DEPARTAMENTUL PENTRU ENERGIE: "Zăcămintele din Marea Neagră ne-ar putea asigura independenţa energetică"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 mai 2014

Printre concluziile primei faze a dezbaterii publice privind strategia energetică a ţării noastre se numără şi faptul că ţara noastră are perspective reale să-şi îmbunătăţească independenţa energetică sau chiar să devină independentă energetic în preajma anului 2020, mai ales datorită zăcămintelor din Marea Neagră.

Departamentul pentru Energie mai spune, într-un comunicat, că, în perioada 2014-2024, România ar trebui să încurajeze dezvoltarea prudentă a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasă, ţinând cont că investiţiile în eolian şi fotovoltaic s-au dezvoltat mult prea rapid şi într-o manieră nesustenabilă în ultimii ani.

"În următorii ani, instalarea de noi capacităţi de producţie a energiei electrice în eolian şi fotovoltaic ar putea cauza probleme semnificative în funcţionarea sistemului. De asemenea, considerăm că o prioritate în domeniul regenerabilelor ar putea să vizeze identificarea unei alternative la combustibilii clasici folosiţi în sectorul transporturilor", mai afirmă sursa citată.

Alte concluzii ale dezbaterii publice sunt faptul că dezvoltarea energiei nucleare este esenţială pentru realizarea obiectivelor europene vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, că vom avea, în continuare, cărbunele ca sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice, dar şi faptul că România are un potenţial mare în ceea ce priveşte eficienţa energetică, care trebuie valorificat eficient, inclusiv în domeniul clădirilor.

Departamentul pentru Energie arată că piaţa de energie din ţara noastră ar putea fi integrată în preajma anilor 2019 - 2020 în piaţa Uniunii Europene, în condiţiile în care proiectul creării unei politici energetice europene comune va fi accelerat, dar şi că ţara noastră trebuie să încurajeze investitorii din domeniul energetic în păstrarea interesului pentru industria energetică autohtonă, asigurând un cadru stabil şi predictibil.

Aceste concluzii vor face obiectul unor analize complexe şi aprofundate, care vor fi elaborate în lunile următoare, mai spun reprezentanţii Departamentului pentru Energie, care estimează ca aceasta să fie gata în octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “România – Strategia dezvoltării 2025”
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3330
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8378
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.2343

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb