Măştile chirurgicale pot reduce rata de împrăştiere a COVID-19 cu 40%, anunţă cercetătorii care au studiat rata de contaminare pe anumite trasee din Germania, citaţi de Bloomerang.com.
Oraşul Jena a adoptat politica cu purtarea măştilor destul de devreme în mijloacele de transport în comun şi magazine (6 Aprilie). De atunci, noile contaminări din oraş aproape au dispărut. Împrejurimile judeţului Thuringia au adoptat politica purtării măştilor târziu şi cazurile de coronavirus au contnuat să crească de pe o zi pe alta, chiar şi după adoptarea politicii, spune o lucrare a Institutului Economic din Bonn.
Cercetătorii au comparat evoluţia oraşului Jena cu privire la cazurile de COVID-19 înainte şi după 6 Aprilie, cu cea a unui eşantion de oameni din alte oraşe germane care au demografii şi sisteme de îngrijire ale pacienţilor similare.
După ce Jena a introdus politica măştilor, infecţiile nou-confirmate au scăzut cu 25% decât în celelalte cazuri.
Această diferenţă a fost mai mare pentru oraşele metropole ale Germaniei.
Autorii studiului au constatat că măştile sunt o metodă foarte eficientă de a restrictiona împrăştierea virusului. Lucrarea este prima analiză de acest gen în privinţa abilităţii măştilor de a contracara COVID-19.
1. Vă hotărâți odată?
(mesaj trimis de anonim în data de 16.06.2020, 19:43)
Capsomanilor. "Masca nu ajută, ba chiar e periculoasă". "Masca reduce riscul de infecție".
1.1. Nici n-ajuta, nici nu strica (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 16.06.2020, 20:57)
Nici n-ajuta, nici nu strica, dar te obișnuiești cu dictatura, cu ideea că ai un plasture la gura.