Niţulescu: "România trebuie să folosească toate sursele cu emisii scăzute de carbon pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare"

T.B.
Politică / 21 septembrie 2023

Niţulescu: "România trebuie să folosească toate sursele cu emisii scăzute de carbon pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare"

Sursele regenerabile de energie, energia nucleară şi gazele naturale formează coloana vertebrală a tranziţiei energetice în România, a afirmat Pavel-Casian Niţulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, la lucrările celei de-a 24-a ediţii a Congresului Mondial al Petrolului, potrivit agerpres.ro.

"Pentru a ne atinge obiectivele de decarbonizare şi pentru a menţine stabilitatea sistemului energetic naţional, este necesar să folosim toate sursele disponibile cu emisii scăzute de carbon cum ar fi gazele naturale, cu trecerea treptată la gaze regenerabile, cât şi energia nucleară. Cu siguranţă, dorinţa pentru o economie verde şi tranziţie energetică aparţine şi industriei de petrol şi gaze naturale. În opinia noastră, gazele naturale reprezintă o alternativă viabilă, accesibilă şi matură din punct de vedere tehnologic, care poate contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră şi la un proces de tranziţie echilibrat. Prin implementarea capacităţilor energetice pe bază de gaze naturale, România nu îşi creşte dependenţa de importul de gaze naturale, beneficiind de propriile resurse. Putem spune că sursele regenerabile de energie, energia nucleară şi gazele naturale formează coloana vertebrală a tranziţiei energetice în România", a menţionat secretarul de stat.

România participă la lucrările celei de-a 24-a ediţii a Congresului Mondial al Petrolului care se desfăşoară la Calgary, Canada, în perioada 17-21 septembrie, unde se discută, printre altele, despre provocările şi realităţile tranziţiei energetice, securitatea energetică şi rezilienţa în aprovizionarea cu energie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, în cadrul evenimentului sunt abordate subiecte privind gestionarea responsabilă a tranziţiei energetice, tehnologii inovative pentru energie curată, stocarea carbonului, rolul gazului natural lichefiat.

De asemenea, la eveniment se discută despre soluţii de reducere a emisiilor de carbon în industria de petrol şi gaze naturale, precum şi rolul hidrogenului în tranziţia energetică, sunt doar câteva dintre temele abordate la această nouă ediţie a Congresului Mondial al Petrolului.

Delegaţia României este condusă de domnul Pavel-Casian Niţulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei şi include reprezentanţi ai unor importante companii româneşti din sectorul petrolier, precum Conpet SA şi Oil Terminal SA.

Organizată într-un context energetic mondial încă extrem de complicat, această ediţie a Congresului Mondial al Petrolului propune un subiect de discuţii de interes major - "Energy Transition-The Path to Net Zero".

"O tranziţie eficientă şi echitabilă poate fi realizată prin valorificarea potenţialului energetic al fiecărei ţări şi în special a particularităţilor energetice ale acesteia. Gazele naturale şi energia nucleară s-au dovedit deja a fi elemente complementare resurselor regenerabile, oferind suport şi flexibilitate, în sprijinirea procesului de tranziţie către o economie cu emisii reduse de carbon.", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, criza energetică a arătat că ţările au nevoie, în primul rând, de securitate în aprovizionarea cu energie şi de preţuri accesibile, deoarece aceşti doi piloni stau la baza durabilităţii în sectorul energetic, în paralel cu măsurile de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În contextul geopolitic actual, securitatea energetică nu mai poate fi abordată doar ca o problemă naţională, ci ca o problemă de securitate europeană şi globală.

România participă şi în cadrul Expoziţiei internaţionale care se organizează la fiecare ediţie a Congresului Mondial al Petrolului, cu un stand care s-a bucurat de atenţia numeroşilor participanţi la acest eveniment, precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. co2 per capita e de mult pragusit pe trend in romania…

    nu mai mancati covrigi… 

    hai fuga la alta masa cu minciunile.. 

    date culese direct din banca mondiala…  

    corespunde si cu pibul romaniei deflat pe aur international… 

    s c c r e t 

    Care naibii poluare ca România ciuciu industrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb