Greenpeace atacă în instanţă PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep

A.F.
Companii / 7 februarie

Greenpeace atacă în instanţă PUZ-ul emis pentru proiectul Neptun Deep

Greenpeace cheamă în judecată autorităţile şi companiile (OMV Petrom şi Romgaz) pentru nereguli grave în procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, Greenpeace susţine că Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a emis avizul de mediu cu încălcarea prevederilor legale. Avizul pentru infrastructura proiectului de malul Mării Negre a fost eliberat fără efectuarea unor studii cruciale pentru aprecierea corectă a riscurilor implicate. APM Constanţa a acordat avizul de mediu fără studiu de evaluare adecvată a impactului asupra mediului, fără studii privind impactul asupra sănătăţii populaţiei, corpurilor de apă, schimbărilor climatice şi fără evaluarea impactului transfrontalier, astfel cum sunt solicitate prin reglementări naţionale, unionale şi internaţionale.

Proiectul Neptun Deep prezinta o serie de riscuri notabile , de ameninţarea speciilor vulnerabile din Marea Neagră, până la intensificarea efectelor schimbărilor climatice. Fără autorităţile care să evalueze corect consecinţele unui astfel de proiect, biodiversitatea şi ecosistemele vor fi afectate în mod ireversibil, iar fenomenele meteorologice extreme se vor intensifica.

" Autorităţile trebuie să fie trase la răspundere pentru modul iresponsabil în care să avizeze favorabil proiecte cu impact distructiv asupra oamenilor şi mediului. Aceleaşi ar trebui să protejeze mediul şi interesul cetăţenilor. În schimb, acestea emit avize neglijent, în interesele companiilor, fără a evalua impactul asupra sănătăţii populaţiei şi a naturii. Vom urmări toate căile pentru a ne asigura că astfel de proiecte nocive, precum Neptun Deep, nu vor afecta sănătatea oamenilor şi nu vor distruge ecosisteme marine preţioase.", a declarat Alin Tănase, coordonator de campanii, Greenpeace România.

"În opinia noastră, era necesară parcurgerea procedurii transfrontaliere încă din etapa incipientă a planificării, sau în condiţiile în care această procedură nu a fost parcursă dintr-o triplă perspectivă: dimensiunea proiectului, efectul asupra Mării Negre şi schimbări climatice, avizul de mediu este. nelegal", au declarat avocaţii de la Revnic Cristian şi Asociaţii, societatea de avocatură care asigură Greenpeace în instanţă.

În octombrie 2023, Greenpeace a organizat un protest şi a lansat o petiţie pentru protejarea Mării Negre şi oprirea noilor exploatări.

https://suport.greenpeace.ro/salvammareaneagra

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. era si timpul, legea e lege si trebuie respectata si de cei mici si de cei mari.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb