PE a adoptat rezoluţia propusă de Victor Negrescu, prin care sunt solicitate fonduri suplimentare pentru educaţie

J.P.
Internaţional /

PE a adoptat rezoluţia propusă de Victor Negrescu, prin care sunt solicitate fonduri suplimentare pentru educaţie

Parlamentul European a adoptat joi, cu 593 voturi "pentru", rezoluţia privind educaţia în contextul pandemic actual, realizată la propunerea europarlamentarului PSD Victor Negrescu. Documentul susţine necesitatea suplimentării alocărilor bugetare pentru educaţie la nivel naţional şi european, reiterând solicitarea de a tripla bugetul pentru programul educaţional Erasmus + şi de a aloca sume suplimentare din Planul de relansare economică, conform news.ro.

Parlamentul European cere eliminarea decalajelor digitale, subliniind că acest lucru trebuie să reprezinte o preocupare imediată, iar Comisia Europeană ar trebui să acorde prioritate investiţiilor în conectivitate şi echipamente, în special în zonele îndepărtate şi rurale, precum şi instruirii cadrelor didactice în ceea ce priveşte utilizarea noilor tehnologii, transmite PSD într-un comunicat de presă.

"Sunt bucuros că am devenit vocea Parlamentului European în domeniul educaţiei şi că, împreună cu colegii mei, am transmis un mesaj foarte puternic privind nevoia de a finanţa corespunzător educaţia şi de a întări cooperarea într-un domeniu cheie pentru viitorul Europei. Votul covârşitor în favoarea rezoluţiei scoate în evidenţă faptul că sistemele noastre educaţionale nu au fost pregătite pentru a gestiona impactul pandemiei COVID-19 şi nu au fost suficient de adaptate lumii moderne în care trăim", a declarat Victor Negrescu, potrivit sursei citate.

Rezoluţia propune, printre altele, crearea unei platforme care să faciliteze schimbul de bune practici între statele membre, în contextul în care, potrivit datelor colectate de UNESCO, chiar şi în ţările cele mai dezvoltate din lume, în timpul primei crize COVID-19, accesul la educaţia digitală a fost limitat. Spre exemplu în România analizele independente realizate de structurile implicate în domeniul educaţiei au arătat că peste aproape un milion de copii nu au avut acces la educaţie.

"Am prezentat, în cadrul rezoluţiei, soluţiile noastre pentru modernizarea educaţiei, crearea unor platforme colaborative, înfiinţarea universităţii online europene şi scoaterea în evidenţă a exemplelor de bune practici. România ar putea să înveţe din toate acestea, dacă educaţia ar fi fost o prioritate pentru actualii guvernanţi. Le mulţumesc tuturor celor care au sprijinit efortul nostru şi mai ales profesorilor, părinţilor şi cursanţilor, care în aceste zile fac tot posibilul pentru ca procesul educaţional să continue", a subliniat Negrescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie