Economia franceză s-a redresat în trimestrul trei din 2020, înregistrând o creştere cu 16%, a estimat ieri Banca Centrală a Franţei, în linie cu prognoza sa precedentă, conform Agerpres.
A doua economie a zonei euro a scăzut cu 13,8% în trimestrul doi din 2020, cel mai sever declin de după Al Doilea Război Mondial, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19). După ridicarea restricţiilor, în 11 mai, activitatea economică s-a redresat, ajungând în septembrie la aproximativ 95% din nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei, arată rezultatele unui studiu lunar efectuat de Banca Franţei în rândul a 8.500 de companii.
După redresarea semnificativă care a demarat în mai, economia franceză a arătat semne de slăbiciune în ultimele săptămâni. Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 şi introducerea de restricţii parţiale în unele zone au sporit temerile consumatorilor şi a companiilor privind viitorul, conform studiului. Cele mai afectate sectoare sunt industria auto, hotelurile, restaurantele şi activităţile recreaţionale.
Şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat că "în locul unei reveniri în formă de 'V' la care speram ne temem că am putea avea un al doilea braţ al literei V puţin mai şubred", referindu-se la faptul că situaţia este una deosebit de gravă în Franţa şi Spania.
Institutul Naţional de Statistică şi-a menţinut recent estimarea privind contractarea economiei Franţei cu 9% în 2020, din cauza efectelor pandemiei.
1. mincinoasa
(mesaj trimis de Politica în data de 09.10.2020, 08:53)
Doamne ce aberatie politica!
E ca si cum ai zice tsunamiul tocmai a trecut si marea s-a calmat.
Pib real Franta spune alt lucru!!!!
Se duce in cap!
2. Urmam cu totii
(mesaj trimis de La hora în data de 09.10.2020, 08:59)
Revenirea va fi un radical cu partea dreapta ma joasa pe trend fata de stanga!!!
In caz ca nu stiti se merge in turma dupa Italia, Grecia, Cipru... unde intra repede in hora Portugalia, Spania, Franta... din cauza monopolizarii Germaniei a sistemului financiar European si a lantului de distributie si forta de munca ieftina.
UK a iesit din UE sa apere lira de o viitoare devalorizare unde vor spera la un impuls migrare companii in pietele lor.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.10.2020, 10:38)
Pai daca exista pericolul sa isi revina economia mai bagati un lockdown. Pana nu mai misca deloc. Neprofesionisti.