Fantasmagoria "Lumea nu va mai fi la fel"

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 17 aprilie 2020

Cornel Codiţă

Pe unde te uiţi, pe unde întorci capul, mai nou, auzi vorbele acestea care se vor încărcate de misterul unei grave şi oarecum catastrofice profeţii. Suge fiecare din ele, după cum îi vine la îndemînă. Ba într-un interviu, ba într-o declaraţie, ba într-un articol, ba într-o bine simţită intervenţie la televizor, ba pe youtube, ba prin piaţă şi, iaca, zilele trecute chiar şi-n uliţa mea de mahala. Două băbuţe sub acoperire, cu broboadele bine trase peste ochi şi peste gură, după ce păcăliseră vigilenţa patrulelor militarizate şi dăduseră buzna la prăvălia din colţ, fără declaraţie pe propria răspundere, să-şi ia cîte o pîine, un chil de lapte, unul de zahăr şi altul de ulei, stăteau la o bîrfă pe fugă, spunîndu-şi una alteia, aproape în şoaptă, cu un aer misterios, exact aceleaşi cuvinte: ţaţă... ascultă la mine, că nu-s de ieri de alaltăieri... şi dacă nu vine Sfîrşitul, Lumea nu o să mai fie la fel... să vezi! Recunosc, în clipa aceea, deşi simţeam siguranţa deplină în faţa oricăror greutăţi ale vieţii, pe care ţi-o dă declaraţia pe propria răspundere perfect completată, după ultimul model (732!) afişat pe site-ul poliţiei, ţinută aproape de inimă în buzunarul de la piept, cu care dădusem fuga să-mi iau două legături de pătrunjel din piaţă, am căzut pe gînduri. Adică... cum vine vorba asta... "lumea nu va mai fi la fel"? Cum adică, să fie sau să nu fie, la fel? La care fel? Care lume? De ce să nu mai fie? De ce să fie? Şi uite-aşa, dintr-una într-alta, am intrat la o idee şi, ca să nu dau în fandaxie, ori doamne păzeşte, mai rău, în ipohondrie, mă grăbesc să v-o împărtăşesc şi dumneavoastră.

Buuuun! Să zicem, deci, că ne-am imunizat cu toţii, am trecut peste hopul epidemiei, iar, acum, ne îmbolnăvim din nou, fiecare pe contul lui; nu comunitar, care va să zică! Fiecare de ce vrea el şi cît vrea el! Şi, ne facem bine, tot aşa, fiecare de capul lui, dacă nimerim la timp doctorul şi medicamentul potrivit şi, mai ales, dacă o vrea Cel de Sus! Doar de-aia e democraţie! Ei, ce se va schimba? Credeţi că într-o lună, un an sau zece va inventa cineva vaccinul universal capabil să ne schimbe instantaneu răspunsul imunitar, după ultima variaţiune a celui mai pervers virus pe care l-am putea întîlni vreodată? Eu nu cred! Nu pentru că nu ar putea fi inventat, ci pentru că nu este deloc economic să fie inventat, ori dacă totuşi îl inventează cineva, e anti-economic să fie produs şi pus pe piaţă. Păi, vă daţi seama cîte trilioane vor trebui şterse din coloana de profituri a maşinăriei de fabricat prafuri care nu fac nici cît o ceapă degerată şi care apar de mii de ori sub alte şi alte nume, deşi nu fac nimic mai mult decît cele cu numele de origine? Păi, dacă după o sută de ani de ştiinţă a virusologiei, în plin secol al triumfului ştiinţei, din China pînă în America şi din Rusia pînă în Balucistan lumea se luptă cu fiara Cov N exilîndu-i cetăţenii în propriile case, apartamente, garsoniere, sau adăposturi stradale şi somîndu-i cu puşca la vedere să se spele pe mîini cu apă şi săpun, de ce ar arăta altfel lucrurile peste încă o sută de ani? Ori, poate crede cineva că oamenii politici şi cei care fac afaceri de pe urma bolilor, (nu a însănătorişirilor cum cred naivii!) se vor scufunda cu toţii ca prin minune în apa Rîului Înţelepciunii şi vor ieşi de acolo puri şi unşi din cap pînă-n picioare de înalte idealuri umaniste? Dar, să lăsăm virusurile în pace şi să vedem cum stăm cu instituţiile noastre de sănătate publică. Nu doar în România, ci peste tot, inclusiv în capitalele Marilor Puteri ale lumii, care nu se sfiesc să cheltuie cîteva sute de miliarde în fiecare an pentru "securitate şi apărare", spitalele şi asistenţa medicală sunt în suferinţă. De personal, de dotări, de ştiinţă, de organizare, de resurse pentru situaţii de urgenţă... etc. Crede cineva că după ce trece această primejdie rea, tot bugetul apărării se va duce la sănătate? Ori că se va apuca cineva de o "reorganizare din temelii" a sistemului de asigurări, asistenţă medicală, gestiune a crizelor de sănătate publică şi altele asemenea? Eu nu cred... nici în ruptul capului!

În sfîrşit, să ne uităm, olecuţă, la politica şi politicienii noştri. Că doar ei sunt ai noştri şi de aceea ne sunt atît de dragi... pe unii i-am băga şi în sîn, da nu prea încap de urechi! (Nu întîmplător, ideea genială a străveziei parabole a jurnalului din ţara măgarilor s-a născut în România!!!!) Aşadar ce credeţi că vor face aceşti ipochimeni în secunda unu, după ce se risipeşte presiunea nebuniei coronavirusiene? Nu vă mai osteniţi cu imaginaţia, că nu are nici un rost: or să o ia din nou de la capăt, exact de acolo de unde au lăsat-o. Mai precis au lăsat-o doar un piculeţ mai moale, că şi în timpul crizei au făcut tot ceea ce ştiu ei să facă: mai nimic şi ceva învîrteli de partid şi de gaşcă. Dacă crede cineva altfel, e liber să o facă! Să nu vină la mine, însă, să-i pansez cucuiul, cînd o da cu capul de pragul de sus al realităţii care îşi va reintra cuminte în matca obişnuită.Pe ce mă bazez? Pe "legea progresului", vorba lui Caţavencu, care zice aşa: dacă cineva, realitatea, lumea, oamenii... cum vreţi... are 9 şanse (posibilităţi) să meargă pe alte făgaşuri decît cele dinainte şi doar 1 (una) să o ţină pe acelaşi drum, atunci, în 9 cazuri din 10, va merge pe drumul ştiut!

Adevărat, "Lumea nu va mai fi la fel", ca eveniment cheie al schimbării, marchează din cînd în cînd istoria socială. Lucrul acesta se întîmplă, însă, mult, mult mai rar decît îşi închipuie cei care se învîrt ca fluturii în jurul lămpii şi cred cu tărie că soarele apune atunci cînd se stinge becul.

Opinia Cititorului ( 71 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

 1. se ia primăvara?

  Dacă se stă acasă să se vândă de pe stoc supraproducția?  

  1. Frumos vazuta de tine, ca vacanta!...dar nu si pentru cei care lucreaza de acasa. E o perioada de reflectie si cautare a eu-lui pentru unii. Daca ti=ai pastrat sufletul intact asa cum ti-a fost daruit, exista speranta sa scapi cu viata din aceasta vacanta prelungita.

   Cine are bani sa cumpere, cine nu moare de foame inainte sa il atace virusul cel nou.Sunt multi eclusi care nu au resurse deloc sau suficiente pentru a supravietui. 

   Atenție! Ajutați-vă părinții și bunicii sau pe cei exclusi, cu alimente de Paști, dar faceți-o din tocul ușii! Nu îi omorâți expunându-i la un risc uriaș de infectare cu noul coronavirus! Arătați-le cât îi iubiți păstrând distanțarea socială pentru ca la anul să fiți împreună de Înviere.

   Sucevenii care au plecat la cules sparanghel în Germania trăiesc un adevărat coșmar. Aceștia spun că nu se respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și li s-a transmis că în cazul unor controale ale poliției să spună că totul este în regulă

   .”Nu vrem să murim aici”

   Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers... 

   Vă rog să ne ajutați, cerem un ajutor umanitar! Vrem acasă!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

   Oamenii au spus că le este teamă să sune la Ambasada României, iar reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru, iar mai nou nici nu mai răspund la telefon. 

  Asa se zicea si la criza din 2008 lumea nu va mai fi la fel...dupa atacurile din 2001 la fel si ce sa vezi?! N-am vazut nici o schimbare. Sigur ca au fost schimbari in reglementari si birocratie care s-au inzecit serviciile au devenit mult mai active dar fara sa le simti ca nu mai ai voie sa faci o multime de lucruri sa iei credite aiurea sa nu mai risti aiurea banii altora sa nu mai intri peste pilotii de Boeinguri cautand buda etc. Dar asta nu inseamna schimbari majore. Si peste virusu asta...

  1. Dr. Shi Zhengli, cercetător la Institutul de Virusologie şi Biotehnologie Avansată din Wuhan este supranumită „femeia liliac”. Şi-a dedicat o mare parte din carieră studierii coronavirusurilor la lilieci şi a modului în care proteina S a coronavirusului poate pătrunde în organismul uman. În octombrie 2015, dr. Zhengli publica în revista British Medical Nature o lucrare prin care anunţa că s-a găsit calea...

   Nici un virus cu transmitere între specii nu rămâne fără mutaţii

   Cercetătorii americani au făcut o analiză comparativă noului coronavirus şi au găsit similarităţi de până la 90% cu virusul SarsCov – care a provocat epidemia SARS din 2003. De asemenea, virusul Wuhan, cum a fost denumit iniţial, avea o structură extrem de apropiată cu alte două coronavirusuri prelevate de la... 

   Testele sunt făcute în mai multe țări grav afectate de coronavirus și au ca scop găsirea unei soluții pentru ameliorarea stării celor deja infectați.

   Cele patru tratamente pentru COVID19 sunt: Remdesivir, Clorochină și hidroxichlorochină, Ritonavir/lopinavir și o combinație de Ritonavir/lopinavir cu interferon beta.

   Mai exista si invermectina, folosita pentru animale. 

   Un tratament revoluționar pentru coronavirus va fi creat în România.

   Nelu Tătaru a confirmat că în România va fi recoltată plasmă de la pacienții vindecați de coronavirus pentru a fi transferată altor persoane, aflate în stare critică, pentru a le ajuta în lupta cu virusul. 

   Totodată, ministrul a spus că România a primit o donație de trei aparate de plasmafereză, iar... 

   Ventilatorul rămâne o ultimă speranță pentru bolanvii aflați în stare critică, iar România urmărește să crească numărul acestor aparate, fie din importuri, fie din donații, fie din producție proprie, pe cale să se realizeze.

   „Un vaccin se face după ce avem un virus stabil la nivel de ARN, și nu modificări, pentru a putea identifica și o secvență pe care să o putem la un moment dat folosi în nașterea acestui vaccin”

   Acesta ar fi primul produs autorizat care acţionează asupra virusului, practic împiedică replicarea virală. Ar fi primul medicament etiologic şi faptul că din cei 125 de pacienţi cu forme grave care au fost trataţi evoluţia a fost favorabilă şi chiar rapid favorabilă, după câteva zile de terapie pacienţii au putut fi mutaţi din secţiile de terapie intensivă şi după...

   Microbiomul uman si boala

   Relatia dintre modificarile din compozitia microbiomului si patogeneza bolii este deocamdata incerta. Provocarea este sa se identifice daca dezechilibrul microbian este asociat cu boala, denumita uneori “disbioza”, si capacitatea de a distinge intre cauza si efect. 

   Solutia este sa facem aces virus nou sa traiasca in simbioza cu noi! 

   Microbiomul Un organ in sine

   Microbiomul uman este alcatuit din comunitati de bacterii, virusuri, dar si ciuperci... 

   Un tratament împotriva coronavirusului, cu rezultate dătătoare de speranțe în țări importante din Europa, nu poate fi administrat încă pacienților din România. Motivul este unul de-a dreptul revoltător în acest context al pandemiei: lipsesc protocoalele eliberate de Ministerul Sănătății.

   România s-ar putea folosi în viitorul apropiat transferul de plasmă cu anticorpi în... 

   Nu trebuie sa ne fie frica!... este o gripa pe care frica o face periculoasa! De fapt propriul sistem imunitar ne ataca! Lupta cu propriul organism deoarece virusul se reproduce folsind ADN=ul nostru...Nu panicati! Hormonul stresului ne distruge!!! fara stres, frica si programe negative! Optimismul, iubirea si vibratiile de frecventa inalta tine virusul departe! Sufletul trebuie sa fie mai puternic decat virusul! Un scut protector invizibil se va forma! El ne va proteja de orice energie...

   Optimismul, iubirea neconditionata si vibratiile de frecventa inalta tin virusul departe!

   S-ar putea ca la anumiți oameni virusul să nu dispară și să infecteze ”de manieră cronică”, cum este virusul herpesului, care poate rămâne în stare latentă și asimptomatic, notează Pr Balloux.

   Teste nu sunt fiabile 100%, ar putea fi vorba de asemenea de un fals negativ iar pacientul să nu fi scăpat cu adevărat de virus. 

   Remdesivir, antiviralul care dă cele mai bune rezultate în tratarea pacienților cu coronavirus, ar putea fi produs în România dacă va fi nevoie.

   Clorochină-0,30 dolari;

   Hidroxiclorochină – un dolar 

   Azitromicină – 1,40 dolari 

   Lopinavir/Ritonavir – 4 dolari 

   Sofosbuvir/Daclatasv ir – 5 dolari 

   Remdesivir – 9 dolari 

   Faviparavir – 20 de dolari 

   Pirfenidonă – 31 de dolari 

   Tocilizumab – încă nu se știe prețul acestui medicament 

   Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină

   Sunt multe Guverne care cred că dacă vor folosi teste rapide pentru anticorpi vor putea determina cine este imun şi cine nu la noul coronavirus. În clipa asta, nu avem nicio dovadă că un astfel de test poate arăta că un individ este imun şi, astfel, protejat de reinfectare. Nivelul de anticorpi din sânge nu înseamnă că o persoană este imună.

   O altă îngrijorare este legată de posibilitatea ca pacienții vindecați să transmită virusul. Unii specialiști spun că datorită anticorpilor dezvoltați în lupta cu virusul, pacienții vindecați nu sunt contagioși.

   Anticorpi similari derivați din sângele de lama s-au dovedit eficienți în trecut împotriva MERS și SARS, rude apropiate ale virusului Covid-19

   Anticorpii găsiți în lame sunt mult mai mici decât anticorpii umani, ceea ce crește posibilitatea de a dezvolta ceea ce virologii numesc tehnologia nanobody, adică utilizarea unor molecule minuscule pentru a furniza medicamente care pot viza virusurile microscopice. 

   Se poate observa că anticorpii care apar primii sunt cei din clasa imunoglobulinelor M (IgM). Ca în toate bolile infecțioase umane. Anticorpii IgM apar repede și dispar, în timp ce anticorpii “cu memorie” din clasa IgG apar mai târziu în evolutia bolii, către vindecare.

   Ambele tipuri apar dupa multe zile de la debutul bolii.  

   Tratamentul este compus din planta Artemisia și din alte plante medicinale malgașe. ”Această plantă a fost deja utilizată împotriva malariei și a febrei”, a precizat șeful statului, subliniind că rezultatele primele teste clinice pe pacienți au fost ”încurajatoare

   Substanța creată de cercetătorii Universității Jagliellonski, reprezintă un compus chimic numit HTCC. Și care, potrivit specialiștilor polonezi care au lucrat la ea, are darul de a încetini substanțial contaminarea cu coronavirus.

   Cu toate astea, cercetătorii au scos în evidenţă faptul că există un defect în ceea ce priveşte aceste previziuni. Imunizarea persoanelor care au avut virusul şi s-au vindecat nu a fost încă dovedită.

   Ei spun însă că dacă un om se infectează cu un beta-coronavirus şi au imunitate naturală împotriva acestuia, atunci ar avea un organism mai pregătit să lupte cu... 

   Încă nu se știe de ce tulpina agresivă de COVID-19 s-a răspândit în Europa, iar versiunea mai blândă a lovit Statele Unite. Oamenii de știință susțin că aceste virusuri sunt în continuă transformare pentru a putea depăși rezistența sistemului imunitar în diferite populații.

   E o gigantica diferenta intre optimismul necesar in abordarea rationala a crizei actuale si observatii ca "hormonul stresului ne distruge" sau "vibratiile de frecventa inalta tin virusul departe".

   Ar fi amuzant daca nu ar fi trist ... 

   Lumea se transforma rapid si ireversibil (chiar daca natura se bucura de o revenire binevenita fara poluarea multidimensionala cotidiana ), iar omenirea nu este pregatita sa faca fata unui "detaliu" microscopic .

   Globalizarea sufera printre... 

  Mass media capitalista a devenit un mediu toxic de intoxicare cu agenda vestului in vreme de criza.

  Expresia "lumea nu va mai fi la fel" o gasesti pe site-uri de presa corporativa oficiala, in zeci de limbi. La fel mesajele apocaliptice despre economie (nu vad la ce ii folosesc omului prizonier in casa) mesajele de "respectare a regulilor" (fara a explica logica sociala acestor reguli), precum si amenintari ca vom fi obligati sa purtam masca la gura pana la sfarsitul anului... 

  ... ba într-un editorial... Apropos, Codita locuieste într-o ulița de mahala?

  1. Doamne, ce mahalagioaca, ai doi ani subiect de barfa!

   Dar eu nu locuiesc pe ulița lui Codita si nici nu-mi acopăr fața/ nu folosesc broboade, o las la vedere că sunt răpitoare. Deci, grijă.

   Codita locuieste chiar pe ulita pe care ai sa dai tu coltul, intr-un editorial de mare raspindire internitoida.

   Daca rapesti si ciocanul meu cu 2000 de lovituri pe minut inseamna ca esti rapitoare sefa !!!

   Daca rapesti si ciocanul meu cu 2000 de lovituri pe minut inseamna ca esti rapitoare sefa !!!

   Geniile au trait modest, uneori doar au supravietuit! Geniul se manifesta in conditii extreme, nu in belsug! Mai bine geniu decat mahagioaica prost crescuta si laudaroasa.

   Suferinta dezvolta!

   Atentie ca e posibil sa rapesti chiar virusul iar el sa iti rapeasca mintile....asta ataca prima data!

   Asta e grasa aia agramata care s-a tampit de la slanina. Nu stiu cu ce e ea rapitoare, cu silueta de matahala, sau cu educatia de mahalala. Bors faci?

   Sunt răpitoare, dar nu pasăre rapitoare; deci, nu ciocnesc.

  Dl Codita are perfecta dreptate! Aud si eu zi de zi astfel de aberatii! Eu,cand aud la televizor cate un jurnalist sau prezentator spunand ca "11 septembrie 2001 a fost ziua care a schimbat lumea",i-mi vine sa-i iau la palme,dar mi-e mila de televizor!

  1. Ar fi bine sa se schimbe in bine lumea. E de dorit! Dorinta nu e suficienta, mai trebuie si putere si vointa pentru o schimbare in bine a lumii noastre terestre, prin politici intelepte de depoluare si poluare 0, lucru de la domiciliu, invatamant la distanta, solidaritate financiara, sociala si economica, venit general garantat de la nastere la moartea terestra care sa asigure un trai decent si timp pentru dezvoltare personala si a comunitatii, pentru creatie, activitati de voluntariat in...

  Buna D-le Codita,

  Va cunosc activitatea, sunteti un om de amplitudine mare ca jurnalist, de calibru mare.  

  Din pacate trebuie sa notez ca lumea chiar nu va mai fi la fel dupa acest eveniment. 

  D-le Codita, SOCIALISMUL (la nivel national si mondial) CAND CADE SI SE FACE TANDARI o face cu mult zgomot si cu multe cioburi in jur, intr-o atmosfera predictatoriala sau dictatoriala. 

  Atata zic :)

  Sunteti om istet, de restul va prindeti singur! :)  

  1. 2024-2029 = "intr-o atmosfera predictatoriala sau dictatoriala"

   na! ca v-am dat gratis o mica ciosvarta de informatie reala din viitor :)  

   Eu sper ca vom putea crea un nou model social, mai bun nu mai rau decat cel existent! Speranta moare ultima iar credinta e nemuratoare! Nimic nu se intampla de la sine, trebuie sa existe niste visatori luptatori!

   Cum doriti sa arate lumea dupa pandmeie? ce lectii avem de invatat?

   Ar fi minunat sa dezbatem acest subiect in timpul Pandemiei! O civilizatie fara viziune e sortita pieirii! 

   Si eu am sa scot credinta murata din sufletul meu...visez la ziua cind ai sa utilizezi cunostintele de lupta dobindite la facerea armatei sa distrugi hotii si anti-romanii din clasa politica ce formeaza modelul social romanesc.

   sau pe Eminescu!

   OPERATIUNEA STEAGUL ALB (6 luni):

   Noi, o parte a poporului român, din România și din afara României, am hotărât ca începand de astazi 19.04.2020, timp de 30 de zile, pana în data de 18.05.2020, sa informăm zilnic cât mai mulți oameni din acest popor, prin postarea de mesaje de mobilizare, și începând cu data de 19.05.2020 să arborăm un Semn Distinctiv Alb (drapel alb, cearșaf alb,... 

   (Ne rugăm) pentru ca partidele politice din diverse țări, în această vreme a pandemiei, să caute împreună binele țării lor, nu binele propriului partid”,

  Lumea nu va mai fi la fel pentru că urmează militarizarea orașelor, adică instalarea infrastructurii electronice pe suport 5G a următoarei dictaturi.

  E nevoie de 5G cat mai repede pentru că puzderia de camere, senzori, cititoare de amprenta biometrica, de Cip, amprenta facială, ID2020, etc, trebuie cumva legate între ele wireless. Altfel, pentru necesitățile omului obișnuit și 4G e suficient.

  Militarizarea mediului locuit... 

  1. Nu intamplator a ars catedrala Notre Dame1 Este un semnal ca Europa si Lumea trebuie sa se solidarizeze in jurul valorilor spirituale, ecologiste, feminine, un salt pe verticala, nu pe orizontala dreapta-stanga. Valorile spirituale au stat la baza crearii UE, tot ele o vor salva! Doar spiritualitatea creeaza unitate! Romania va avea un rol important de jucat in inscrierea valorilor spirituale in constitutiile nationale si in cea Europeana, pe langa Drepturile Omului....cele 12 legi divine...

   Avem nevoie de adevarati lideri spirituali, care sa aiba ca obiectiv o lume mai buna pentru fiecare dintre noi, nu doar pentru cei alesi!stefl de elite trebuie sa formam, cele care au in suflet floarea luminii vesnice! O lume spirituala va fi reflectarea sufletului nostru si mai ales pe cel al elitelor spirituale care ne vor ghida. Nu trebuie sa lasam intunericul sa ne invaluiasca lumina sufletelor! In intuneric se gaseste lumina, el fiind tot lumina!.Nu putem sa traim intr-o lume invaluita...

   Does our global economy need a spiritual reboot? That’s the question we’ll explore during the next Live on Thursday, April 23 at 6:00

   We’ll look at the topic fr om three perspectives: 

   1. A conversation about the spiritual implications of governance and economic decisions — and the related challenges and opportunities offered by the current pandemic — featuring: 

   - Dr. Augusto Lopez-Claros, former Director of the World Bank’s Global Indicators Group

   - Dr. Nava Ashraf, professor of... 

   La 23 aprilie 2020, liderii UE vor continua, prin videoconferință, lucrările privind răspunsul UE la epidemia de Covid-19. Va fi cea de a patra videoconferință de acest tip. La videoconferința liderilor din 26 martie, membrii Consiliului European au convenit că sunt necesare o strategie coordonată de ieșire, un plan de redresare cuprinzător și investiții fără precedent.

   Sprijinul acordat statelor se... 

  In seara asta si maine seara propun sa mergem in Shamballa din Agartha pentru a fi initiati in nemurirea sufletului!... maretul Rege Thoth ne va initia! Se deschid portaluri spre lumea spirituala, cea necreata! Acolo se afla floarea vietii vesnice, cu lumina ei ascunsa in valurile intunericului! Sa inlaturam valurile de intuneric spre a o vedea in toata splendoarea ei! De la ea sa ne aprindem lumina vietii din sufletele noastra si sa ne rugam pentru acobtine nemurirea sufletului! Conditua...

  1. Atât Creștinismul, cât și Zalmoxianismul au ca doctrină principală nemurirea sufletului. Sufletul, eliberat din trupul de carne, dacă a avut o viață pământeană merituoasă, ajunge într-o lume fericită, pentru totdeauna. Din aceste motive, dar și din altele, Mircea Eliade spunea în cartea De la Zalmoxis la Gengis-Han (pag. 80) că: “Toate aspectele religiei lui Zalmoxis – escatologie,...

   Este vorba despre învingerea morții și înviere, un final de traseu inițiatic foarte asemănător în cazul celor doi mari reformatori spirituali. Dacă în cazul lui Iisus, odată cu moartea prin crucificare, urmează coborârea în infern, pentru 3 zile, și triumful asupra răului și a morții, iar apoi învierea, în cazul lui Zalmoxis, procesul durează 3 ani, iar revenirea se face...

   Daca le introducem in constitutii, vom schimba fata lumii si a liderilor ei.Ele trebuie traite, simtite, nu doar inscrise in constitutii.

   De altfel, de Paşte, există credinţa conform căreia cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi.

   Se spune că cei ce mor în duminică de Paşti sunt scutiţi de Judecata divină, sufletele lor ajungând direct în rai. Copiii născuţi de Paşti sunt binecuvântaţi, având o viaţa... 

   Ascultă, omule, secretul pe care ți-l încredințez

   Astfel încât nici tu să nu mai cunoști schimbarea. 

   Așază-te o oră în fiecare zi cu capul orientat spre locul unde se află polul pozitiv (nord). 

   In fiecare zi timp de o oră capul tău trebuie să fie îndreptat spre polul negativ (sud).

   In timp ce capul e îndreptat spre nord păstrează-ti mintea intre piept și... 

   “vei descoperi unicitatea tuturor lucrurilor?

   Una vei deveni cu Maeștrii Secretelor 

   Cuceritori ai Morții și Maeștrii ai Vieții. 

   Da,vei afla despre floarea din Amenti 

   Despre floarea vieții ce strălucește în Săli. 

   In Spirit vei ajunge în Sălile din Amenti  

   Si vei aduce înapoi Ințelepciunea ce trăiește în Lumină.”

   “Adânc în inima Pământului se află floarea,... 

  Si după 11 septembrie ziarele si ecranele ne prezentau apocalipsa lansată dr președintele Bush: Lumea nu va mai fi la fel.

  Lumea de astăzi nu are cum să mai fie la fel cu cea de ieri cum nici cea de maine nu va putea fi la fel cu cea de astăzi. 

  1. Campul akashic va rezolva misterul. Sa ne conectam pentru a afla adevarul inregistrat acolo! Cin e initiat si poate face acest lucru...e vorba de clarviziune asa cum fac yoghinii si nu numai.

   „Akashic” pentru că, în urmă cu 5000 de ani, clarvăzătorii hinduşi au văzut elementul „akasha” în natură şi în Univers, mai profund decât toate celelalte elemente şi care le înglobează pe toate celelalte. Totul se naşte din akasha şi la sfârşitul timpurilor totul se întoarce în akasha. Această idee, că există ceva la baza realităţii care...

   Este ca un internet cosmic pe care nu îl ştergem niciodată: tot ceea ce introducem în acest „internet” rămâne în reţea şi este posibil să regăsim mai târziu ca şi cum am folosi un Google gigantic, introducând cuvinte- cheie. Este un câmp holografic, ştiţi că într-o hologramă fiecare părticică păstrează intactă informaţia întregului care...

   Există însă oameni „senzitivi” care pot vedea ceva mai mult când se află în stări de conştiinţă modificată. Putem accede la intuiţii care, într-o stare de conştiinţă normală, sunt suprimate. Este interesant de observat că în culturile tradiţionale, pe care le considerăm mai degrabă primitive, există o mai mare conexiune cu informaţia, cu natura, cu...

  Lumea se transforma rapid si ireversibil (chiar daca natura se bucura de o revenire binevenita fara poluarea multidimensionala cotidiana ), iar omenirea nu este pregatita sa faca fata unui "detaliu" microscopic .  

  Globalizarea sufera printre granitele noi reamenajate national mai peste tot si solutiile victorioase stralucesc prin lipsa lor de finalitate (intentionat sau nu).  

  Deci sa incercam sa ne transformam si noi :in BINE , pentru ca nu avem alta sansa!  

  Nu... 

  Lumea se transforma rapid si ireversibil (chiar daca natura se bucura de o revenire binevenita fara poluarea multidimensionala cotidiana ), iar omenirea nu este pregatita sa faca fata unui "detaliu" microscopic .  

  Globalizarea sufera printre granitele noi reamenajate national mai peste tot si solutiile victorioase stralucesc prin lipsa lor de finalitate (intentionat sau nu).  

  Deci sa incercam sa ne transformam si noi :in BINE , pentru ca nu avem alta sansa!  

  Nu... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro