Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Ludovic Orban a declarat că nu avea informaţii referitoare la diplomele false ale lui Laurenţiu Barangă

A.P.
Anticorupţie /

Ludovic Orban a declarat că nu avea informaţii referitoare la diplomele false ale lui Laurenţiu Barangă

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu avea informaţii referitoare la diplomele false ale fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Barangă şi că au fost aplicate toate procedurile de evaluare a candidaturii, scrie g4media.

"Ieri am avut demisia pe masă. Am solicitat Ministerului Finanţelor demisia pe masă. Şi-a dat demisia, el nu mai este preşedinte. (...) Era într-o funcţie publică. Nu cunosc detaliile, vă mărturisesc că nu am urmărit cu foarte mare atenţie. A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluare a candidaturii. Nu am avut această informaţie legată de falsul în privinţa diplomei. Şi am înţeles că e vorba de toate diplomele", a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, potrivit Agerpres.

Povestea diplomei de bacalaureat

Diploma de bacalureat a şefului demisionar al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Laurenţiu Barangă a fost anulată prin sentinţa Judecătoriei Sectorului 4, pronunţată în iulie 2016.

Deşi avea însemnele Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, în realitate, diploma de bacalaureat nu a fost emisă de această instituţie din Bucureşti, potrivit unei adrese depuse de către reprezentanţii colegiului într-un proces tranşat de Judecătoria Sectorului 4, care l-a avut avut ca protagonist pe fostul rector al universităţilor "Alexandru Ghica" si Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronăuţeanu, considerat "creierul Fabricii de dipliome false din Teleorman".

"Din conţinutul adresei de răspuns reiese faptul că această diplomă nu a intrat niciodată în gestiunea colegiului, numele titularului nu există în registrele matricole al e unităţii şcolare ca absolvent." potrivit motivării dintr-unul din procesele lui Dobronăuţeanu, potrivit g4media.

În acest proces, Barangă a şi fost audiat ca martor şi a dat explicaţii cu privire la modul obţinerii documentului de studii. El a declarat că "în anul 1984 a finalizat 10 clase, în anul 1985 s-a înscris la o Şcoală Profesională, la seral, din Râmnicu Vâlcea, iar în anul 1999 s-a decis să termine studiile liceale. Astfel, s-a înscris la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti unde a susţinut şi promovat examenul de bacalaureat. Barangă a mai precizat că nu a ridicat personal diploma de bacalaureat, însă nici nu-şi mai aduce aminte cine i-a adus-o.

Mina-Silviu Dobronăuţeanu a fost cel care a completat olograf rubricile diplomei de bacalaureat ale lui Laurenţiu Barangă, potrivit unei expertize realizate de poliţiştii din Bucureşti. Cu diploma falsă, Barangă s-a înscris la examenul de licenţă, sesiunea februarie 2008, la Universitatea Ecologică din Bucureşti, după care a absolvit studiile postuniversitare la Academia de Poliţie-Alexandru loan Cuza din Bucureşti. În data de 1.09.2011, a susţinut teza de doctorat la Universitatea "VALAHIA", din Târgovişte, fiindu-i emisă DIPLOMA DE DOCTOR.

"Având în vedere probatoriul administrat în cauză se constată că documentele şcolare regăsite la dosarul martorului Barangă Laurenţiu sunt false, având la bază o diplomă de bacalaureat falsă, astfel acesta nu îndeplinea condiţiile pentru a se înscrie şi absolvi o facultate şi în continuare alte cursuri sau studii de doctorat.", se mai arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 4.

Cazul "Fabricii diplomelor false de la Teleorman" l-a avut ca protagonist pe Mina-Silviu Dobronăuţeanu, fostul rector al universităţilor "Alexandru Ghica" si Europa Ecor, care a fost trimis în judecată în mai multe dosare, prin intermediul cărora s-a cerut anularea a sute de acte găsite în urma percheziţiilor de la sediul celor două universităţi. Şi în cazul fostului lider social- democrat, Liviu Dragnea, instanţa a anulat "Situaţia scolară" din anul 1999, ce poartă antetul "Fundatia Ergonom 79 - Universitatea Alexandru Ghica - Facultatea de Contabilitate şi Infomatică de Gestiune - Forma de învăţământ Zi.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. La oamenii numiti de el nu are informatii dar la psd stia tot dosarul de la gradinita

  1. Cine era "mare" "mare" universitar la Valahia? Rector? Prorector? Seful mare la Universitatea Valahia unde a luat impostorul asta de Baranga o hartie igienica numita diploma? Dezastrul care a nenorocit oameni la ASF. Ala cu cioc de mafiot ieftin. Ala mare viceguvernator la BNR. Ala care nu a scris un articol ISI in viata lui (nu alea in care si-a pus numele aiurea din calitatea de presedinte ASF). Danseaza Leutu! Daca sclavii astia ar fi mai inteligenti ti-ar verifica si tie studiile de 2 bani..lipitorule de afise PSD

  ORI EȘTI PRECAUT

  ORI EȘTI PR.... T 

  e fumata tactica , cand e nasol , nu stiu nimic ! petrov o folosea des

  mandolino, si ce baiat descurcaret era....ai dracu jegosi i-l dovedira cu frauda

  Orban si ministrul sanatatii nu stiau nimica nici de dezasrul de la Unifarm.OARE?Chiar asa sa fie?Cine a facut numirile?Sa raspunda,nu sa minta.Ce demonstreaza asemenea lucruri?Probabil,inceperea unei campanii de distrugere prin numirea unor escroci in frunte institutiilor care vor sa le distruga.

  Eu observ ca peste tot e vorba de MASONI ....Si aici si la Unifarm.. Oare asta e conditia obligatorie pt numire?

  Vad ca un Bacalaureat luat la 32 de ani( chiar daca era pe bune) nu ridica semne de intrebare... 

  Foaia matricola emisa pe numele lui Liviu Dragnea a fost descoperita de anchetatori intr-un dosar privind o facultate fantoma care emitea diplome universitare. Este vorba de ”Situatia scolara” din anul 1999, ce poarta antetul ”Fundatia Ergonom 79 - Universitatea Alexandru Ghica - Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune - Forma de invatamant - Zi, pe numele Dragnea Liviu Nicolae”.

  Audiat la DNA, politicianul confirma ca a fost la facultatea de contabili, dar in perioada 2003-2004, si nu-si mai aduce aminte mare lucru. 

  ”Dupa incheierea ultimului an de studii, nu am sustinut examenul de licenta, deoarece scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunostinte, si personal nu aveam nevoie de nicio diploma in domeniul de specializare”, a mai declarat Dragnea. 

  1. Si care e vina lui Dragnea aici daca el nu a luat o licenta falsa

   3pupati-l pe drăguță de cite ori puteți de acolo...dragnea inchis

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie