New York Stock Exchange ameninţă că îşi mută operaţiunile din New Jersey

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

New York Stock Exchange ameninţă că îşi mută operaţiunile din New Jersey

Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange - NYSE) a informat parlamentarii din New Jersey că este pregătită să îşi mute operaţiunile în afara statului dacă acesta va impune o nouă taxă pe tranzacţiile electronice derulate prin serverele de date, conform Bloomberg.

"La sfârşitul lunii septembrie, cel mai mare operator bursier din lume după capitalizarea de piaţă a efectuat un test pentru un transfer al operaţiunilor din New Jersey", declară Hope Jarkowski, co-director al departamentului de afaceri guvernamentale din cadrul Intercontinental Exchange Inc., compania care deţine NYSE. Domnia sa adaugă: "În perioada 28 septembrie - 2 octombrie, ne-am mutat serverele de producţie pentru piaţa NYSE Chicago din New Jersey în centrul nostru secundar de date. Apropierea de New York nu mai este relevantă în mediul de tranzacţionare actual".

Parlamentarii din New Jersey, un stat atât de afectat financiar de pandemie încât împrumută 4,5 miliarde de dolari pentru acoperirea deficitului bugetar, iau în calcul aprobarea impunerii unei taxe temporare de o sutime de cent pe tranzacţie electronică, faţă de o propunere anterioară de percepere a unui sfert de cent/tranzacţie. Impozitarea tranzacţiilor financiare are susţinerea guvernatorului Phil Murphy, democrat aflat la primul mandate, fost executiv al Goldman Sachs Group Inc.

Taxa, programată să fie aplicată de la 1 ianuarie, pe o perioadă de doi ani, dacă va fi aprobată, va fi plătită de "procesatori în cantităţi mari de titluri financiare", adică firme care colectează şi stochează date. Astfel de operaţiuni există în Mahwah, Secaucus, Carteret şi în alte părţi din New Jersey.

Oficialii din New Jersey estimează că o astfel de taxă va aduce 500 de milioane de dolari pe an din tranzacţiile care implică acţiuni, contracte futures, options, swap-uri, instrumente derivate şi alte produse. Însă, reprezentanţii pieţei susţin că astfel de taxe adoptate în Franţa, Suedia şi Italia au generat sume cu mult sub obiectivele stabilite.

Parlamentarii din New Jersey au organizat audierea pentru acest plan de taxare, dar nu au programat deocamdată votul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro