PANICA - SCOPUL EXAGERĂRII PANDEMIEI?OMS avertizează că aplicarea RT-PCR poate conduce la un număr mare de cazuri fals pozitive

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 21 decembrie 2020

Călin Rechea

După ce a ignorat multe luni studiile care arătau lipsa de relevanţă a diagnosticării virusului SARS- CoV-2 cu ajutorul procedurii RT-PCR (Real-Time Polymerase Chain Reaction), Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat recent că utilizarea unui număr mare al ciclurilor de amplificare va conduce la raportarea unui număr mare de cazuri fals pozitive.

Procedura RT-PCR a fost recomandată de OMS după apariţia unui studiu în numărul 25(3) al revistei Eurosurveillance, "Detection of 2019 novel coronavirus (2019-nCoV) by real-time RT-PCR", din 23 ianuarie 2020.

Erorile grave din acest studiu, inclusiv irelevanţa procedurii RT-PCR în cazul aplicării unui număr ridicat de cicluri de amplificare a materialului viral, au fost prezentate recent de un colectiv coordonat de profesorul Pieter Borger, specialist în genetică moleculară, într-o analiză cu titlul "External peer review of the RTPCR test to detect SARS-CoV-2 reveals 10 major scientific flaws at the molecular and methodological level: consequences for false positive results" (n.a. pentru mai multe detalii, vezi şi articolul "Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2", BURSA, 17.12.2020)

Notificarea de la OMS este din 7 decembrie 2020 şi a fost publicată pe site-ul organizaţiei în 14 decembrie 2020, cu titlul "Nucleic acid testing (NAT) technologies that use real-time polymerase chain reaction (RT-PCR) for detection of SARS-CoV-2".

Scopul notificării este "să ne asigurăm că utilizatorii anumitor tehnologii de testare a acidului nucleic (NAT) sunt conştienţi de anumite aspecte ale instrucţiunilor de utilizare pentru toate produsele", astfel încât să fie rezolvată o problemă importantă raportată de utilizatori.

"OMS a primit feedback de la utilizatori cu privire la riscul ridicat de raportare a unor rezultate SARS-CoV-2 false când se testează probele biologice cu ajutorul reactivilor RT-PCR în sisteme deschise", se arată în notificarea organizaţiei.

"Similar altor proceduri de diagnosticare, valorile predictive pozitive şi negative pentru produs în cadrul unei populaţii testate sunt importante", mai arată comunicatul de la OMS.

Dar până acum nu au fost importante? Ce spune această recunoaştere tardivă despre moralitatea multor "oameni de ştiinţă", care au folosit toate mijloacele pentru a-i convinge pe politicienii de iminenţa unei catastrofe?

În cartea de memorii a lui Kary Mullis, "Dancing naked in the mind field", laureat al Premiului Nobel pentru chimie în 1993 pentru inventarea testului PCR, există un capitol cu titlul "Ce s-a întâmplat cu metoda ştiinţifică?"

Mullis subliniază acolo că "politicienii nu ştiu nimic despre ştiinţă", dar că "doresc să arate că ştiu", iar în aceste condiţii angajează consilieri, care "totdeauna încearcă să inventeze dezastre iminente care pot fi prevenite cu ajutorul proiectelor guvernamentale" şi care nu fac altceva decât să manipuleze cetăţenii.

Kary Mullis nu a ezitat niciodată să avertizeze că testul său nu poate fi utilizat ca instrument de diagnosticare şi a declarat că "dacă aplici bine procedura PCR, poţi să găseşti aproape orice în oricine".

Inclusiv doctorul Anthony Fauci a admis public că efectuarea a peste 35 de cicluri de amplificare a materialului viral va conduce doar la detectarea unor "nucleotide moarte", după cum se arată într-un articol preluat de Zerohedge de pe site-ul off-guardian.org.

În nota de la OMS se mai arată că "utilizatorii reactivilor RT-PCR trebuie să citească instrucţiunile de utilizare cu atenţie pentru a determina dacă este necesară ajustarea manuală a pragului de pozitivitate al PCR pentru a ţine seama de orice zgomot de fond care poate conduce la interpretarea unei probe cu un număr mare de cicluri de amplificare (Ct) ca fiind un rezultat pozitiv".

Acesta este şi motivul pentru care "rezultatele testului RT-PCR trebuie interpretate în contextul semnalelor clinice, simptomelor sau starea confirmată a eventualelor persoane care s-au aflat în contact cu persoana suspectată de infecţie".

"Principiul de proiectare al RT-PCR arată că pacienţii cu un nivel ridicat de virus circulant (încărcare virală) vor avea nevoie de puţine cicluri de amplificare pentru detectarea virusului şi astfel valoarea Ct va fi scăzută", se mai subliniază în documentul de la OMS.

Pe de altă parte, "o valoare Ct ridicată arată că a fost nevoie de multe cicluri de amplificare pentru detectarea virusului, iar în anumite circumstanţe, distincţia dintre zgomotul de fond şi prezenţa efectivă a virusului ţintă este greu de evaluat".

După această recunoaştere tardivă a importanţei condiţiilor de aplicare a procedurii RT-PCR, în special a numărului ciclurilor de amplificare a materialului viral, OMS prezintă şi cinci recomandări.

Primele trei pun accentul pe citirea şi înţelegerea instrucţiunilor privind utilizarea testului. Apoi se accentuează importanţa raportării rezultatelor pozitive sau negative în combinaţie cu tipul probelor recoltate, observaţiile clinice, istoricul pacientului şi informaţiile epidemiologice.

Ultimul punct subliniază necesitatea publicării pragului Ct în raportul privind rezultatul testului RT-PCR.

De ce a lansat OMS aceste avertismente doar acum?

Având în vedere comportamentul autorităţilor la nivel global pînă în prezent şi accentul pus pe inducerea stării de panică la nivelul populaţiei, articolul preluat de Zerohedge oferă o explicaţie deosebit de cinică, dar care poate avea un mare "sâmbure" de adevăr: acum există mai multe vaccinuri şi numărul mare de cazuri fals pozitive şi-a pierdut utilitatea.

Mai mult, aplicarea procedurii RT-PCR cu un număr de cicluri de amplificare mai mic de 30 va determina reducerea "spectaculoasă" a numărului de cazuri de infectare, iar aceasta va permite autorităţilor să proclame eficienţa miraculoasă a vaccinurilor.

În aceste condiţii, mai ales pe fondul incertitudinii eficienţei vaccinurilor şi a efectelor secundare pe termen mediu şi lung asupra populaţiei, este absolut necesar ca şi în ţara noastră să fie prezentate aceste caracteristici ale noilor cazuri de infectare, inclusiv în mass-media, astfel încât să se asigure informarea corectă a populaţiei şi să fie prezentată adevărata extindere a epidemiei la nivel naţional.

Raportarea corectă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 reprezintă o problemă de securitate naţională de maximă importanţă, având în vedere că efectele grave la nivelul societăţii şi cele dezastruoase la nivelul economiei sunt deja prea mari pentru a fi "corectate" prin programe guvernamentale.

Opinia Cititorului ( 30 )

 1. Se aude pina la sectanții zeului Covid? Se aude pina la habotnicii noii religii globaliste a covidului? Pina la cei care se uita Arafat Gura de aur, care se închina la moaștele lui Fauci, care se prosterneaza in fata marelui preot Bill Gates, care își reneagă propria minte, propriul bun simț, propria inteligenta, acționând împotriva lor înșiși.? Ar trebui lansata o inițiativa prin care cei ce se vaccineaza benevol, sa își plătească din buzunarul propriu tratamentele pt efectele negative care se vor ivi,caci, de, modificarea genetica lasă urme. Pe viață, inclusiv pe cea a urmasilor.

  1. Dar o initiativa pentru cei care prin indolenta multiplica virusul nu se poate lua , asa pentru ucidere prin imprudenta sau rea credinta. Pentru ca asta se poate demonstra

   Daca masca ajuta intradevar si tu o porti ,de ce iti este frica ?

  nu conteaza ca s false, jegurile de politicienii trebuie sa cipeze prin vaccinare omenirea.

  incet oamenii renuntau la drepturi pentru o bruma de siguranta aparenta... o iluzie vanduta de legiuitori la suprapret .

  dar cei ce renunta la libertate pentru siguranta, nu merita nici libertatea nici siguranta aparent castigata (citat adaptat - benjamin franklin) 

  panica vinde la fel de bine sau mai bine decat sexul , credeti-ma.  

  avem fix in fata si privim in ochi un coup d'etat (o lovitura de stat) de o marime grandioasa, la adresa tuturor statelor concomitent.  

  Urmariti-le nivelul de indatorare si priviti-le cum se zvarcolesc.  

  1. ce urmeaza pentru state? (vorbim la nivel de ani, pana la o decada)

   dupa o crestere grandioasa a datoriei publice, urmeaza miscari ascendente spasmodice la nivelul dobanzilor din piete.  

   urmeaza sa pocneasca statele ca niste nuci verzi. 

   dupa care urmeaza marea unificare a statelor intr-o noua forma de organizare (cu stergerea datoriilor statelor si entitatilor mai mici - pana la individ) 

   State, feriti-va de datorie!  

   Dacă se șterg datoriile populația n-ar trebui să profite de acest lucru și să se îndatoreze și mai mult? Ar fi bani gratuiți.

   Se vor sterge datoriile, dar nu GRATIS. Schimbul va fi un dezastru , atat la nivel de stat cat si la nivel de individ.

   Recunosc că nu mă pricep. În ce ar costa atunci acel preț al "ștergerii datoriei"?

   Am pus ghilimele pentru că de fapt, înțeleg că nu ar fi o ștergere adevărată, în sensul că povara datoriei va fi totuși suportată indirect de indivizi (de toți sau doar de cei cu datorii?). 

   Dacă o șterg prin (hiper)-inflație, o rată cu dobândă fixă nu ar pune la adăpost pe cel ce a accesat creditul? 

   datoriile vor fi sterse in schimbul cedarii oricarui bun detinut, oricarei proprietati detinute

   nu va mai exista proprietate privata 

   chiar si cei ce detin bani in banci vor trebui (vor fi obligati) sa participe la acest efort comun 

   masinile, casele etc.... vor fi inchiriate de la stat. Si doar inchiriate. Orice forma de proprietate va fi interzisa.  

   Iata pretul stergerii datoriilor (la nivel de individ). 

   Esti sigur ca iti mai doresti ?  

   Esti martzafoi.

   Debitezi prostii, minciuni pe banda rulanta.

   Nimic din ce spui nu este adevarat. 

   Aaa, a aparut domnul cu martzafoi :)

   noapte buna otreapa simpatica ! 

   ... sunteti hiper-inteligent, asta e clar. Eu am o singura nelamurire - unde p..a mea ati vazut dvs., in nesfarsita dvs. intelepciune, nuci verzi pocnind???

   Sunteti bine cu capul??? 

  OMS recunoaste tardiv ceea ce dl Rechea a sintetizat saptamana trecuta, iar oameni de stiinta care inca gandesc si actioneaza independent au semnalat cu luni de zile in urma, cu riscul de a fi discreditati de gloata.

  Panica si masurile deosebite instituite in prezent (economice, sociale, etc) sunt fundamentate pe explozia de cazuri COVID bazata pe aceasta metodologie PCR gresit aplicata (valoare CT prea mare), recunoscuta finalmente si de OMS. 

  Tinand cont de acestea, poate ziarul Bursa sa ceara un punct de vedere oficial autoritatilor romane referitor la cum modifica aceasta notificare a OMS felul cum specialistii nostri testeaza RT-PCR si numara cazuri de COVID? 

  Nu de alta, dar avem atatea restrictii, amenzi, falimente si privatiuni bazate pe o metodologie de depistare eronata, recunoscuta mai nou chiar de catre OMS.

  Va multumesc 

  1. PAI DACA CAZURILE TESTATE AU FOST IN PARTE FALS POZITIVE SI PRIN PRISMA ACEASTA S-AU DAT RESTRICII DE LIMITARE A RASPANDIRII VIRUSULUI SI IN CIUDA ACESTUI FAPT LUMEA A CONTINUAT SA MOARA PE CAPETE ,atunci va intreb pe voi , desteptilor , iminclusiv pe domnul Rechea ,ce s-ar fi intamplat fara aceste teste , cu erorile fals pozitive.S-ar fi intimplat ce s-a intamplat de ex in Suedia unde lumea a fost lasata la inceput de capul ei si pe urma au bagat coada intre picioare. Cam asa au procedat initial si altii , (usa , prin tonul dat de trump)Iar domnul acesta , Rechea , sa ramina la anlizele lui apocaliptice economice

   "Crede si nu cerceta" este deviza multora ca tine.

   Adevarat, neadevarat - pentru tine este irelevant, cat timp crezi tot ce ti se da cu lingurita.  

   Pe mine insa ma intereseaza ca hotararile pe care autoritatile le iau si care se rasfrang asupra mea sa fie bazate pe adevar si nu pe fantasmagorii sau, ca in acest caz, pe metode de lucru incorect aplicate, respectiv RT-PCR cu amplificarea exponentiala a materialului genetic in cadrul unui numar exagerat de cicluri.

   Dupa cum am scris, asta nu se aplica pentru Romania.

   In Romania au fost testati doar SIMPTOMATICII.

   Treaba cu numarul ridicat de cicluri era valabila la testarea asimptomaticilor. 

   Discutia nu este despre simptomatici vs asimptomatici.

   Fiecare ciclu PCR dubleaza cantitatea de material genetic cu care pornesti la drum. 

   Care este de exemplu diferenta intre un CT (cycle threshold) de 25 si un CT de 40, cum este folosit in testarea RT-PCR curenta pentru COVID? 

   Valoarea respectiva 25, 40, etc este un exponent. 

   Dupa 40 de cicluri ai de 2^(40-25) = 32768 ori mai mult material genetic decat dupa 25 de cicluri. 

   Chiar daca pornesti in proba cu praful de pe toba ajungi dupa 40 de cicluri sa ai un rezultat pozitiv, care insa corespunde nu unui virus cultivabil ci unei secvente de nucleotide neinfectioase. 

   Vorbesti despre simptomatici. Ce simptome specifice de COVID cunosti? Toate simptomele COVID sunt NEspecifice, existand multiple alte patologii care au simptome similare. 

   Ca testezi un simptomatic sau un asimptomatic sau chiar un individ sanatos, daca aplici 40 de cicluri PCR sigur vei avea un rezultat COVID fals pozitiv, insa complet lipsit de relevanta clinica.

   Rezultatul fals pozitiv va conta in statistici ca sa umfle artificial numarul de cazuri, sa sperie populatia si sa adopte te miri ce masuri restrictive sau de sinucidere economica asistata. 

   Hai sa o luam asa.... gripa nu exista, desi sansa sa confunde PCR-ul cele doua virusuri este aproape zero. Daca ai febra, dureri musculare, tuse, si PCR-ul da pozitiv, esti 100% infectat. Ai inteles?

  După ce au făcut muci, varza, drepturile omului pe baza unui test îndoielnic, acu vin și spun ceea ce se știa încă de la început.

  Pai, dacă fasciștii guvernamentali au obstrucționat drepturile omului să sară cu despăgubiri, cate 500 de euro pentru fiecare persoană a căror drepturi și libertăți fundamentale și fost încălcate abuziv pe baza testului Ocultei mondiale. 

  nu se putea acoperi aceasta mascarada mult timp , pana si oameni simpli ca mine si-au dat seama de manipulare ( mai putin badea de la a3) . urmatoarea magarie ce va fi demascata , este transmiterea de catre asimptomatici a virusului si intreg planul cu vaccinare cu tot va fi dat in vileag . Cel de Sus , va imparti fiecaruia ce merita dupa fapta !

  Aceeasi org OMS a ignorat si inca ignora faptul ca scolile sunt focare de raspandire in comunitare.

  Germania si UK au tinut scolile deschise si sunt coplesite de nivelul pandemiei.

  INCHIDETI SCOLILE. 

  1. Si credeti ca aste este o solutie? S-ar putea sa aflati peste ceva timp ca tot acest SCENARIU a fost bine pus la punct.

   Spun încă din martie că virusul a fost produs in laboratoarele neo-marxismului pentru a introduce fascismul și hitlerismul globalist la nivel planetar.

   OMS și Forumul Economic mondial sunt organizații teroriste.

   Tu esti terorist, mai prostache.

  Domnului Rechea i s-a pus diagnostic de inteligenta asimptomatica.

  1. la tine insa , prostia este simptomatica . omul in articol a argumentat , dar tu ca orice prost , nu ai argumente .

  Sfat pentru autor. Nu mai citi ZeroHedge si Offguardian. Sunt unele dintre cele mai manipulatorii site-uri online. Cele care prezinta pseudo-stiinta drept fapte si le ambaleaza precum martzafoiul vali intr-o aparenta de legitimitate algoritmica, faptica. Multe minciuni.

  1. Asa este. Nici nu mai conteaza adevarul care spune ca in protocolul NHS se arata o curba in care CT-ul relevant era dat intre 30-34 pentru faza de platou.

   Dar facem si noi scandal, covidiotii din comentarii. In realitate, in laboratoarele cu protocoale solide, nu a existat nicio confuzie de CT.

   Restul este can-can. Infectiile vor scadea doar prin lockdown si interzicerea petrecerilor private si a scolilor. 

   sfat pentru tine:

   impusca-te in cap!

   oferta : finantez glontul!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
aages.ro

Curs valutar BNR

06 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8344
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9860
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7743
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro