Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Europenii, criticaţi după declanşarea procesului de soluţionarea diferendelor prevăzut de Acordul de la Viena

A.I.G.
Internaţional /

Europenii, criticaţi după declanşarea procesului de soluţionarea diferendelor prevăzut de Acordul de la Viena

Rusia denunţă "acţiuni nechibzuite" şi decizia "profund dezamăgitoare" a europenilor vizând să declanşeze procesul de soluţionarea diferendelor prevăzut de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, relatează AFP.

"Noi nu excludem ca acţiunile nechibzuite ale europenilor să conducă la o nouă escaladare cu privire la acordul în dosarul nuclear iranian şi să facă imposibilă aplicarea acestuia în cadrul convenit iniţial", a denunţat marţi într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Moscova afirmă că nu vede "vreun motiv al unui asemenea demers".

"Mecanismul Soluţionării Diferendelor a fost creat în cu totul alte scopuri. Motivele dificultăţii implementării acordului sunt larg cunoscute şi nu au legătură cu Iranul", ci cu Statele Unite, care s-au retras din text în 2018 şi au impus noi sancţiuni Teheranului, pledează diplomaţia rusă.

Potrivit Moscovei, programul nuclear iranian "rămâne sub controlul constant al AIEA, fără precedent prin amploarea sa şi profunzimea verificărilor".

"În pofida tuturor acestor provocări, acordul în dosarul nuclear iranian nu şi-a pierdut pertinenţa. Noi apărăm implementarea sa sistematică şi în conformitate cu parametrii conveniţi" în 2015, continuă diplomaţia rusă, îndemnându-i pe europeni "să nu agraveze situaţia".

Franţa, Regatul Unit şi Germania, semnatare ale Acordului de la Viena, au activat marţi procesura soluţionării diferendelor prevăzută de text în cazul încălcării angajamentelor.

Teheranul a anunţat la 5 ianuarie a "cincea şi ultima fază" a planului său de reducere a angajamentelor pe care şi le-a asumat prin acord, ca ripostă faţă de ieşirea Statelor Unite din acord în mai 2018 şi reimpunerea unor dure sancţiuni americane care-i strangulează economia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS