Apple contestă ordinul guvernului britanic privind crearea unei "porţi" în sistemele sale securizate

S.B.
Companii / 5 martie

Apple contestă ordinul guvernului britanic privind crearea unei "porţi" în sistemele sale securizate

Apple a depus o contestaţie împotriva ordinului guvernului britanic de a crea o "back door" (uşă din spate) în sistemele sale de stocare în cloud, potrivit unui articol publicat marţi de Financial Times, care citează surse familiare cu situaţia, informează news.ro.

Luna trecută, gigantul american a eliminat din Marea Britanie Advanced Data Protection (ADP), cel mai avansat sistem de criptare pentru datele din iCloud, într-o mişcare fără precedent ca răspuns la cererile autorităţilor.

Această modificare permite acum accesul Apple la anumite copii de siguranţă din iCloud, inclusiv la mesaje iMessage, pe care anterior nu le putea decripta. În cazul criptării end-to-end, nici măcar Apple nu ar fi putut accesa datele utilizatorilor.

De-a lungul timpului, guvernele şi giganţii tehnologici s-au confruntat frecvent pe tema criptării puternice, autorităţile considerând-o un obstacol în calea supravegherii şi luptei împotriva criminalităţii. Însă cerinţele Marii Britanii sunt văzute ca fiind deosebit de extinse.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a comparat cererea guvernului britanic cu "ceva ce ai auzi despre China", într-un interviu acordat publicaţiei The Spectator.

Potrivit Financial Times, Apple a depus contestaţia luna trecută, în acelaşi timp cu retragerea ADP din Regatul Unit, refuzând astfel să se conformeze ordinului tehnic emis de Investigatory Powers Tribunal în ianuarie.

Atât Ministerul de Interne britanic, cât şi Investigatory Powers Tribunal nu au oferit comentarii imediate asupra situaţiei, iar Apple a refuzat să facă declaraţii.

Săptămâna trecută, Reuters a relatat că oficialii americani investighează dacă Marea Britanie a încălcat un acord bilateral prin presupusa presiune exercitată asupra Apple pentru a crea o "back door" în sistemele sale de securitate. Această măsură ar putea încălca CLOUD Act, o lege care interzice Regatului Unit să solicite acces la datele cetăţenilor americani şi viceversa.

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0028
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.6088

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb