Profesorul Alexandru Rafila consideră că Slovacia, ţară dată ca exemplu pentru testarea în masă a populaţiei cu teste de tip antigen pentru SARS-CoV-2, "nu este un model, este o încercare, un exerciţiu în momentul de faţă", informează news.ro.
Medicul se arată în favoarea testării în masă cu astfel de teste în localităţi cu mii sau zeci de mii de oameni, susţinând ideea testării celor posibil infectaţi şi a contacţilor acestora cu teste de tip real-time PCR, singurele în baza cărora se poate pune un diagnostic cert.
"Slovacia nu este un model, este o încercare, este un exerciţiu în momentul de faţă. Utilizarea testelor pentru antigen în acest moment poate să detecteze un anumit număr de cazuri, dar, cu siguranţă, nu toate cazurile de infecţie dintr-un anumit moment. Asta este sensibilitatea acestor teste şi testele detectează persoane cu încărcături virale mari, mai puţin cele cu încărcături virale reduse", a declarat Alexandru Rafila, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD Braşov.
Acesta a precizat că nu există o recomandare din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la testarea în masă a populaţiei unei ţări sau a unei regiuni.
"Ce putem, însă, să facem este să putem să testăm toţi contacţii persoanelor care sunt infectate sau, dacă într-o comunitate avem o incidenţă extrem de mare, acolo putem într-adevăr să facem o testare a comunităţii respective, mii de persoane, poate, sau zeci de mii de persoane, încât într-un timp scurt să identificăm un număr de persoane infectate care pot fi izolate şi să oprim transmiterea în cadrul comunităţii respective. Eu sunt pentru intervenţii punctuale, inclusiv cu acest tip de teste, la nivel naţional mai puţin. Dar una este să discutăm despre testele astea antigen pe care le putem utiliza la nivel comunitar, dar altceva este să utilizăm testele acestea PCR care sunt singurele care certifică diagnosticul de îmbolnăvire în momentul de faţă şi atunci singura soluţie este să dezvoltăm reţeaua de testare şi să testăm la timp atât persoane care ar putea să fie infectate cât şi contacţii lor", a adăugat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.11.2020, 16:08)
testarea in masa este o afacere , fara nici un beneficiu pentru oameni , pentru simplul motiv , ca dupa testare ( negativa ) te poti infecta si nu a folosit la nimic . fara a mai vorbi de rezultatele eronate . spitalele sint pline de oameni sanatosi , pe sema carora se justifica mii de euro , pe pacient , cu fel de fel de cheltuieli umflate de zeci de ori .adica se fura cu vaporul si nimeni nu vede nimic .
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Anonim în data de 20.11.2020, 21:55)
Între timp pacienții cu afecțiuni cronice sau cei proveniți din accidente, mor cu zile. Ce stratagema sinistra se petrece în lume? Cel puțin în Europa asa se intimpla. Iar atmosfera funebra întreținută de mass-media in fiecare țară, este cea folosita pe timp de război contra dușmanului, nu pt propria populație. Poate ne vom da seama cum sintem tratați și sper ca și politia, jandarmii, armata, mascații sa realizeze ca nu sintem dușmanii nimănui.
1.2. Ai ghicit corect (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 21.11.2020, 08:45)
Ai ghicit corect, guvernele se afla in război cu propria populație civilă. De aici atmosfera de dictatura oribilă din mass-media și climatul general căcăcios de încălcare de drepturi și libertăți fundamentale, de anulare a democrației..
2. fără titlu
(mesaj trimis de Avatar de straja patriei în data de 20.11.2020, 16:21)
In titlu pomeniti de Slovenia apoi in text schimbati macazul si o dati pe Slovacia,i-mi datorati o bere ca v-am corectat(buna si BECK'S)
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.11.2020, 10:13)
Este o incercare semiesuata. Slovacia a scazut cu 50% numarul de cazuri datorita lockdownului foarte agresiv. Ceea ce se intampla si in celelalte tari. Nu testarea obligatorie, ca pe vite, a dus la scadere. Iar de luni se redeschid restaurantele si sa vezi crestere.