de inteligenţă artificială şi pentru a migra către tehnologiile cloud, se menţionează în analiza Deloitte.

Pe de altă parte, compania de consultanţă notează că sistemul bancar global înregistrează cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, în ciuda faptului ca băncile se dezvoltă în ritmuri diferite. Însă, pe măsură ce sistemul se adaptează la transformările digitale, apare presiunea asupra rentabilităţii, care derivă din nevoia de a gestiona mai bine datele, de a integra soluţiile tehnologice specifice domeniului financiar (fintech), precum şi soluţiile de securitate, se precizează în analiza Deloitte, informează Agerpres.

Conform studiului, consolidarea ar putea reprezenta singura soluţie pentru ca unele bănci să supravieţuiască, având în vedere provocările unice cu care acestea se confruntă, precum deficienţele structurale, dificultatea de a-şi vinde produsele şi serviciile, precum şi ratele scăzute sau negative ale dobânzilor. Numeroase bănci europene şi-au redus dimensiunea, retrăgându-se de pe unele pieţe internaţionale. Pe de altă parte, sistemul bancar din Statele Unite este robust, cu un nivel foarte bun de eficienţă şi de credite neperformante, consideră Deloitte.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.1033
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5563
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4479
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0595
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.2624

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
aicps.ro
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
ccib.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb