TANCZOS BARNA: "Ne propunem să transformăm România într-o ţară curată"

G.D.
Politică / 3 mai

"Ne propunem să transformăm România într-o ţară curată"

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat astăzi că a văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiştii iresponsabili după ziua de 1 Mai, adăugând că, din păcate, sunt cetăţeni, turişti sau nu, iresponsabili, care nu ţin cont nici de regulile bunului simţ, nici de lege, nici de lucrurile învăţate acasă în cei 7 ani şi abandonează deşeuri peste tot, în cursurile de apă, pe malul mării, în zonele de plajă, notează News.ro.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat astăzi, la lansarea Campaniei naţionale "Un' Doi Trei", că, prin derularea acesteia, autorităţile îşi propun să transforme România într-o ţară curată.

"Lansăm încă o campanie prin care ne propunem să transformăm România într-o ţară curată, o campanie care vine în sprijinul Ministerului Mediului, care vine de jos, de la nivelul acelor entităţi care sunt responsabile de implementarea obligaţiilor producătorilor care pun pe piaţă ambalaje", a spus Tanczos.

Acesta a subliniat că o astfel de campanie este necesară mai ales în condiţiile în care românii nu au grijă de mediul înconjurător şi aruncă deşeuri în zonele turistice.

"Am văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiştii iresponsabili după o singură zi de activitate turistică, după ziua de 1 Mai. Am văzut câte tone de deşeuri au fost lăsate în urmă, abandonate, de oameni iresponsabili exact în locaţiile unde, peste o lună, colegii noştri implicaţi în proiectul "Curăţăm România" fac eforturi deosebite să schimbe faţa acestei ţări. Din păcate, avem cetăţeni, turişti sau nu, iresponsabili, care nu ţin cont nici de regulile bunului simţ, nici de lege, nici de lucrurile învăţate acasă în cei 7 ani şi abandonează deşeuri peste tot, în cursurile de apă, pe malul mării, în zonele de plajă, în zonele în care nu are ce căuta niciun deşeu", a menţionat ministrul Mediului.

Tanczos Barna a arătat că, dincolo de aceste aspecte de abandon al deşeurilor, este şi provocarea colectării selective.

"Îi felicit pe cei care lansează Campania "Un' Doi Trei" prin care atragem atenţia asupra comportamentului fiecărui cetăţean acasă, în bucătărie, în casă, unde trebuie să facem sortarea deşeurilor în funcţie de material, de provenienţă. Efortul pe care îl depunem noi, în familie, zi de zi, se materializează într-o presiune mai mică la nivelul depozitării în gropi autorizate, se manifestă într-o eficienţă mai mare în economia circulară, în procente care înseamnă obligaţiile României stabilite la nivel european", a explicat Tanczos.

Acesta a menţionat că orice campanie care vine de jos în sus, de sortare, de colectare selectivă, este bineventă şi va fi susţinută de Ministerul Mediului.

"Am lansat acum o lună campania "Curăţăm România" care are rezultate notabile şi s-au colectat peste 500.000 de kg de deşeuri. Am avut peste 1500 de acţiuni de ecologizare", a explicat Tanczos Barna.

Campania "Un' Doi Trei" este derulată de Asociaţia OIREP ambalaje, cu sprijinul MMAP şi are ca scop educarea cetăţenilor şi informarea acestora cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje la sursă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Băi ,dute ,,afară c f poliția locală, garda de mediu nu burtoși de la noi,din pol loc care amendează bătrinei cu leg de mărar ,sau cei de la mediu care stau în birou și vin la control cănd vin tviziunile ,ei în (...) nu merg la munte sau pe litoral îi doare în (...) salariile sunt mari la ambele structuri așa că lasă gargara fără amenzi crunte faci o ,,pană,,de magăr.

    Da' focurile care ard cabluri in Ilfov, de ce nu le vedeti?? Ca doar nu le fac tiganii degeaba...

    Asta cu litoralul de 1 mai mi se pare culmea. Dl ministru ar vrea ca dupa turisti sa fie luna, sa vina cu greble si maturoaie si sa curete turistii plaja. Da, e o chestie de educatie sa nu arunci nimic pe jos, dar cosuri de gunoi sunt? Sunt ele golite zilnic? Nu, cam peste tot nu.. Mereu auf chestia asta cu turistii nesimtiti si mi se pare o nesintire a autoritatilor sa tot dea vina pe turisti, sa vina, sa cheltuie bani si apoi sa puna mana sa faca curat! Ca sa nu faca autoritatile locale, ele vor doar banii. Nu sunt genul sa arunc nimic pe jos, dar cand mergi la mare si ai um cos de gunoi la 100 m distanta, de obicei negolit de 1 saptamana, curatenia se face la 2 saptamani odata si tu faci nesimtiti turistii, ci e e nesimtitul? Doar treci granita la bulgari, nu la nemti si o sa vezi ca autoritatile locale curata zilnic plajele! Cum se insereaza apar utilaje care fac curat luna, pe toate plajele. Faceti si voi asta, puneti cosuri de gunoi si faceti curatenie, ca e obligatia voastra in primul rand.

    Depinde de politic : ei nu se amendează reciproc , mai ușor pui vina pe public .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro