Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat la Digi24 că cea de-a doua doză de vaccin poate fi făcută într-un centru diferit faţă de cel în care s-a făcut prima doză, dacă persoana în cauză găseşte un loc liber. Singura condiţie în momentul de faţă, spune Gheorghiţă, este să se anunţe centrul în care pacientul vrea să facă rapelul cu 72 de ore înainte. Această facilitate va fi disponibilă în zilele următoare şi pe platformă.
"Am luat în calcul acest lucru, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin în care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi pentru rapel. De pildă, dacă în Bucureşti există locuri libere, sigur că te poţi duce să faci rapelul acolo, pentru că nu e absolut nicio problemă. Am discutat cu colegii de la STS pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză pe platformă. Zilele aceastea va fi deja disponibilă această facilitate, se lucrează. Se va intra la rubrica "rapel" şi se modifică pur şi simplu centrul. Se poate păstra data sau se poate modifica în intervalul în care este precizat pentru rapel, de 42 de zile pentru Pfizer, 35 de zile pentru Moderna şi 12 săptămâni pentru AstraZeneca. Până se implementează această modificare în platformă, este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul", a precizat Valeriu Gheorghiţă.
În ultimele 24 de ore, peste 87.000 de persoane au fost vaccinate, astfel că România a depăşit pragul de 4,5 milioane de doze de vaccin administrate.
"Am crescut capacitatea de vaccinare la nivel naţional. Ieri, am vaccinat peste 90 de mii de persoane. Nu este relevant câte persoane stau în asteptare. În ultimele 24 de ore, vorbim de peste 80 de mii de persoane programate. 90% dintre persoanele care sunt pe lista de asteptare sunt persoane de vârsta a treia. (...) Timpul de asteptare este redus pe toate tipurile de centre, însă cel mai mare timp de aşteptare este în centrele Pfizer", a mai spus cooronatorul campaniei de vaccinare, care a precizat că românii se pot programa la vaccinare şi prin telefon.
1. Dacă
(mesaj trimis de Cristian în data de 23.04.2021, 08:36)
Dacă fiecare cetățean ar primi de la stat 500 de euro ajutor de pandemie, procesul de vaccinare ar merge ca uns și am surclasa in numai 2 luni țări europene campioane in prezent la vaccinare.
Miliardele de la UE ar trebui date la popor, ca argument pentru noul neomarxism, ar fi cea mai buna alocare..oamenii ar căpăta încredere în acest sistem ticălos și s-ar calca in picioare la vaccinare.