OPINIEVaccinarea ar trebui întreruptă, măcar la vârstnici, până la clarificarea cauzei deceselor la vaccinaţii din Norvegia

MAKE
Ziarul BURSA #Miscellanea / 20 ianuarie 2021

Gravură pe cupru (colorată ulterior) a doctorului Schnabel (n.r. Dr. Beak), un medic de ciumă din Roma secolului al XVII-lea.

Gravură pe cupru (colorată ulterior) a doctorului Schnabel (n.r. Dr. Beak), un medic de ciumă din Roma secolului al XVII-lea.

MAKE

O declaraţie şocantă a fost pusă în circulaţie de agenţia Bloomberg, în seara de 18 ianuarie: "În mod clar, Covid-19 este mult mai periculos pentru majoritatea pacienţilor decât vaccinarea", declaraţie pe care i-a atribuit-o directorului medical al Agenţiei Norvegiene pentru Medicamente Steinar Madsen, într-o convorbire telefonică avută cu reporterul, în cazul deceselor celor 29 de norvegieni vaccinaţi anti-Covid-19 (https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-18/norway-finds-no-direct-link-between-elderly-deaths-and-vaccine).

Declaraţia este şocantă pentru că este improprie comparaţia între riscurile infecţiei şi riscurile vaccinării, cât timp suntem sănătoşi, deoarece avem şi o a treia variantă, să ne păzim de infecţie, fără să ne vaccinăm.

Noi şi o lume întreagă stăm acum cu ochii aţintiţi pe Norvegia, pentru că vaccinaţii morţi raportaţi acolo pe 14 ianuarie ne fac să şovăim să ne mai vaccinăm, după ce vaccinarea a fost aşteptată de omenire aproape un an şi tocmai începuse.

Declaraţia pusă în circulaţie de Bloomberg ne face să credem că stăm cu ochii aţintiţi la nişte proşti şi ne face să ezităm.

De aceea, articolul agenţiei Bloomberg este şocant.

Agenţia Bloomberg afirmă că Madsen a adăugat că este dificil de dovedit o legătură între vaccin şi decese. "Nu suntem alarmaţi".

Deja, suntem pierduţi.

Este greu să mai discernem dacă Madsen realizează ceea ce afirmă - adică, cum să nu fii alarmat când îţi mor vaccinaţii, de vreme ce nu poţi spune cu certitudine că între vaccinarea şi moartea lor nu este nicio legătură de cauzalitate?!

Pai, noi suntem alarmaţi că nu se ştie!

Articolul agenţiei are un titlu care subminează încrederea în autorităţile medicale norvegiene: "Norway Moves to Calm Vaccine Anxiety After Elderly Deaths".

În româneşte, varianta de traducere "Norvegia purcede la calmarea fricii de vaccin după moartea bătrânilor" nu are cum să restabilească încrederea în vaccinare, pentru că pe noi nu ne interesează ce face Norvegia, ci dacă vaccinul provoacă sau nu moartea.

Prima frază este şi ea neliniştitoare:

"Health authorities in Norway sought to allay safety concerns raised by the death of some elderly patients after they were vaccinated against Covid-19, saying there's no evidence of a direct link", pe care Google Translate o traduce astfel:

"Autorităţile sanitare din Norvegia au încercat să atenueze problemele de siguranţă ridicate de moartea unor pacienţi vârstnici după ce au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, spunând că nu există dovezi ale unei legături directe".

Ceea ce înţelegem este, tot aşa, că autorităţile sanitare din Norvegia se ocupă să stopeze panica, fără niciun alt argument decât că nu ştiu dacă vaccinul ucide.

Conform cu îndemnul teoriilor antimanipulare trebuie să consultăm informaţiile difuzate de sursa de origine, ceea ce a putut fi făcut abia ieri, când, într-o reacţie care pare să fi fost provocată chiar de articolul agenţiei Bloomberg pe care l-am analizat până acum, Agenţia Norvegiană pentru Medicamente a precizat într-un text intitulat "Interes internaţional cu privire la decesele după vaccinarea împotriva coronavirusului" (https://www.fhi.no/en/news/2021/international-interest-about-deaths-following-coronavirus-vaccination/) cele ce urmează.

Dr. Sara Viksmoen Watle, medic principal la NIPH (Institutul Norvegian de Sănătate Publică, din care face parte Agenţia Norvegiana pentru Medicamente), explică: "Rezidenţii caselor de îngrijire medicală prezintă un risc foarte mare de a suferi o boală severă sau de a muri din cauza COVID-19 şi, prin urmare, au fost prioritari pentru vaccinare. O mare parte din cei care locuiesc în case de îngrijire medicală au condiţii grave de bază sau se află în ultimele etape ale vieţii. Speranţa de viaţă în căminele de bătrâni este relativ scurtă şi în medie, peste 300 de persoane mor în cămine de bătrâni din Norvegia în fiecare săptămână".

Dr. Watle explică mai departe că, din 18 ianuarie, 48.680 de persoane fuseseră vaccinate în Norvegia şi că majoritatea vor avea efecte secundare uşoare sau deloc: "Când vaccinăm pe cei mai în vârstă şi pe cei mai bolnavi care au adesea mai multe afecţiuni subiacente, ne aşteptăm la o mortalitate ridicată în această populaţie [n.n. - mortalitate naturală, fără legătură cu vaccinul]. Prin urmare, ne aşteptăm şi la decese după vaccinare [n.n. - aceleaşi decese care ar fi avut loc şi fără vaccinare] . Nu ştim încă dacă aceste decese se datorează vaccinului sau altor cauze, nu se poate exclude faptul că reacţiile adverse frecvente ar fi putut duce la un curs mai sever pentru unii pacienţi".

Dr. Watle continuă: "Cele 23 de decese au avut loc în termen de şase zile de la vaccinare. Vom examina aceste evenimente în raport cu numărul preconizat de decese în rândul populaţiilor din casele de îngrijire medicală. Agenţia şi Institutul Norvegian de Sănătate Publică efectuează acum analize aprofundate. Până în prezent, nu există analize statistice care să indice faptul că vaccinarea cu coronavirus a avut un risc crescut de deces în rândul celor vaccinaţi".

Există diferenţe subtile între textul difuzat de autorităţile norvegiene şi cel difuzat de agenţia Bloomberg, deşi informaţia de bază pare să fie aceeaşi.

În primul rând, din textul norvegian ne dăm seama că nu avem de a face cu nişte proşti.

În al doilea rând, textul norvegian nu lasă impresia că autorităţile ascund gunoiul sub preş (dimpotrivă, pare că este singura autoritate naţională din lume care a avut curajul să furnizeze, cu gura plină, această informaţie alarmantă, deşi, ulterior, au ieşit la iveală cazuri similare şi în alte ţări).

În final, ambele texte transmit că nu ştim încă dacă vaccinul Pfeizer provoacă moartea sau nu.

În România, întreaga această istorie are consecinţe.

Pare înţelept să inhibăm vaccinarea (oricum, nu luase avânt, deşi suntem pe locul 6 în lume), mai ales că îi viza în primul lot pe vârstnici şi să aşteptăm concluziile asupra cazului din Norvegia (şi de aiurea, pentru că, repet, reacţii adverse la vaccin sunt înregistrate, acum, pretutindeni).

Sau măcar să inhibăm vaccinarea bătrânilor până la limpezire.

La noi, după trei zile de tăcere, timp în care BURSA a relatat cazul norvegienilor care au murit după ce s-au vaccinat şi a informat publicul continuu asupra tuturor evenimentelor legate de asta, într-un text cu actualizări numeroase vizualizat de sute de mii de cititori în fiecare zi (După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer), Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă:

" Vom aştepta rezultatele din Norvegia şi, în momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va face precizări în acest sens, cu siguranţă, ele vor fi cunoscute şi de noi şi de opinia publică."

Da.

Promiţător.

BURSA promite la rândul său, că va informa opinia publică asupra subiectului, ca şi până acum şi că, astfel, este sigur că informaţiile vor ajunge şi la autorităţi.

Opinia Cititorului ( 68 )

 1. Mulțumim Bursă.

  1. Bursa merita laude!

   Bursa = Magna Cum Laude in jurnalismul romanesc !

  Stima, multa stima pentru ziarul Bursa si faptul ca se publica stiri adevarate in acest ocean de dezinformare este un act de curaj chiar as putea spune.

  Viitorul apropiat va pune la incercare pe multi dar nu trebuie uitat ce am obtinut in decembrie 89, exprimarea libera a opiniilor, si mai presus libertatea individuala.....toate astea vor cere sacrificii, momentul generatiei tinere actuale vine !  

  Chestia asta cu bătrânii decedați în Norvegia din cauza vaccinului sau nu mi-a adus aminte de bancul cu moșul care este ajutat sa treacă strada deși nu vrea.

  Din păcate Covid si tulpinile lui vor fi subiect de front page in următorii 100 de ani. 

  Vorba ceea... frica de moarte păzește bostanaria. Ca de fapt la asta se rezuma totul. 

  1984 de Orwell e puțin spus.  

  Sa vedem ce inamici invizibili reali sau inventați vor apărea în anul ăsta. ...

  1. "Din păcate Covid si tulpinile lui vor fi subiect de front page in următorii 100 de ani. "

   Nu.  

   Acum doar pana in 2022.

   Apoi din 2028/2029 pana in 2032 - cu repercursiuni economice asociate pana in 2036.  

   Vali, vreau sa luăm legătura. Ce zici?

   Daca se da la tine!?

   nu cred ca e o idee buna

   uite ce frumos socializam noi aici :)  

   N-am înclinații ne-ortodoxe

   Adică nu-s gheu

  Nu am înțeles niciodată de ce bătrânii sunt vaccinați cu prioritate indiferent de vârstă și condiția medicală când orice medic de bun știe care sunt riscurile. De ce se ignoră sistematic în mod oficial aceste riscuri. Acești oameni ar fi trebui să aibă acces la vaccin, dar fără a fi încurajați să-l facă.

  Problema cu acest vaccin este că pare să șubrezească mai degrabă decât să întărească sistemul imunitar la acțiunea unei noi tulpini virale. De aici fatalitatea la cazurile de care discutăm. 

  Trebuie sa fim conștienți că se desfășoară totuși un experiment "pe animale umane" la scara globală, după cum se pune problema in cazul acestui vaccin.

  Mai precis - morții sunt tratați de autorități drept cobai umani care au decedat în timpul experimentului, ca pe timpul lui Hitler și nu ca ființe umane. 

  1. astia au pensii, sistemul de pensii e falimentar in tot occidentul, mai multi morti mai putine pensii, reducere deficit....

   cobai sunt destui 

   ai pus un mare punct pe "i "

  Make,

  In fiecare batalie exista pierderi directe, pierderi indirecte si pierderi colaterale. 

  Istoria ne arata ca, daca razboiul este castigat, cele indirecte si colaterale aproape ca nu se mai numara! 

  Daca nu, se contabilizeaza si se deconteaza, exclusiv de cei invinsi! 

  Sa asteptam sa vedem cine si cum castiga razboiul!

  Deocamdata pare a fi mai acuta, lipsa cantitatilor necesare (si promise initial!) de vaccinuri....Ramanem fara arme si munitiii si putem ajunge, ca si Napoleon, sa spunem: "Inca o victorie ca asta si pierdem razboiul! 

  1. Nu vreau sa aud clișee cu "pagube colaterale" într-un război artificial creat în laboratoarele totalitarismului Ocultei Mondiale.

   Trebuie sa fim conștienți că acest virus a fost produs in laborator pentru a pune omenirea pe chituci și să ne păzim fundul de neomarxisti. Nimeni nu o poate face in locul nostru. 

   Ceea ce afirmi tu sunt sabloane, cu oculta mondiala. Daca toata omenirea este pusa pe chituci, cine castiga?

   Peste tot in primul val de vaccinare au fost incluse "elitele" (nu cele politice): medici, administratie, armata... 

   Chiar sunt toti nebuni, sa se autodistruga?! 

   Parca te vad, nu peste mult timp "dand din coate" dupa un vaccin!

   Iar razboiul, ori artifical cum spui, ori real, tot razboi este. Si are regulile lui. Asa s-a construit civilizatia umana.... 

   ce afirmi tu , sint sabloanele , ong soros . sint multi care s-au imbogatit in aceasta mascarada de pandemie , dar te faci ca nu-i vezi . dar ai sa vezi in curand sacalii , din marile puteri , care vor veni la cumparaturi pe nimic , in Romania pusa pe butuci , de cozile lor de topor din guv catzu .

   ... cristiane, ma gandesc ca ar fi cazul sa o lasi mai moale cu "oculta" ... nu mai e nimic ocult ... si daca ar fi, probabil stau prin "buncare" si se amuza copios ... oricum, ai observat cum de un an de zile expertii (neoculti) au realizat ca nu se poate muri decat de covid?! ... de curand au descoperit cum oamenii pot muri si din cauze naturale ... in special dupa vaccinare ... desigur, relatia de cauzalitate nu exista ... in ambele situatii ... dar o cauzalitate circumstantial-interesata ar putea fi cu usurinta intuita ... personal consider ca cel mai mare rau se face din ignoranta ... nu este nevoie de o "oculta mondiala" pentru a deturna o birocratie ... este suficient un marketing agresiv ... instaritii vor pierde multi bani ... poate chiar controlul ... ceea ce se intampla nu este neaparat in interesul elitelor ... problema este ca multi si-au pus speranta in noile tehnologi pe care altii le capitalizeaza ... o sa vina un moment (temporar) in care banii nu vor mai conta ... aceasta opinie nu este o stire ...

   din pacate aceste sabloane sunt adevarate

   in al doilea rand pe langa componenta de baza - ciclicitatea crizelor economice generate, ghici de cine, s-a introdus o noua "variabila" problema pandemica, 

   aceasta variabila va avea caracter constant, din pacate, de acum incolo 

   cu aceasta noua abordare vrem nu vrem vom convietui! 

   oricum este greu de diferat modul in care sunt tratati varstnicii si asta in conditiile in care din tinerete li se inoculeaza de catre societate "sfarsitul" vietii ( valori sociale, medicamente, etc) 

   asa ca....Asa s-a construit civilizatia umana.... este discutabila!

   Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale de mikhail tombak,pag.13.

   S-a descoprit vindecarea incurabilelor?!

   asa cum s-au descoperit OZN-urile terestre

  Unchiul meu este veteran de razboi, are 99 de ani si in martie va implini 100 de ani. Nu are mari probleme de sanatate, ba chiar duce o viata cat de cat activa, adica face plimbari aproape zilnic si mai scrie cate o carte din cand in cand.

  El tocmai s-a vaccinat luni cu vaccinul PFIZER si se simte foarte bine, chiar nu a avut nici un fel de reactii la vaccin.

  Ieri, cand am vorbit cu el era foarte fericit ca si-a facut vaccin. 

  1. tine-l sub observatie atenta 14 zile.

   maximul de risc e in primele 5-7 zile de la primul vaccin. 

   asigura-i un telefon mobil continuu la dispozitie pentru acces imediat la tine/ambulanta. 

   seteaza-i pe telefon apelare rapida pt tine si pt 112 (functia apelare un anumit numar prin apasarea unei taste).

   Nu a avut deocamdata.. dar cand va prinde curaj si va umbla mai mult in lume, e posibil sa contacteze o noua tulpina virala si mai vorbim atunci. Daca tu crezi ca Bill Gates si alti bogatani escroci similari au bagat sute de milioane in fundul acestui virus creat in laborator pentru ca mai apoi sa vaccineze populatia globului s-o vindece.. te inseli amarnic.

   A spus Christine Lagarde (o alta reptila) ca sunt prea multi batrani pe glob care mananca prea mult timp o pensie.  

   "Daca tu crezi ca Bill Gates si alti bogatani escroci similari au bagat sute de milioane in fundul acestui virus creat in laborator pentru ca mai apoi sa vaccineze populatia globului s-o vindece.. te inseli amarnic."

   good point 

   povesti stupide , platite de ong soros . pot si eu sa spun , ca un vecin de 33 de ani , a murit imediat dupa ce a si-a facut vaccin PFIZER !

   ai uitat să spui că NU scria din când în când o carte, și NU se plimba nici duminica până la biserică. Nu vaccinul l-a răpus!

   povești stupide.. plătite sau nu.

   căci un așa exemplu : veteran de război, 99 - 100 ani, vaccinat, plimbandu- se citind prin Cișmigiu.... ar fi fost văzut la toate televiziunile.  

  Tatal meu, 79 de ani, cu toate comorbiditatile posibile din lista (diabet tip 2, hipertensiune, obezitate, etc), cu un anevrism operat pe creier acum 5 ani (cu succes!) la un spital al unei clinici medicale listate la bursa (multumesc pentru profesionalism!) a decis SA NU SE VACCINEZE.

  Fiind tatal meu am abordat in comunicarea cu el o strategie de neutralitate pura dupa ce i-am explicat echilibrat mecanismele vaccinului ARNm.  

  E om cu 2 facultati in domeniul Litere-Filologie si cu o cultura generala fantastica, polivalenta.  

  Inca e intreg la cap, fapt de admirat pentru varsta lui.  

  Cand mi-a zis ca el nu vrea sa se vaccineze eu in sufletul meu am fost usurat complet - daca i-as fi zis sa nu se vaccineze mi-as fi luat asupra mea responsabilitatea mortii lui. La fel daca i-as fi zis sa se vaccineze.  

  Decizia ii apartine si i-o respect.

  Eu in sufletul meu sunt multumit de alegerea tatalui meu.  

  1. A decis foarte bine, eu nu reusesc sa-l conving pe taica-meu (trecut de 70) sa nu se vaccineze desi s-a convins si el singur ca e vorba de o FIARA care vrea sa puna pe chituci planeta. Merge orbeste pe mana medicilor, ce ii scriu pe reteta, aia ia...

   Ii urez sanatate!

   Cristian, pana la urma stii? Chestia asta e o dilema etica extrem de profunda. 

   Daca ii zici sa se vaccineze iti asumi un risc tu, daca ii zici sa nu se vaccineze iti asumi un risc tot tu.  

   Ia-ti inima in dinti si lasa-l pe el sa decida. Stiu ca e greu (pentru mine a fost) dar... el trebuie sa ia decizia. Desigur, in cunostinta de cauza.

   Pai l-am lasat pe el sa decida.. dar sunt convins ca va decide in functie de ce aude la TV de la alde Rafila, Cercel, Gheorghita, Iohannis si alti inregimentati ai globalismului mondial. Nu are cum sa hotarasca corect... poate cel mult sa mearga pe mana FIAREI medicale cu riscurile cunoscute.

   Eu am mari indoieli ca oamenii care se vaccineaza acum, confruntati cu o noua tulpina nu se vor imbolnavi mai grav decat daca nu s-ar fi vaccinat deloc. Adica cred in abilitatea sistemului imunitar de a-si face singur treaba fara interventia industriei medicale care mai rau perturba acest proces imunitar decat il stimuleaza.  

   tatal tau este un om inteligent

   ... 

  E simplu ca buna ziua!

  A te pazi de boala e cel mai important lucru prin un stil de viata adecvat! 

  Dar e de inteles ca vaccinurile nu au fost testate pe populatii mari! 

  Prin vaccinare ti se introduce in organism un virus atenuat si tu faci (de dorit) o forma usoara a bolii in timp ce organismul tau elaboreaza anticorpi pentru tulpina respectiva! 

  E clar ca varstnicii au o rezilienta mai mica la virusi noi si pe fondul prezentei altor boli cronice vor reactiona puternic la un nou inamic invizibil!! 

  Sunt acesti varstnici un fel de cobai? 

  Macar din punct de vedere statistic sunt in adevar cobai !!!!

  Revin si insist! Paziti-va prin viata activa, aer curat si hrana verde neprelucrata termic !!! 

  1. Toata populatia e cobai de experiment, dar batranii isi risca cel mai mult viata in acest experiment.

   Cine stie cum arata batranii din vest care sunt institutionalizati prin camine de batrani, stiu ca acestia au o sanatate mult mai fragila decat ai nostri care umbla in aer liber.. Nu ma mira ca nu rezista la vaccin. Ma mira insa nonsalanta cu care statul i-a introdus pe lista de vaccinare fara o minima evaluare medicala.

   Corect ar fi fost sa le permita vaccinarea cu prioritate dar numai dupa o minima informare, acordul familiei, etc. adica nu vaccinati in masa cum se face acum.  

   "A te pazi de boala e cel mai important lucru prin un stil de viata adecvat!"

   da, clar! 

   toti se zbat intre doua optiuni : te vaccinezi sau nu.

   Dar putini s-au gandit sa nu se vaccineze dar sa dea mare atentie curateniei, masurilor de preventie si mastii. Dar fara vaccin.  

   Nu ti se pare dubios ca nu recomanda nimeni sa stam la soare pentru acumularea de vitamina D, sa facem sport, sa mancam sanatos, sa inchidem televizorul, sa boicotam corporatiile si alte chestii care tin de un trai fizic si moral sanatos ???

   pai si atunci de unde profit gras din medicamente si vaccinuri ? sacalii sub masca bunelor intentii iti vor un organism vulnerabil incapabil sa se apere singur si care sa devina dependent cum spuneam de medicamente si vaccinuri . lui Mao al Chinei , medicii personali ii recomandau pina la o limita decenta , sa nu abuzeze de igiena personala , tocmai pentru ca organismul sa aiba anticorpi si sa faca fata bolilor . in ziua de azi se face propaganda desantata sa te dezinfectezi tot timpul . am vazut oameni nebuni care umbla cu sticla dupa ei si se freaca pe maini tot timpul .

   ar fi prea ieftin Crstiane, nu ar iesi profit sa stai la soare :))

   uite, o vitamina D buna (provenienta organica, din ulei d epeste , nu de sinteza chimica) in farmacii costa 30-40 ron :)  

   pai astia in vest traiesc peste 80 de ani, speranta de viata in spania e una din cea mai mare din lume..

   un procuror a decis ca un batran din o casa de batrani trebuie sa fie vaccinat chiar daca familia lui sa opus, el nu mai poate lua decizii singur, asa ca.... 

  Pasaportul de libertate e un slogan ca sa justifice confiscarea libertatii omului

  ---------------------- ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ --------------------- 

  De unde si pana unde trebuie sa imi iau pasaport de libertate? Dar cand si de ce am pierdut aceasta libertate?! 

  Cine a luat libertatea omului? Virusul sau deciziile politice gresite si arbitrare scoase din burta si din teama ?  

  Cea ce se intimpla e cauza deciziilor unor oameni care sunt in functii prea mari decat pot duce. 

  Oamenii iau libertatea altor oameni atunci cand li se permite acest lucru! Istoria arata asta intodeauna! 

  ----------------- ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ --------------------------

  1. OMUL cu putere multa a luat libertatea celorlalti. Cei multi sunt multi, dar degeaba. Sunt preocupati de ziua de azi. atat. Nu isi permit nici sa se indoiasca de ce aud, de ce vad. Nu isi mai folosesc cunostintele, nimic. Pentru ca cei manipulabili si intoleranti nu tolereaza libertatea de a gandi liber si a se indoi a celor care isi mai permit acest lucru.

  Nu ar trebui deloc intrerupta! Make, esti un ziarist bun, dar uneori ai tendinte de a transforma ziarul intr unul de scandal. Sunt 4 milioane de vaccinati si cteva zeci de oameni din azile au decedat. Ai fost vreodata intr un azil de batrani? Eu da si crede ma ca mi a trebuit o saptamana sa mi revin.. Majoritatea sunt muribunzi, multi copii, din pacate, nu suporta agonia parintilor lor si ai trimit sa moara in azil.. E trist dar adevarat. Dar sa ceri oprirea vaccinarilor e mult prea mult. Nu stim nici tu nici noi ce s a intamplat acolo cu exactitate, dar te rog, nu duce lucrurile asa departe, oricum auzim mereu tot felul de aberatii, gen sunt profesor de muzica si nu ma vaccinez ca n am suficiente informatii!! Adica ce informatii? Sa te pronunti cu privire la formula chimica a vaccinului? In baza caror cunostinte? Da, eu vreau sa ma vaccinez, impreuna cu toata familia, cat mai repede! Vreau sa scap de aceasta teama permanenta, sa pot sa ies linistit din casa. Si, ca sa enervez putin "expertii", da , sunt de acord ca dupa ce toata lumea a avut acces la vaccin, sa ne dam jos mastile, cei ce au refuzat vaccinul sa si asume optiunea! Nu credeti in boala, in vaccin, e problema voastra, nu o sa stam toti izolati ca sa faceti voi pe desteptii!!!

  1. Si inca ceva: Israelul a vaccinat deja un sfert din populatie si vor sa mareasca ritmul vaccinarii, astfel incat pana la sfarsitul lunii martie sa vaccineze toata populatia, inclusiv copiii! Or fi nebuni, chiar crezi ca medicii israelieni, printre cei mai buni din lume, isi omoara populatia?

   bati , campii !! nici eu nu vreau sa fiu cobaiul altora si pe banii mei ! din aberatiile insirate impotriva " expertilor" , reiese ca tu esti expertul . ai auzit de aia cu barna si cu paiul din ochiul altuia ?

   " dar uneori ai tendinte de a transforma ziarul intr unul de scandal."

   Hai ma las-o-n puii mei!  

   Daca nu cadreaza cu mainstream-ul , il cataloghezi ca fiind de scandal ? Adica pui semn de egal intre Bursa si Libertatea sau CanCan ?  

   Las-o ca macane... . 

   "Nu credeti in boala, in vaccin, e problema voastra, nu o sa stam toti izolati ca sa faceti voi pe desteptii!!!" 

   Exact pe asta se bazeaza cei ce se ocupa de administrarea acestei situatii... divide et impera.  

   Nimeni nu face pe desteptul.

   Doar are mai multe informatii , luate din diverse surse de pe net (ca de aia stim limbi straine!) , nu numai de la dramoleta Esca de la stirile de la protv.  

   Pare ca te referi la altceva decit la articolul meu.

   Mi se pare normal ca, atunci cind vaccinatii mor, sa ma opresc din vaccinare si sa elucidez daca au murit ei in mod natural sau daca i-am omorit eu, vaccinindu-i. Asta este acea mai multa informatie de care este nevoie , inainte sa continui vaccinarea.  

   Nu am vazut rapoartele israeliene despre vaccinatii morti din Israel, similare rapoartelor din Norvegia, dar este sigur cs vaccinati morti israelieni exista si nu este vorba despre cei morti in atacuri cu bomba.

   inutile explicatiile tale , unui postac care trebuie sa-si justifice pumnul de graunte primit . daca ai observat , dupa stirea cu mortii din Norvegia si sua , propaganda a primit ordin sa fie si mai indarjita si postacii sa faca si mai multe spume . asta-i tactica lor , primesc o palma iti raspund cu doua , ca argumentele sint in sicriile mortilor .

   da, am vazut o acidifiere a mediului de comunicare - dar e de inteles.

   Miza mare e gasirea unui limbaj comun.

   Am vazut pe cativa care se porcaiau gratuit. Nu asta e solutia - nu duce nicaieri asta. Argumentarea si ratiunea - astea sunt solutiile.  

   Iti ofer portia mea. Vei avea nevoie pentru ca oile ca tine se vor vaccina anual de 2 ori

   ... e impotriva Covid, nu impotriva mortii.

   Drept pentru care chiar si vaccinatii mai mor cateodata. 

   Amuzant cum partile folosesc aceeasi constatare ca sa-si sustina opiniile. Prin Suedia mureau ca mustele in aziluri de Covid (ca daca nu era covidu' n-ar mai fi murit niciodata, traiau vesnic), deci musai vaccin, repejor-repejor. La vecini mor insa de vaccin, deci stop joc.

   Cum zicea Nenea Iancu? Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimica. 

   despre șușocii / cov-idioții interni ( e largă Piața Victoriei ) și de prin lume, nicio știre, nicio statistică, procentual câți ajung la ATI, s-au potolit... poartă mască?

   S-au înmulțit căutătorii de nod în papură acestor vaccinuri ( despre cel rusesc de ce nicio critică?) după cazurile din Norvegia.  

   Ba la articolul tau ma refer, cu tot respectul unui om care citeste ziarul Bursa de la infiintare.. Vaccinarea este voluntara, nu se ia lumea cu arcanul sa o duca la injectare. Cine crede ca trebuie se vaccineze o face, cine nu, treaba lui. Nu vreau sa cred ca la batranete ai luat o razna cu oculta mondiala, cipuri si alte nazbatii de pe tik tok, principala sursa de informare a celor care stiu ei mai bine,unde si eu sau tu putem sa ne dam virusologi ????

   ?!

   " Vaccinarea este voluntara, nu se ia lumea cu arcanul sa o duca la injectare. "

   ce te faci cand vrei sa te injectezi pentru ca ai incredere in vaccin si apar situatii si cazuri de genul asta (ca in articol) ?

   despre asta era vorba, nu nazbatii pe tiktok 

   " despre cel rusesc de ce nicio critică?"

   pentru ca zeama ruseasca nu exista in UE, nu e acreditat de agentia europeana a medicamentelor si prin urmare nici o fiola nu intra in UE si in Romania

   adica ... nema! nu e !  

  In spitale se murea numai de covid,prin vacinare se moare numai de alte boli.

  1. bravo ! asta am remarcat si eu ! se sucesc cum vor ei ! si daca spui ceva , e conspiratie !

   din pacate!

  Aveti aici teoria stiti voi care (eliminati spatiile goale)

  bit. ly/2XVUr qX 

  1. Bă, ce dracu de link pui aici? Activenews? Poate daca era ceva mai credibil îmi pierdeam vremea citind, dar așa??....

   Fii baiat destept. Filmul nu e facut de aia.. e preluat de la conspirationisti.. Uita-te despre ce e vorba acolo si dupa aia comenteaza.

   Active News sunt mai credibili decat tot Guvernu la un loc cu agentiile de presa ale statului paralel din Romania.  

  domnu Make, lasati medicina pentru medici si treceti la SIF-uri si fauna care le populeaza, ca acolo sunteti doctor - mai ales ca noi astilaltii nu intelegem nimic din haiducia aia total paralele cu economia unei tari fie ea si Romania. sanatate!

  1. Tie ti se pare ca astfel de articol numai un medic este in drept sa scrie?

   si mai mult de atat: unii care se pricep strict la chestiunea asta, plus la contextul local (Norvegia, in cazul nostru). la fotbal, politica si bursa ne pricepem cu totii dar nu si la alte chestii.

  A fost oprita Make in sensul ca se recomanda evaluarea atenta vaccinarii oameniilor muribunzi, in faze terminale, care fac chimioterapie etc cu o sanatate atat de precara incat efectele comune cum ar fi febra sau tusea le poate pune viata in pericol. In rest, nu s-a schimbat nimic cu privire la recomandarea vaccinarii persoanelor cu boli cardiovasculare, diabet etc, cu alte cuvinte cei mai predispusi de a face o forma grava de covid-19 (nu mai gasesc link-ul, ca ti l-as fi share-uit).

  1. *nu tusea, ci varsaturi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro