Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a vorbit, astăzi, la Conferinţa Tax & Law, aflată la a 17-a ediţie, despre ultimele măsuri fiscale decise de Executiv, iar Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a explicat cum intenţionează Banca Centrală să stimuleze creditarea bancară, se arată într-un comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.
De asemenea, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte al ANRE, omul de afaceri Ioan Nicolae şi reprezentanţi ai OMV Petrom, Romgaz şi EON România au discutat despre efectele ultimelor măsuri guvernamentale (OUG 114/2018, OUG 19/2019) asupra pieţei energiei din România şi asupra consumatorilor.
Ministrul Finanţelor Publice a menţionat că scopul OUG 114/2018 a fost stimularea creditării economiei reale şi a avut un schimb de replici cu reprezentantul BNR, Adrian Vasilescu.
"Rezervele minime obligatorii, scumpesc creditul? Nu este o condiţie restrictivă a BNR?", l-a întrebat Eugen Teodorovici pe Adrian Vasilescu, arată sursa citată.
Consilierul guvernatorului BNR a menţionat că banca "Va restrânge lichiditatea, ca băncile să nu mai vină la noi după lichidităţi, ci să se ducă la populaţie şi întreprinderi, să adune mai mult capital de-acolo. Şi va fi nevoie pentru asta să-şi mărească dobânzile passive", a explicat Vasilescu, potrivit comunicatului.
Reprezentanţii autorităţilor şi companiilor din sectorul energiei au discutat despre efectele ultimelor decizii ale Guvernului, în special ale OUG 19/2019, asupra sectorului.
Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE, a informat că preţurile gazelor naturale şi energiei electrice pentru populaţie nu vor creşte în acest an, iar investiţiile în sectorul energiei electrice ar putea creşte ca urmare a majorării ratei reglementate de rentabilitate (RRR) a capitalului investit.
Ediţia din acest an a conferinţei a adus în prim-plan provocările cu care se confruntă sectorul privat în materie de fiscalitate, concentrându-se pe schimbările fiscale şi legislative, şi a abordat sectoarele energiei, bancar şi al telecomunicaţiilor, alături de cele mai recente tendinţe din Uniunea Europeană.
Structura evenimentului a îmbinat tematici de fiscalitate internă cu marile tendinţe în fiscalitate la nivel european, alături de perspectiva reprezentanţilor unora dintre cei mai mari investitori în economia locală.
1. Hai mai nemernicule,
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 09.04.2019, 15:04)
de ce umbli cu minciuni si cu povesti? N-ati spus voi ca sunt fel de fel care platesc 0 impozit pe profit si vreti sa indreptati situatia? Indreptati-o si cinste voua!, dar nu umblati cu minciuni si cu povesti ca-i rusine voua!
Mincinosilor!
2. Minciuni pentru fraieri
(mesaj trimis de anonim în data de 09.04.2019, 15:38)
Creditarea se ieftineste singura, cand mediul economic devine mai putin riscant. Cu cat cresti riscul, incertitudinea, creditul devine tot mai inaccesibil.
Intr-o tara cu peste 200 de modificari de fiscalitate intr-un an, ani la rand, riscul este mare, deci creditul este scump.
Bancile stau pe o gramada de bani din depozite si nu au cui sa-i dea cu imprumut, nu gasesc clienti capabili sa restituie banii, in conditiile unei guvenrari incompetente.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 09.04.2019, 18:34)
Corect!
3. Care majorare de RRR?
(mesaj trimis de King rocker în data de 10.04.2019, 14:41)
Care majorare de RRR? pe masura ce am avansat de la o perioada de reglementare la alta, a tot scazut... tot ca sa scada presiunea pe tarif, dar omorand orice investitii. Ce povesti sunt astea?