Hidroelectrica a modernizat şi pus în funcţiune Staţia Jidoaia

J.P.
Miscellanea / 24 septembrie 2020

Hidroelectrica a modernizat şi pus în funcţiune Staţia Jidoaia

Hidroelectrica a pus in functiune saptamana aceasta statia de 110kV din cadrul obiectivului de investitii "Modernizare statie de 110kV aferenta Statiei de Pompe Jidoaia". Costul lucrarilor - derulate in conformitate cu graficul din contract, precum si al cheltuielilor aferente efectuarii probelor tehnice s-a ridicat la valoarea de 1.988.578 lei, conform unui comunicat de presă.

Bogdan Badea, Presedintele directoratului Hidroelectrica: "Hidroelectrica a inregistrat progrese importante anul acesta la capitolul de retehnologizari ale obiectivelor. Sunt lucrari care, dincolo de piedicile ridicate de pandemie, s-au derulat intr-un ritm sustinut. Saptamana aceasta am pus in functiune statia de 110kV Jidoaia - care intra astfel intr-un nou ciclu de viata, in curand vom finaliza lucrarile si vom pune in exploatare statiile de 110kV din CHE Bradisor (SH Rm. Valcea), statia de 110kV aferenta Statiei de Pompe Lotru Aval, statiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpasu, CHE Vistea si CHE Voila). Urmeaza, de asemenea, sa finalizam retehnologizarea statiilor de110kV de la CHE Clabucet si CHE Oesti. Ne bucura faptul ca, pe langa prestatorii traditionali de lucrari, licitatiile noastre au inceput sa atraga tot mai multe firme noi. In masura in care constatam ca exista capacitate suplimentara in piata, intentionam sa crestem numarul lucrarilor pe care ni le propunem si sa acceleram ritmul investitiilor. Credem ca aceasta concurenta este de natura sa aduca un plus de rigoare mai cu seama in respectarea calendarului de executie."

Statia de Pompare Jidoaia este amplasata in muntii Lotrului, pe cursul paraului Jidoaia, la 15 km de localitatea Voineasa. Amenajarea Hidroenergetica Jidoaia are ca scop captarea apelor provenite din paraul Jidoaia si de la cele 16 captari secundare din ramura nord pompaj, in lacul de acumulare Jidoaia.

Prin intermediul celor doua grupuri, apa este pompata in lacul de acumulare Vidra.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand vom scapa de aceste monstruozitati ceausiste, care ne slutesc muntii si ne gatuiesc natura?

    1. Poate cand vei vrea sa traiesti in copac si sa te incalzesti doar frecandu-ti mainile. Asta pentru nu-ti place nici energie hidro, nici aia pe carbune/gaz si nici aia nucleara. Pai, stimabile, cum mai producem energia electrica? Eolienele si fotovoltaicele NU pot sa asigure in totalitate consumul energetic pentru ca nu produc atunci cand vrei tu, ci atunci cand sunt conditii (vant, soare).

      Printr-o hidrocentrala, un ecosistem (raul de munte) e inlocuit cu altul (lacul).

      In Elvetia e plin de hidrocentrale inclusiv la peste 2000m altitudine. Produc energie electrica si regularizeaza debitul apelor (adica dispar inundatiile). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro