Florin Cîţu va participa la şedinţele de politică monetară de la BNR

A.P.
Bănci-Asigurări / 26 noiembrie 2020

Florin Cîţu va participa la şedinţele de politică monetară de la BNR

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi că va merge la şedinţele de politică monetară ale băncii centrale pentru a prezenta puncte de vedere ale Finanţelor "exact acolo, în momentul în care se iau deciziile", potrivit Agerpres.

"Aş vrea ca opinia publică să ştie foarte clar că există comunicare foarte bună şi transparentă între Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională şi de aceea am spus că voi merge la aceste şedinţe de politică monetară pentru a prezenta puncte de vedere ale Finanţelor exact acolo, în momentul în care se iau deciziile. Nu are drept de vot Ministerul Finanţelor, poate doar să participe la acest şedinţe", a precizat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Totodată, ministrul Finanţelor a subliniat că doreşte să participe la aceste şedinţe în primul rând pentru că legea îi permite, iar în al doilea rând pentru transparentizare.

"În primul rând, legea îmi permite şi, în al doilea rând, transparentizare, pentru a nu mai exista în spaţiul public această discuţie despre ce zice ministrul Finanţelor despre politică monetară, ce zice politica monetară despre ce trebuie să facă Ministrul de Finanţe. Mergem la discuţii, vor fi transparenţi. De fiecare dată, noi, şi elementele de buget sau deficit le discutăm cu Banca Naţională", a mai spus Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Se duce sa negocieze pe ascuns taierea leului!

  Leul nostru are o nota de plata pe deficitul facut in prezent! 

  Tic Tac..! 

  Devalorizare leu 2021-2024... grav! 

  1. nu e adevarat.

   legea ii da dreptul (din pozitia de reprezentant al politicii fiscale) sa aiba contacte cu decidentii politicii monetare. 

   nu neg ca urmeaza o devalorizare dar va fi mai slaba decat se asteapta multi 

   nu 6-7 lei sau aberatii ... daca trece de 5.24 e mare chestie - pentru mine prima tinta e la 5.0245 ron / euro

   mai apoi mai sunt 2 rezistente pana la 5.24 

   nu contrazic!

   Taierea leului vine mereu in contrabalansarea coborarii deficitului atunci cand: nu se aduna bani la buget; atunci cand mai multe nominale varsate in piata alearga aceleeasi bunuri sau mai putine; atunci cand inputul real de productivitate scade in raport de balanta externa tranzactionata; atunci cand fluxurile externe valutare intampina franati incetiniri de intrare in piata interna in raport cu rata interna de multiplicare / devalorizare a valutei interne ce se recircula in multiplicatorul financiar! 

   la 5.25 cu scaderea din piata real e devalorizare la active 10% financiare.

   se ia caderea reala in gdp plus rata de devalorizare valuta balon de sustinere a valutei subunitare. 

   Exista devalorizare nominala si devalorizare reala (real inseamna raport conversie intre lai multe active tranzactionate= media de trend). 

   Leul este artificial prea intarit in raport real cu piata; plus ca multiplicatorul financiar anticipeaza aruncari in piata de alte forme nominale de lei devalorizati in 2021 pana in 2025 ... pana incep sa intre titlurile de stat in euro ce vor elibera nominale euro in piata pe culegerea leilor din piata.

   Se doreste uzura finala la lei pe urmatoarea devalorizare finala sa adoptam o alta forma valutara.

   cand coerenta in exprimare nu e, nimic nu e ...

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro