InfoCons: 41,92% dintre produsele ce fac obiectul alertelor rapide ale Uniunii Europene sunt contrafăcute

T.B.
Ştiri utilitare / 26 aprilie

InfoCons: 41,92% dintre produsele ce fac obiectul alertelor rapide ale Uniunii Europene sunt contrafăcute

Un procent de 41,92% dintre produsele ce fac obiectul alertelor rapide ale Uniunii Europene sunt contrafăcute, cele mai multe fiind din categoria cosmetice, jucării şi aparate şi echipamente electrice, atenţionează InfoCons, în contextul Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.

Conform unui comunicat al InfoCons, ţările care au emis cele mai multe alerte sunt Italia, cu 17,69% din totalul alertelor emise, urmată de Suedia, cu 16,15 % şi Germania, cu 11,41%. La polul opus, ţările care au emis cele mai puţine alerte sunt Spania şi Croaţia, cu 0,12% din totalul alertelor emise, şi Slovacia şi Letonia, cu 0,25 %.

Republica Populară Chineză este ţara de provenienţă cu ponderea cea mai mare, respectiv 47,17% din total, urmată de Italia cu 10,12% şi Germania cu 6,41%. Sunt şi produse ce au făcut obiectul alertelor unde nu a putut fi identificată ţara de provenienţă, ponderea acestora fiind de 11,92%, informează sursa.

La polul opus sunt ţări din care provin produsele ce au făcut obiectul alertelor cu ponderea cea mai mică de 0,12%, printre care se numără Africa de Sud, Austria, Brazilia, Bulgaria, Chile, Elveţia, Estonia, Finlanda, Grecia, Hong Kong, Letonia, Mexic, Nigeria, Portugalia, Taiwan, Tunisia şi Ucraina, adaugă sursa.

Potrivit sursei citate, pentru 57,30% dintre produsele ce au făcut obiectul alertelor nu a fost identificat dacă sunt sau nu contrafăcute, iar 0,76% nu sunt contrafăcute.

Din punctul de vedere al riscului produselor contrafăcute, cel chimic reprezintă ponderea cea mai mare, cu 49,48%, urmat de riscul de leziuni, cu 18,58%, şi riscul asupra mediului, cu 15,76%. La polul opus, ponderea cea mai mică privind gradul de risc o reprezintă riscul de asfixiere şi vătămarea auzului cu 0,12%, informează InfoCons.

Referitor la tipul de alertă, 89,61% dintre alertele emise sunt încadrate la Risc Grav.

Produsele cosmetice reprezintă cea mai mare categorie de produse care fac obiectul alertelor, respectiv 22,30% din totalul categoriilor, urmate de jucării, cu 15,89% şi aparatele şi echipamentele electrice cu 14,23%, se mai arată în comunicat.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (26 aprilie), InfoCons vine în sprijinul consumatorilor prin Aplicaţia Globală InfoCons cu Alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene şi cu o nouă funcţionalitate, aceea de a putea căuta în secţiunea Alerte produsele contrafăcute prin inserarea unui cuvânt cheie în secţiunea dedicată căutării, potrivit sursei citate.

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană, InfoCons pune la dispoziţia consumatorilor Aplicaţia Gratuită InfoCons. Prin descărcarea aplicaţiei de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct şi transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic şi însoţite de detalii precum: denumire produs; ţara vizată; gradul de risc; originea produsului; data la care intră alerta în vigoare; imaginea cu produsul ce face obiectul alertei, informează sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5814
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2774
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9156
Gram de aur (XAU)Gram de aur404.9928

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb