Fantasmagoria "Lumea nu va mai fi la fel"

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 17 aprilie 2020

Cornel Codiţă

Pe unde te uiţi, pe unde întorci capul, mai nou, auzi vorbele acestea care se vor încărcate de misterul unei grave şi oarecum catastrofice profeţii. Suge fiecare din ele, după cum îi vine la îndemînă. Ba într-un interviu, ba într-o declaraţie, ba într-un articol, ba într-o bine simţită intervenţie la televizor, ba pe youtube, ba prin piaţă şi, iaca, zilele trecute chiar şi-n uliţa mea de mahala. Două băbuţe sub acoperire, cu broboadele bine trase peste ochi şi peste gură, după ce păcăliseră vigilenţa patrulelor militarizate şi dăduseră buzna la prăvălia din colţ, fără declaraţie pe propria răspundere, să-şi ia cîte o pîine, un chil de lapte, unul de zahăr şi altul de ulei, stăteau la o bîrfă pe fugă, spunîndu-şi una alteia, aproape în şoaptă, cu un aer misterios, exact aceleaşi cuvinte: ţaţă... ascultă la mine, că nu-s de ieri de alaltăieri... şi dacă nu vine Sfîrşitul, Lumea nu o să mai fie la fel... să vezi! Recunosc, în clipa aceea, deşi simţeam siguranţa deplină în faţa oricăror greutăţi ale vieţii, pe care ţi-o dă declaraţia pe propria răspundere perfect completată, după ultimul model (732!) afişat pe site-ul poliţiei, ţinută aproape de inimă în buzunarul de la piept, cu care dădusem fuga să-mi iau două legături de pătrunjel din piaţă, am căzut pe gînduri. Adică... cum vine vorba asta... "lumea nu va mai fi la fel"? Cum adică, să fie sau să nu fie, la fel? La care fel? Care lume? De ce să nu mai fie? De ce să fie? Şi uite-aşa, dintr-una într-alta, am intrat la o idee şi, ca să nu dau în fandaxie, ori doamne păzeşte, mai rău, în ipohondrie, mă grăbesc să v-o împărtăşesc şi dumneavoastră.

Buuuun! Să zicem, deci, că ne-am imunizat cu toţii, am trecut peste hopul epidemiei, iar, acum, ne îmbolnăvim din nou, fiecare pe contul lui; nu comunitar, care va să zică! Fiecare de ce vrea el şi cît vrea el! Şi, ne facem bine, tot aşa, fiecare de capul lui, dacă nimerim la timp doctorul şi medicamentul potrivit şi, mai ales, dacă o vrea Cel de Sus! Doar de-aia e democraţie! Ei, ce se va schimba? Credeţi că într-o lună, un an sau zece va inventa cineva vaccinul universal capabil să ne schimbe instantaneu răspunsul imunitar, după ultima variaţiune a celui mai pervers virus pe care l-am putea întîlni vreodată? Eu nu cred! Nu pentru că nu ar putea fi inventat, ci pentru că nu este deloc economic să fie inventat, ori dacă totuşi îl inventează cineva, e anti-economic să fie produs şi pus pe piaţă. Păi, vă daţi seama cîte trilioane vor trebui şterse din coloana de profituri a maşinăriei de fabricat prafuri care nu fac nici cît o ceapă degerată şi care apar de mii de ori sub alte şi alte nume, deşi nu fac nimic mai mult decît cele cu numele de origine? Păi, dacă după o sută de ani de ştiinţă a virusologiei, în plin secol al triumfului ştiinţei, din China pînă în America şi din Rusia pînă în Balucistan lumea se luptă cu fiara Cov N exilîndu-i cetăţenii în propriile case, apartamente, garsoniere, sau adăposturi stradale şi somîndu-i cu puşca la vedere să se spele pe mîini cu apă şi săpun, de ce ar arăta altfel lucrurile peste încă o sută de ani? Ori, poate crede cineva că oamenii politici şi cei care fac afaceri de pe urma bolilor, (nu a însănătorişirilor cum cred naivii!) se vor scufunda cu toţii ca prin minune în apa Rîului Înţelepciunii şi vor ieşi de acolo puri şi unşi din cap pînă-n picioare de înalte idealuri umaniste? Dar, să lăsăm virusurile în pace şi să vedem cum stăm cu instituţiile noastre de sănătate publică. Nu doar în România, ci peste tot, inclusiv în capitalele Marilor Puteri ale lumii, care nu se sfiesc să cheltuie cîteva sute de miliarde în fiecare an pentru "securitate şi apărare", spitalele şi asistenţa medicală sunt în suferinţă. De personal, de dotări, de ştiinţă, de organizare, de resurse pentru situaţii de urgenţă... etc. Crede cineva că după ce trece această primejdie rea, tot bugetul apărării se va duce la sănătate? Ori că se va apuca cineva de o "reorganizare din temelii" a sistemului de asigurări, asistenţă medicală, gestiune a crizelor de sănătate publică şi altele asemenea? Eu nu cred... nici în ruptul capului!

În sfîrşit, să ne uităm, olecuţă, la politica şi politicienii noştri. Că doar ei sunt ai noştri şi de aceea ne sunt atît de dragi... pe unii i-am băga şi în sîn, da nu prea încap de urechi! (Nu întîmplător, ideea genială a străveziei parabole a jurnalului din ţara măgarilor s-a născut în România!!!!) Aşadar ce credeţi că vor face aceşti ipochimeni în secunda unu, după ce se risipeşte presiunea nebuniei coronavirusiene? Nu vă mai osteniţi cu imaginaţia, că nu are nici un rost: or să o ia din nou de la capăt, exact de acolo de unde au lăsat-o. Mai precis au lăsat-o doar un piculeţ mai moale, că şi în timpul crizei au făcut tot ceea ce ştiu ei să facă: mai nimic şi ceva învîrteli de partid şi de gaşcă. Dacă crede cineva altfel, e liber să o facă! Să nu vină la mine, însă, să-i pansez cucuiul, cînd o da cu capul de pragul de sus al realităţii care îşi va reintra cuminte în matca obişnuită.Pe ce mă bazez? Pe "legea progresului", vorba lui Caţavencu, care zice aşa: dacă cineva, realitatea, lumea, oamenii... cum vreţi... are 9 şanse (posibilităţi) să meargă pe alte făgaşuri decît cele dinainte şi doar 1 (una) să o ţină pe acelaşi drum, atunci, în 9 cazuri din 10, va merge pe drumul ştiut!

Adevărat, "Lumea nu va mai fi la fel", ca eveniment cheie al schimbării, marchează din cînd în cînd istoria socială. Lucrul acesta se întîmplă, însă, mult, mult mai rar decît îşi închipuie cei care se învîrt ca fluturii în jurul lămpii şi cred cu tărie că soarele apune atunci cînd se stinge becul.

Opinia Cititorului ( 71 )

 1. se ia primăvara?

  Dacă se stă acasă să se vândă de pe stoc supraproducția?  

  1. Frumos vazuta de tine, ca vacanta!...dar nu si pentru cei care lucreaza de acasa. E o perioada de reflectie si cautare a eu-lui pentru unii. Daca ti=ai pastrat sufletul intact asa cum ti-a fost daruit, exista speranta sa scapi cu viata din aceasta vacanta prelungita.

   Cine are bani sa cumpere, cine nu moare de foame inainte sa il atace virusul cel nou.Sunt multi eclusi care nu au resurse deloc sau suficiente pentru a supravietui. 

   Atenție! Ajutați-vă părinții și bunicii sau pe cei exclusi, cu alimente de Paști, dar faceți-o din tocul ușii! Nu îi omorâți expunându-i la un risc uriaș de infectare cu noul coronavirus! Arătați-le cât îi iubiți păstrând distanțarea socială pentru ca la anul să fiți împreună de Înviere.

   Sucevenii care au plecat la cules sparanghel în Germania trăiesc un adevărat coșmar. Aceștia spun că nu se respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și li s-a transmis că în cazul unor controale ale poliției să spună că totul este în regulă

   .”Nu vrem să murim aici”

   Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”, a povestit o femeie plecată la cules de sparanghel 

   Vă rog să ne ajutați, cerem un ajutor umanitar! Vrem acasă!”, este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

   Oamenii au spus că le este teamă să sune la Ambasada României, iar reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru, iar mai nou nici nu mai răspund la telefon. 

  Asa se zicea si la criza din 2008 lumea nu va mai fi la fel...dupa atacurile din 2001 la fel si ce sa vezi?! N-am vazut nici o schimbare. Sigur ca au fost schimbari in reglementari si birocratie care s-au inzecit serviciile au devenit mult mai active dar fara sa le simti ca nu mai ai voie sa faci o multime de lucruri sa iei credite aiurea sa nu mai risti aiurea banii altora sa nu mai intri peste pilotii de Boeinguri cautand buda etc. Dar asta nu inseamna schimbari majore. Si peste virusu asta se va trece pentru ca se va gasi vaccinul. Iar generatiile viitoare vor afla doar din carti...aaa...da pa net adica...ce am trait noi acum. Asa ca...vedeti-va de treburi si spalati-va pe maini. Viata merge inainte.

  1. Dr. Shi Zhengli, cercetător la Institutul de Virusologie şi Biotehnologie Avansată din Wuhan este supranumită „femeia liliac”. Şi-a dedicat o mare parte din carieră studierii coronavirusurilor la lilieci şi a modului în care proteina S a coronavirusului poate pătrunde în organismul uman. În octombrie 2015, dr. Zhengli publica în revista British Medical Nature o lucrare prin care anunţa că s-a găsit calea prin care virusul prelevat de la lilieci poate infecta organismul uman fără o gazdă intermediară. Studiul aducea în discuţie generarea unui virus sintetic, autoreplicant, a cărui proteina S era înlocuită cu cea prelevată de la lilieci. Şoarecii infectaţi cu noul coronavirus au suferit leziuni pulmonare severe, imposibil de tratat.

   Nici un virus cu transmitere între specii nu rămâne fără mutaţii

   Cercetătorii americani au făcut o analiză comparativă noului coronavirus şi au găsit similarităţi de până la 90% cu virusul SarsCov – care a provocat epidemia SARS din 2003. De asemenea, virusul Wuhan, cum a fost denumit iniţial, avea o structură extrem de apropiată cu alte două coronavirusuri prelevate de la lilieci care trăiau în sudul Chinei. Mostrele au fost recoltate în 2018 de Institutul Chinez pentru Cercetări Militare. 

   Studiile care s-au făcut pe virusul SarCov, care a provocat epidemia Sindromului respirator acut sever din 2003 arată că acele ramificaţii în formă de ciupercă de pe suprafaţa virusului sunt cheia prin care se sparge lacătul sistemului imunitar al omului. Este vorba de proteina S care permite pătrunderea virusului în organism şi răspândirea sa în corp. 

   „Noul coronavirus şi virusul SarsCov au o similaritate de 100% în ceea ce priveşte această proteină. Atunci când vorbim de mutaţii ale unui virus, în infecţiile de la animal la om, niciodată nu vom găsi o similaritate de 100%. Această similitudine nu se poate obţine pe cale naturală, ci doar prin combinarea de secvenţe proteice. Iar acest lucru nu se poate obţine decât în laborator”, afirmă dr. Judy Mikovitz. 

   Testele sunt făcute în mai multe țări grav afectate de coronavirus și au ca scop găsirea unei soluții pentru ameliorarea stării celor deja infectați.

   Cele patru tratamente pentru COVID19 sunt: Remdesivir, Clorochină și hidroxichlorochină, Ritonavir/lopinavir și o combinație de Ritonavir/lopinavir cu interferon beta.

   Mai exista si invermectina, folosita pentru animale. 

   Un tratament revoluționar pentru coronavirus va fi creat în România.

   Nelu Tătaru a confirmat că în România va fi recoltată plasmă de la pacienții vindecați de coronavirus pentru a fi transferată altor persoane, aflate în stare critică, pentru a le ajuta în lupta cu virusul. 

   Totodată, ministrul a spus că România a primit o donație de trei aparate de plasmafereză, iar în prezent există 1.000 de persoane vindecate. 

   Această plasmă urmează să fie recoltată în trei centre, urmând ca ea să fie folosită la pacienții critici. 

   Plasma va fi prelevată de la cei care deja și-au făcut anticorpi și care sunt negativi la Covid-19 prin testarea moleculară. 

   Ventilatorul rămâne o ultimă speranță pentru bolanvii aflați în stare critică, iar România urmărește să crească numărul acestor aparate, fie din importuri, fie din donații, fie din producție proprie, pe cale să se realizeze.

   „Un vaccin se face după ce avem un virus stabil la nivel de ARN, și nu modificări, pentru a putea identifica și o secvență pe care să o putem la un moment dat folosi în nașterea acestui vaccin”

   Acesta ar fi primul produs autorizat care acţionează asupra virusului, practic împiedică replicarea virală. Ar fi primul medicament etiologic şi faptul că din cei 125 de pacienţi cu forme grave care au fost trataţi evoluţia a fost favorabilă şi chiar rapid favorabilă, după câteva zile de terapie pacienţii au putut fi mutaţi din secţiile de terapie intensivă şi după încă câteva zile au putut fi externaţi, oferă o speranţă extrem de puternică. Atunci când ai un medicament care tratează cauza bolii şi rezultatele sunt rapid observabile, speranţa este că putem avea până în toamnă un tratament care să împiedice aceste forme care provoacă un număr mare de decese, mai ales în rândul categoriilor la risc

   Microbiomul uman si boala

   Relatia dintre modificarile din compozitia microbiomului si patogeneza bolii este deocamdata incerta. Provocarea este sa se identifice daca dezechilibrul microbian este asociat cu boala, denumita uneori “disbioza”, si capacitatea de a distinge intre cauza si efect. 

   Solutia este sa facem aces virus nou sa traiasca in simbioza cu noi! 

   Microbiomul Un organ in sine

   Microbiomul uman este alcatuit din comunitati de bacterii, virusuri, dar si ciuperci –(fungi)) cu o complexitate mai mare decat genomul uman in sine. Ca o comparatie, microbiomul detine 3,3 milioane de gene unice (care codifica proteine), in timp ce intregul genom uman are aproximativ 23.000 de gene. Microbiomul uman detine functii extensive precum dezvoltarea imunitatii, apararea organismului de agentii patogeni, fiind gazda pentru productia de acizi grasi de lant scurt importanti pentru metabolism, sinteza vitaminelor si depozitele de lipide, avand totodata o influenta asupra comportamentului uman, ceea ce il face un organ esential in organism, fara de care nu am putea functiona optim. 

   Un tratament împotriva coronavirusului, cu rezultate dătătoare de speranțe în țări importante din Europa, nu poate fi administrat încă pacienților din România. Motivul este unul de-a dreptul revoltător în acest context al pandemiei: lipsesc protocoalele eliberate de Ministerul Sănătății.

   România s-ar putea folosi în viitorul apropiat transferul de plasmă cu anticorpi în tratamentul pacienților critici care au fost infectați cu coronavirus. Din păcate, nici până la această oră protocoalele pentru acest tip de tratament nu au fost încă elaborate și se pierde timp important care poate costa sănătatea multor bolnavi. 

   Nu trebuie sa ne fie frica!... este o gripa pe care frica o face periculoasa! De fapt propriul sistem imunitar ne ataca! Lupta cu propriul organism deoarece virusul se reproduce folsind ADN=ul nostru...Nu panicati! Hormonul stresului ne distruge!!! fara stres, frica si programe negative! Optimismul, iubirea si vibratiile de frecventa inalta tine virusul departe! Sufletul trebuie sa fie mai puternic decat virusul! Un scut protector invizibil se va forma! El ne va proteja de orice energie joasa a virusului! Virusul este atarsa de o energie joasa si mai joasa decat a lui, cum este apa gansului.

   Optimismul, iubirea neconditionata si vibratiile de frecventa inalta tin virusul departe!

   S-ar putea ca la anumiți oameni virusul să nu dispară și să infecteze ”de manieră cronică”, cum este virusul herpesului, care poate rămâne în stare latentă și asimptomatic, notează Pr Balloux.

   Teste nu sunt fiabile 100%, ar putea fi vorba de asemenea de un fals negativ iar pacientul să nu fi scăpat cu adevărat de virus. 

   Remdesivir, antiviralul care dă cele mai bune rezultate în tratarea pacienților cu coronavirus, ar putea fi produs în România dacă va fi nevoie.

   Clorochină-0,30 dolari;

   Hidroxiclorochină – un dolar 

   Azitromicină – 1,40 dolari 

   Lopinavir/Ritonavir – 4 dolari 

   Sofosbuvir/Daclatasv ir – 5 dolari 

   Remdesivir – 9 dolari 

   Faviparavir – 20 de dolari 

   Pirfenidonă – 31 de dolari 

   Tocilizumab – încă nu se știe prețul acestui medicament 

   Antibiotice Iași va produce 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină

   Sunt multe Guverne care cred că dacă vor folosi teste rapide pentru anticorpi vor putea determina cine este imun şi cine nu la noul coronavirus. În clipa asta, nu avem nicio dovadă că un astfel de test poate arăta că un individ este imun şi, astfel, protejat de reinfectare. Nivelul de anticorpi din sânge nu înseamnă că o persoană este imună.

   O altă îngrijorare este legată de posibilitatea ca pacienții vindecați să transmită virusul. Unii specialiști spun că datorită anticorpilor dezvoltați în lupta cu virusul, pacienții vindecați nu sunt contagioși.

   Anticorpi similari derivați din sângele de lama s-au dovedit eficienți în trecut împotriva MERS și SARS, rude apropiate ale virusului Covid-19

   Anticorpii găsiți în lame sunt mult mai mici decât anticorpii umani, ceea ce crește posibilitatea de a dezvolta ceea ce virologii numesc tehnologia nanobody, adică utilizarea unor molecule minuscule pentru a furniza medicamente care pot viza virusurile microscopice. 

   Se poate observa că anticorpii care apar primii sunt cei din clasa imunoglobulinelor M (IgM). Ca în toate bolile infecțioase umane. Anticorpii IgM apar repede și dispar, în timp ce anticorpii “cu memorie” din clasa IgG apar mai târziu în evolutia bolii, către vindecare.

   Ambele tipuri apar dupa multe zile de la debutul bolii.  

   Tratamentul este compus din planta Artemisia și din alte plante medicinale malgașe. ”Această plantă a fost deja utilizată împotriva malariei și a febrei”, a precizat șeful statului, subliniind că rezultatele primele teste clinice pe pacienți au fost ”încurajatoare

   Substanța creată de cercetătorii Universității Jagliellonski, reprezintă un compus chimic numit HTCC. Și care, potrivit specialiștilor polonezi care au lucrat la ea, are darul de a încetini substanțial contaminarea cu coronavirus.

   Cu toate astea, cercetătorii au scos în evidenţă faptul că există un defect în ceea ce priveşte aceste previziuni. Imunizarea persoanelor care au avut virusul şi s-au vindecat nu a fost încă dovedită.

   Ei spun însă că dacă un om se infectează cu un beta-coronavirus şi au imunitate naturală împotriva acestuia, atunci ar avea un organism mai pregătit să lupte cu SARS-COV2, graţie unui fenomen numit "imunitate încrucişată". Tocmai de aceea, speră ca testele din viitor să determine dacă o persoană a dezvoltat anticorpi împotriva SARS-COV2.  

   Încă nu se știe de ce tulpina agresivă de COVID-19 s-a răspândit în Europa, iar versiunea mai blândă a lovit Statele Unite. Oamenii de știință susțin că aceste virusuri sunt în continuă transformare pentru a putea depăși rezistența sistemului imunitar în diferite populații.

   E o gigantica diferenta intre optimismul necesar in abordarea rationala a crizei actuale si observatii ca "hormonul stresului ne distruge" sau "vibratiile de frecventa inalta tin virusul departe".

   Ar fi amuzant daca nu ar fi trist ... 

   Lumea se transforma rapid si ireversibil (chiar daca natura se bucura de o revenire binevenita fara poluarea multidimensionala cotidiana ), iar omenirea nu este pregatita sa faca fata unui "detaliu" microscopic . 

   Globalizarea sufera printre granitele noi reamenajate national mai peste tot si solutiile victorioase stralucesc prin lipsa lor de finalitate (intentionat sau nu). 

   Deci sa incercam sa ne transformam si noi :in BINE , pentru ca nu avem alta sansa! 

   Nu putem taia de undeva sa aducem in alta parte in numele solidaritatii prost intelese , nu putem reusii la nivel individual ACUM, nu lozincile si imnurile patriotice sau altfel opresc virusul . 

   Solutia este sa ne AJUTAM si sa fim IMPREUNA , sa lasam egoismul, teribilismele ,tupeul si interesul personal macar acum si sa gandim si sa traim si pentru cei din jurul nostru INDIFERENT de varsta sau detalii. 

  Mass media capitalista a devenit un mediu toxic de intoxicare cu agenda vestului in vreme de criza.

  Expresia "lumea nu va mai fi la fel" o gasesti pe site-uri de presa corporativa oficiala, in zeci de limbi. La fel mesajele apocaliptice despre economie (nu vad la ce ii folosesc omului prizonier in casa) mesajele de "respectare a regulilor" (fara a explica logica sociala acestor reguli), precum si amenintari ca vom fi obligati sa purtam masca la gura pana la sfarsitul anului daca vrem sa nu luam amenda.  

  Nu exista mijloc de aparare impotriva acestei intoxicari de masa decat inchiderea televizorului si boicotarea corporatiei cumparand doar strictul necesar supravietuirii 

  ... ba într-un editorial... Apropos, Codita locuieste într-o ulița de mahala?

  1. Doamne, ce mahalagioaca, ai doi ani subiect de barfa!

   Dar eu nu locuiesc pe ulița lui Codita si nici nu-mi acopăr fața/ nu folosesc broboade, o las la vedere că sunt răpitoare. Deci, grijă.

   Codita locuieste chiar pe ulita pe care ai sa dai tu coltul, intr-un editorial de mare raspindire internitoida.

   Daca rapesti si ciocanul meu cu 2000 de lovituri pe minut inseamna ca esti rapitoare sefa !!!

   Daca rapesti si ciocanul meu cu 2000 de lovituri pe minut inseamna ca esti rapitoare sefa !!!

   Geniile au trait modest, uneori doar au supravietuit! Geniul se manifesta in conditii extreme, nu in belsug! Mai bine geniu decat mahagioaica prost crescuta si laudaroasa.

   Suferinta dezvolta!

   Atentie ca e posibil sa rapesti chiar virusul iar el sa iti rapeasca mintile....asta ataca prima data!

   Asta e grasa aia agramata care s-a tampit de la slanina. Nu stiu cu ce e ea rapitoare, cu silueta de matahala, sau cu educatia de mahalala. Bors faci?

   Sunt răpitoare, dar nu pasăre rapitoare; deci, nu ciocnesc.

  Dl Codita are perfecta dreptate! Aud si eu zi de zi astfel de aberatii! Eu,cand aud la televizor cate un jurnalist sau prezentator spunand ca "11 septembrie 2001 a fost ziua care a schimbat lumea",i-mi vine sa-i iau la palme,dar mi-e mila de televizor!

  1. Ar fi bine sa se schimbe in bine lumea. E de dorit! Dorinta nu e suficienta, mai trebuie si putere si vointa pentru o schimbare in bine a lumii noastre terestre, prin politici intelepte de depoluare si poluare 0, lucru de la domiciliu, invatamant la distanta, solidaritate financiara, sociala si economica, venit general garantat de la nastere la moartea terestra care sa asigure un trai decent si timp pentru dezvoltare personala si a comunitatii, pentru creatie, activitati de voluntariat in folosul familiei si al comunitatii locale, nationale, globale , transformarea noastra din omida in fluturasi care se invart in jurul soarelui spiritual, nu doar al beculuietc.

  Buna D-le Codita,

  Va cunosc activitatea, sunteti un om de amplitudine mare ca jurnalist, de calibru mare.  

  Din pacate trebuie sa notez ca lumea chiar nu va mai fi la fel dupa acest eveniment. 

  D-le Codita, SOCIALISMUL (la nivel national si mondial) CAND CADE SI SE FACE TANDARI o face cu mult zgomot si cu multe cioburi in jur, intr-o atmosfera predictatoriala sau dictatoriala. 

  Atata zic :)

  Sunteti om istet, de restul va prindeti singur! :)  

  1. 2024-2029 = "intr-o atmosfera predictatoriala sau dictatoriala"

   na! ca v-am dat gratis o mica ciosvarta de informatie reala din viitor :)  

   Eu sper ca vom putea crea un nou model social, mai bun nu mai rau decat cel existent! Speranta moare ultima iar credinta e nemuratoare! Nimic nu se intampla de la sine, trebuie sa existe niste visatori luptatori!

   Cum doriti sa arate lumea dupa pandmeie? ce lectii avem de invatat?

   Ar fi minunat sa dezbatem acest subiect in timpul Pandemiei! O civilizatie fara viziune e sortita pieirii! 

   Si eu am sa scot credinta murata din sufletul meu...visez la ziua cind ai sa utilizezi cunostintele de lupta dobindite la facerea armatei sa distrugi hotii si anti-romanii din clasa politica ce formeaza modelul social romanesc.

   sau pe Eminescu!

   OPERATIUNEA STEAGUL ALB (6 luni):

   Noi, o parte a poporului român, din România și din afara României, am hotărât ca începand de astazi 19.04.2020, timp de 30 de zile, pana în data de 18.05.2020, sa informăm zilnic cât mai mulți oameni din acest popor, prin postarea de mesaje de mobilizare, și începând cu data de 19.05.2020 să arborăm un Semn Distinctiv Alb (drapel alb, cearșaf alb, față de pernă albă, tricou alb. etc.) în locațiile în care ne aflăm, ca semn de protest față de sistemul de conducere al României creat după anul 1989. Considerâm că acest sistem nu ne reprezintă și a fost și este condus de structuri de tip mafiot, infiltrate în instituțiile statului, care conduc Romania în interes de grup și nu în interesul poporului roman. Constituția României este folosită doar de fațadă, în interes de grup și nu în interesul poporului român. Actele normative emise ulterior anului 1989 au avut ca scop subjugarea poporului român și distrugerea sistematică a tot ce era românesc. Această inițiativă are ca scop mobilizarea acelei părți a poporului român care consideră câ le-au fost îngradite și încălcate drepturi fundamentale garantate de Constituția României și de către Declarația Universală a Drepturilor Omului prin oamenii corupți din toate sistemele de conducere și de protecție a poporului român. Semnul distinctiv alb a fost ales, deoarece acesta garanteaza un act pașnic de mobilizare din partea poporului român, care dorește să tragă un semnal de alarmă despre încălcarea drepturilor și libertăților fiecărui om!!! Daca sunteti de acord, distribuiti masiv si informati romanii de acest demers (protest pasnic) impotriva ”sistemului”. 

   (Ne rugăm) pentru ca partidele politice din diverse țări, în această vreme a pandemiei, să caute împreună binele țării lor, nu binele propriului partid”,

  Lumea nu va mai fi la fel pentru că urmează militarizarea orașelor, adică instalarea infrastructurii electronice pe suport 5G a următoarei dictaturi.

  E nevoie de 5G cat mai repede pentru că puzderia de camere, senzori, cititoare de amprenta biometrica, de Cip, amprenta facială, ID2020, etc, trebuie cumva legate între ele wireless. Altfel, pentru necesitățile omului obișnuit și 4G e suficient. 

  Militarizarea mediului locuit de om se petrece chiar sub ochii noștri (vezi proiectele NATO URBAN și altele) Se instalează infrastructura militară permanenta. Militarii din taburi stau cu armele îndreptate către popor.

  Introducerea vaccinului va contribui la reducerea unei mari părți a populației iar cei care rămân vor fi sclavi biologici, controlați biometric. Exista o carte "Minunata lume nouă" care conturează foarte bine ce se doreste. 

  1. Nu intamplator a ars catedrala Notre Dame1 Este un semnal ca Europa si Lumea trebuie sa se solidarizeze in jurul valorilor spirituale, ecologiste, feminine, un salt pe verticala, nu pe orizontala dreapta-stanga. Valorile spirituale au stat la baza crearii UE, tot ele o vor salva! Doar spiritualitatea creeaza unitate! Romania va avea un rol important de jucat in inscrierea valorilor spirituale in constitutiile nationale si in cea Europeana, pe langa Drepturile Omului....cele 12 legi divine trebuie respectate!/Astfel se vor gasi solutii spirituale la probleme multiple. Toate crizele isi au cauza in criza interioara a omului modern care a uitat de originea sa divina si de conexiunea sa cu cel care ne-a creat pe toti din iubire si prin iubire! Numai iubirea va putea crea unitate, solidaritatem echitate si justitie in Secolul de Aur al Creatorului creat de Civilizatia Cosmoumanista a pacii, in care toate religiile vor fuziona, toate stiintele si toate filozofiile pentru a salva singura casa pe care o avem Terra!

   Avem nevoie de adevarati lideri spirituali, care sa aiba ca obiectiv o lume mai buna pentru fiecare dintre noi, nu doar pentru cei alesi!stefl de elite trebuie sa formam, cele care au in suflet floarea luminii vesnice! O lume spirituala va fi reflectarea sufletului nostru si mai ales pe cel al elitelor spirituale care ne vor ghida. Nu trebuie sa lasam intunericul sa ne invaluiasca lumina sufletelor! In intuneric se gaseste lumina, el fiind tot lumina!.Nu putem sa traim intr-o lume invaluita in intuneric, in totala disarmonie cu sufletul nostru plin de lumina solara! De astfeld e elite avem nevoie, ele sunt adevaratele elite!

   Does our global economy need a spiritual reboot? That’s the question we’ll explore during the next Live on Thursday, April 23 at 6:00

   We’ll look at the topic fr om three perspectives: 

   1. A conversation about the spiritual implications of governance and economic decisions — and the related challenges and opportunities offered by the current pandemic — featuring: 

   - Dr. Augusto Lopez-Claros, former Director of the World Bank’s Global Indicators Group 

   - Dr. Nava Ashraf, professor of economics at the London School of Economics 

   - Shane Tedjarati, President and CEO of Global High Growth Regions at Honeywell 

   - Dr. Robert C. Henderson, Principal Consultant at The Henderson Consulting Group 

   - Sovaida Ma’ani-Ewing, Founding Director of the Center for Peace and Global Governance 

   2. A panel conversation about the challenges and opportunities the COVID-19 crisis has created for entrepreneurs and small business owners (panelists to be announced later). 

   3. A one-on-one chat about spiritual entrepreneurship.

   La 23 aprilie 2020, liderii UE vor continua, prin videoconferință, lucrările privind răspunsul UE la epidemia de Covid-19. Va fi cea de a patra videoconferință de acest tip. La videoconferința liderilor din 26 martie, membrii Consiliului European au convenit că sunt necesare o strategie coordonată de ieșire, un plan de redresare cuprinzător și investiții fără precedent.

   Sprijinul acordat statelor se realizează prin Mecanismul european de stabilitate (MES), creat tocmai în plină criză, în 2011. Acesta servește pentru a oferi ajutor financiar sub formă de împrumuturi pentru țările din zona euro care suferă de probleme grave de finanțare. Are condiții stricte care au fost acum relaxate la solicitarea unui „răspuns comun". 

  In seara asta si maine seara propun sa mergem in Shamballa din Agartha pentru a fi initiati in nemurirea sufletului!... maretul Rege Thoth ne va initia! Se deschid portaluri spre lumea spirituala, cea necreata! Acolo se afla floarea vietii vesnice, cu lumina ei ascunsa in valurile intunericului! Sa inlaturam valurile de intuneric spre a o vedea in toata splendoarea ei! De la ea sa ne aprindem lumina vietii din sufletele noastra si sa ne rugam pentru acobtine nemurirea sufletului! Conditua este sa be pastram sufketul pur asa cum l-am primit la intrupare! Toti lucratorii in lumina sa invatam copiii soarelui cum sa isi purifice sufletele, cum sa creeze o lume mai buna pe fundamentul spiritual!

  1. Atât Creștinismul, cât și Zalmoxianismul au ca doctrină principală nemurirea sufletului. Sufletul, eliberat din trupul de carne, dacă a avut o viață pământeană merituoasă, ajunge într-o lume fericită, pentru totdeauna. Din aceste motive, dar și din altele, Mircea Eliade spunea în cartea De la Zalmoxis la Gengis-Han (pag. 80) că: “Toate aspectele religiei lui Zalmoxis – escatologie, terapeutică, theurgie, etc., încurajau apropierea de creștinism”, iar D. Drăghicescu în lucrarea Din psihologia poporului român (pag. 283) subliniază că: “Esențialul religiei lui Christos se găsea deja în religia dacilor.”

   Așa se explică faptul că multe sărbători populare și tradiții, moștenite de la geto-daci, s-au păstrat până astăzi, ascunse sub o haină creștină. 

   Mult mai multe lucruri interesante despre asemănările dintre Religia lui Zalmoxis și cea a lui Iisus veți putea descoperi în filmul documentar ZALMOXIS 

   Este vorba despre învingerea morții și înviere, un final de traseu inițiatic foarte asemănător în cazul celor doi mari reformatori spirituali. Dacă în cazul lui Iisus, odată cu moartea prin crucificare, urmează coborârea în infern, pentru 3 zile, și triumful asupra răului și a morții, iar apoi învierea, în cazul lui Zalmoxis, procesul durează 3 ani, iar revenirea se face în al patrulea. “…Se făcu nevăzut din mijlocul tracilor, coborând în adâncul încăperilor subterane.(…) Tracii fură cuprinși de părere de rău după el și-l jeliră ca pe un mort. În al patrulea an se ivi însă iarăși în fața tracilor și așa făcu să creadă în toate spusele lui.” (Herodot, Istorii)

   Practic, după acest eveniment al revenirii din lumea subpământeană, cei doi generează reforma spirituală care a dus la nașterea creștinismului și a zalmoxianismului, cu precizarea că religia geto-dacilor este cu vreo 700 de ani mai veche decât creștinismul. 

   Daca le introducem in constitutii, vom schimba fata lumii si a liderilor ei.Ele trebuie traite, simtite, nu doar inscrise in constitutii.

   De altfel, de Paşte, există credinţa conform căreia cerurile se deschid, permiţând sufletelor celor morţi să se întoarcă acasă, pentru a-şi proteja rudele dragi.

   Se spune că cei ce mor în duminică de Paşti sunt scutiţi de Judecata divină, sufletele lor ajungând direct în rai. Copiii născuţi de Paşti sunt binecuvântaţi, având o viaţa luminată şi presărată cu noroc toată viaţa. 

   Ascultă, omule, secretul pe care ți-l încredințez

   Astfel încât nici tu să nu mai cunoști schimbarea. 

   Așază-te o oră în fiecare zi cu capul orientat spre locul unde se află polul pozitiv (nord). 

   In fiecare zi timp de o oră capul tău trebuie să fie îndreptat spre polul negativ (sud). 

   In timp ce capul e îndreptat spre nord păstrează-ti mintea intre piept și cap. 

   Iar când capul este îndreptat spre sud, păstrează-ți gândurile intre piept și picioare. 

   Păstrează-te în echilibru odată la șapte zile iar echilibrul tău va fi mai puternic ca oricând. 

   Da, dacă ești bătrân, corpul tău se va simți revigorat 

   Iar puterea ta va deveni ca cea a unui tânăr. 

   Acesta este secretul știut de Maeștrii prin care țin la distanță Moartea. 

   Nu uita să urmezi calea pe care ți-am arătat-o, căci atunci când vei fi trecut de 100 de ani 

   Neglijând-o, vei atrage Moartea. 

   Ascultă-mi cuvintele și urmează calea. 

   Păstrează-ți echilibrul și trăiește în viață. 

   Ascultă-mi vocea, omule. 

   Ascultă înțelepciunea care te ferește de Moarte. 

   Când la sfârșitul sarcinii încredințate vei dori să pleci din această viață, 

   Treci în planul unde Sorii Dimineții trăiesc și ființează ca și Copii ai Luminii. 

   Treci fără durere și fără regrete în planul unde există Lumina eternă. 

   Mai întâi întinde-te cu capul spre est. 

   Așază-ți mâinile suprapuse peste Sursa vieții tale (plexul solar). 

   Așază-ți conștiința în centrul vieții. 

   Răsucește-o și desparte-o spre nord și spre sud. 

   Trimite jumătate spre nord. 

   Iar cealaltă jumătate spre sud. 

   Desfă-te din strânsoarea ființei tale 

   Iar din forma ta scânteia argintie își va lua zborul în sus spre Soarele dimineții, 

   Pentru a se uni cu Lumina de unde a izvorât. 

   Acolo va străluci până când dorința se va crea. 

   Apoi se va întoarce într-un loc și într-o formă. 

   Află omule că astfel trec marile Suflete după voia lor, dintr-o viață în alta. 

   La fel se întâmplă și cu Avatarul 

   Care moare atunci când dorește și trăiește atunci când dorește. 

   Ascultă omule și soarbe din înțelepciunea mea. 

   Învață secretul care e Stăpânul Timpului. 

   Învață cum toți Maeștrii sunt capabili să-ți amintească viețile trecute. 

   Măreț e secretul dar totuși usor de stăpânit, 

   Dându-ți astfel posibilitatea de a stăpâni timpul. 

   Când moartea se va apropia de tine nu te teme, amintește-ți că ești stăpânul Morții. 

   Relaxează-ți corpul, elimină orice tensiune. 

   Așază-ți în inimă flacăra Sufletului tău. 

   Repede apoi îndreaptă-l spre reședința triunghiului. 

   Așteaptă un moment apoi îndreaptă-te spre tel. 

   Acesta, țelul tău, este locul dintre sprâncene, 

   Locul unde memoria vieții trebuie să fie păstrată. 

   Păstrează aici flacăra, în lăcașul creierului 

   Până când degetele morții iți vor cuprinde Sufletul. 

   Astfel când te vei petrece din viață, 

   Amintirile din acea viață vor trece și ele. 

   Atunci trecutul va fi unul cu prezentul. 

   Astfel toate amintirile vor putea fi păstrate. 

   Vei fi liber de orice regres. 

   Lucrurile din trecut vor trăi și în prezent.Ia aminte omule la profunda înțelepciune ascunsă, 

   Pierdută pentru oameni încă în timpul Locuitorilor, 

   Pierdută și uitată de oamenii acestei epoci. 

   Află că acest Pământ nu e decât un portal, păzit de puteri necunoscute omului. 

   Maeștrii Întunericului ascund intrarea ce duce spre tărâmul Paradisului. 

   Află că drumul spre sfera din Arulu 

   E presărat cu bariere ce se deschid doar celor născuți din Lumină. 

   Pe Pământ, eu sunt păstrătorul cheilor ce deschid porțile către Tărâmul Sacru. 

   Prin puterile ce sunt mai presus de mine, hotărăsc să las aceste chei lumii omului. 

   Înainte să plec, vă ofer Secretele prin care vă puteți elibera din sclavia intunericului, 

   Prin care puteți scăpa din încătușarea cărnii ce v-a legat, 

   Si prin care puteți să vă ridicați din intuneric spre Lumină. 

   Află că sufletul trebuie să fie curățat de tot ce e întunecat 

   Înainte de a putea intra pe porțile ce duc spre Lumină. 

   Astfel, vă las toate Secretele pentru ca ele să poată fi oricând descoperite. 

   Da, deși omul poate cădea în intuneric, Lumina va străluci de-a pururi ca o călăuză. 

   Ascunsă în intuneric, învăluită în simboluri, 

   Calea spre portal va fi întotdeauna descoperită. 

   In viitor, omul va refuza să accepte aceste secrete 

   Dar cel ce va căuta va găsi întotdeauna calea. 

   Ascultați cum vă dezvălui Secretul, 

   Ascultați simbolurile Secretului pe care vi le-am încredințat. 

   Faceți din el o religie căci doar astfel esența lui va dăinui. 

   Există două zone intre această viață și Suprema Viață, 

   Prin care călătoresc Sufletele care pleacă de pe acest Pământ; 

   Duat, căminul puterilor iluziei; 

   Sekhet Hetspet, Căminul Zeilor. 

   Osiris, simbolul păzitorului portalului, 

   Cel care întoarce din drum sufletele celor nedemni. 

   Dincolo se întinde sfera puterilor născute din paradis, 

   Arulu, tărâmul unde au ajuns Înțelepții. 

   Acolo, când îmi voi încheia menirea printre oameni, 

   Voi merge să mă alătur Înțelepților din străvechiul meu cămin. 

   Sapte sunt la număr casele celor Atotputernici;

   Trei păzesc porțile fiecărei case din intuneric; 

   “vei descoperi unicitatea tuturor lucrurilor?

   Una vei deveni cu Maeștrii Secretelor 

   Cuceritori ai Morții și Maeștrii ai Vieții. 

   Da,vei afla despre floarea din Amenti 

   Despre floarea vieții ce strălucește în Săli. 

   In Spirit vei ajunge în Sălile din Amenti  

   Si vei aduce înapoi Ințelepciunea ce trăiește în Lumină.” 

   “Adânc în inima Pământului se află floarea, Sursa Spiritului 

   Care ține totul în forma proprie. 

   Află că Pământul e viu așa cum tu ești viu în propria-ți formă formată. 

   Floarea Vieții este precum propriul tău loc al Spiritului și curge prin Pământ

   Așa precum al tău curge prin forma ta” 

  Si după 11 septembrie ziarele si ecranele ne prezentau apocalipsa lansată dr președintele Bush: Lumea nu va mai fi la fel.

  Lumea de astăzi nu are cum să mai fie la fel cu cea de ieri cum nici cea de maine nu va putea fi la fel cu cea de astăzi. 

  1. Campul akashic va rezolva misterul. Sa ne conectam pentru a afla adevarul inregistrat acolo! Cin e initiat si poate face acest lucru...e vorba de clarviziune asa cum fac yoghinii si nu numai.

   „Akashic” pentru că, în urmă cu 5000 de ani, clarvăzătorii hinduşi au văzut elementul „akasha” în natură şi în Univers, mai profund decât toate celelalte elemente şi care le înglobează pe toate celelalte. Totul se naşte din akasha şi la sfârşitul timpurilor totul se întoarce în akasha. Această idee, că există ceva la baza realităţii care este sursă a tot ceea ce se întâmplă în lume, este nouă în domeniul ştiinţei, dar veche pentru filosofie şi asta de aproape 5000 de ani. În China, de exemplu, această idee există în filosofia Dao – care, de altfel, nu dă o definiţie pentru că Daoismul spune că această idee nu poate fi definită. Brahmanii, în India, vorbesc despre „spiritul Indiei” care este baza a tot ceea ce există. În ştiinţele actuale vorbim despre „câmpurile quantice” care leagă tot ceea ce există în spaţiu şi în timp.

   Este ca un internet cosmic pe care nu îl ştergem niciodată: tot ceea ce introducem în acest „internet” rămâne în reţea şi este posibil să regăsim mai târziu ca şi cum am folosi un Google gigantic, introducând cuvinte- cheie. Este un câmp holografic, ştiţi că într-o hologramă fiecare părticică păstrează intactă informaţia întregului care se regăseşte oriunde pe suprafaţă acestuia şi care îl poate recrea.

   Există însă oameni „senzitivi” care pot vedea ceva mai mult când se află în stări de conştiinţă modificată. Putem accede la intuiţii care, într-o stare de conştiinţă normală, sunt suprimate. Este interesant de observat că în culturile tradiţionale, pe care le considerăm mai degrabă primitive, există o mai mare conexiune cu informaţia, cu natura, cu universul decât în cultură noastră occidentală pentru că noi, cu filosofia noastră modernă, credem că nu există decât ceea ce simţurile noastre ne pot revela. Atâta vreme cât negăm o posibilitate, o potenţialitate, ea nu ni se va revela.Când deschideţi acest câmp găsiţi enorm de multe conexiuni posibile, multe elemente care pot interacţiona şi deci ceea ce puteţi vedea sunt consecinţele a ceea ce se întamplă azi, posibilităţile, potenţialităţile viitorului. Una sau alta dintre aceste potenţialităţi se poate produce şi asta este ceea ce veţi vedea, cu alte cuvinte nu totul este deja decis. În aceste stări de conştiinţă modificată putem vedea mai multe posibilităţi, conexiuni şi interacţiuni decât într-o stare de conştiinţă normală.

  Lumea se transforma rapid si ireversibil (chiar daca natura se bucura de o revenire binevenita fara poluarea multidimensionala cotidiana ), iar omenirea nu este pregatita sa faca fata unui "detaliu" microscopic .  

  Globalizarea sufera printre granitele noi reamenajate national mai peste tot si solutiile victorioase stralucesc prin lipsa lor de finalitate (intentionat sau nu).  

  Deci sa incercam sa ne transformam si noi :in BINE , pentru ca nu avem alta sansa!  

  Nu putem taia de undeva sa aducem in alta parte in numele solidaritatii prost intelese , nu putem reusii la nivel individual ACUM, nu lozincile si imnurile patriotice sau altfel opresc virusul .  

  Solutia este sa ne AJUTAM si sa fim IMPREUNA , sa lasam egoismul, teribilismele ,tupeul si interesul personal macar acum si sa gandim si sa traim si pentru cei din jurul nostru INDIFERENT de varsta sau detalii.  

  Lumea se transforma rapid si ireversibil (chiar daca natura se bucura de o revenire binevenita fara poluarea multidimensionala cotidiana ), iar omenirea nu este pregatita sa faca fata unui "detaliu" microscopic .  

  Globalizarea sufera printre granitele noi reamenajate national mai peste tot si solutiile victorioase stralucesc prin lipsa lor de finalitate (intentionat sau nu).  

  Deci sa incercam sa ne transformam si noi :in BINE , pentru ca nu avem alta sansa!  

  Nu putem taia de undeva sa aducem in alta parte in numele solidaritatii prost intelese , nu putem reusii la nivel individual ACUM, nu lozincile si imnurile patriotice sau altfel opresc virusul .  

  Solutia este sa ne AJUTAM si sa fim IMPREUNA , sa lasam egoismul, teribilismele ,tupeul si interesul personal macar acum si sa gandim si sa traim si pentru cei din jurul nostru INDIFERENT de varsta sau detalii.  

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro