PE a adoptat rezoluţia propusă de Victor Negrescu, prin care sunt solicitate fonduri suplimentare pentru educaţie

J.P.
Internaţional / 22 octombrie 2020

PE a adoptat rezoluţia propusă de Victor Negrescu, prin care sunt solicitate fonduri suplimentare pentru educaţie

Parlamentul European a adoptat joi, cu 593 voturi "pentru", rezoluţia privind educaţia în contextul pandemic actual, realizată la propunerea europarlamentarului PSD Victor Negrescu. Documentul susţine necesitatea suplimentării alocărilor bugetare pentru educaţie la nivel naţional şi european, reiterând solicitarea de a tripla bugetul pentru programul educaţional Erasmus + şi de a aloca sume suplimentare din Planul de relansare economică, conform news.ro.

Parlamentul European cere eliminarea decalajelor digitale, subliniind că acest lucru trebuie să reprezinte o preocupare imediată, iar Comisia Europeană ar trebui să acorde prioritate investiţiilor în conectivitate şi echipamente, în special în zonele îndepărtate şi rurale, precum şi instruirii cadrelor didactice în ceea ce priveşte utilizarea noilor tehnologii, transmite PSD într-un comunicat de presă.

"Sunt bucuros că am devenit vocea Parlamentului European în domeniul educaţiei şi că, împreună cu colegii mei, am transmis un mesaj foarte puternic privind nevoia de a finanţa corespunzător educaţia şi de a întări cooperarea într-un domeniu cheie pentru viitorul Europei. Votul covârşitor în favoarea rezoluţiei scoate în evidenţă faptul că sistemele noastre educaţionale nu au fost pregătite pentru a gestiona impactul pandemiei COVID-19 şi nu au fost suficient de adaptate lumii moderne în care trăim", a declarat Victor Negrescu, potrivit sursei citate.

Rezoluţia propune, printre altele, crearea unei platforme care să faciliteze schimbul de bune practici între statele membre, în contextul în care, potrivit datelor colectate de UNESCO, chiar şi în ţările cele mai dezvoltate din lume, în timpul primei crize COVID-19, accesul la educaţia digitală a fost limitat. Spre exemplu în România analizele independente realizate de structurile implicate în domeniul educaţiei au arătat că peste aproape un milion de copii nu au avut acces la educaţie.

"Am prezentat, în cadrul rezoluţiei, soluţiile noastre pentru modernizarea educaţiei, crearea unor platforme colaborative, înfiinţarea universităţii online europene şi scoaterea în evidenţă a exemplelor de bune practici. România ar putea să înveţe din toate acestea, dacă educaţia ar fi fost o prioritate pentru actualii guvernanţi. Le mulţumesc tuturor celor care au sprijinit efortul nostru şi mai ales profesorilor, părinţilor şi cursanţilor, care în aceste zile fac tot posibilul pentru ca procesul educaţional să continue", a subliniat Negrescu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2958
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4517
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9171
Gram de aur (XAU)Gram de aur462.1098

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
aiiro.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb