Sistemul financiar din România consideră că iniţiativele legislative privind introducerea unei taxe pe active bancare şi aprobarea unui pachet de legi restrictive pentru finanţare vor avea efecte negative profunde.
Efectele acestor iniţiative nu vor contribui la stabilitate şi dezvoltare, ci vor grăbi instalarea unei recesiuni economice. Această recesiune înseamnă deprecierea cursului, scăderea pieţei imobiliare, distrugerea de locuri de muncă, scumpirea finanţării, în final o lovitură la adresa bunăstării tuturor românilor, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.
Sistemul financiar bancar din România a asigurat responsabil stabilitatea financiară a ţării în contextul crizei economice precedente: acţionarii au suportat pierderile integral din bani proprii, au menţinut liniile de finanţare în perioada cea mai turbulentă şi au sprijinit revenirea economică prin finanţare ieftină şi stabilă pentru stat şi pentru economia reală la nivelul ţărilor din regiune.
În acest context, sistemul financiar respectă politica fiscală în funcţie de priorităţile guvernării, dar respinge şi dezaprobă cu tărie adoptarea unor măsuri fără consultare prealabilă pentru a stabili eficienţa şi impactul acestora, precum şi condamnarea întregului sistem bancar pentru probleme structurale ale economiei româneşti (lipsa de investiţii, impredictibilitate fiscală şi legislativă, neajustarea veniturilor la productivitate, politici inflaţioniste).
Declaraţiile oficiale au poziţionat sistemul financiar bancar drept inamic al statului - un punct de vedere fals, dăunător şi fără nicio utilitate. Această strategie politizează relaţia cu un partener cheie al dezvoltării economice - în fapt, principalul finanţator al Statului Român - şi subminează încrederea instituţională. În contextul economic şi geopolitic actual, această decizie va avea costuri ridicate de încredere pentru Statul Român, potrivit comunicatului.
Sistemul financiar bancar din România îşi va respecta obligaţiile fiscale şi legislative, aşa cum a făcut-o şi până acum. Misiunea sectorului este să ofere o viaţa mai bună pentru clienţi, stabilitate pentru economie şi un viitor mai sigur.
Dar acest sector nu acceptă să fie tratat drept inamic al statului ori să plătească pentru motive justificate prin neadevăruri şi inducerea în eroare a opiniei publice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de STATY în data de 21.12.2018, 10:34)
Se Pare Ca Tot Raul Se Invirteste In Jurul Unui Singur Individ ; El e Legea , El e Tara ; BURGHEZIA COMUNISTA e MULT mai REA Decit Cea CAPITALISTA !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.12.2018, 11:26)
Pentru un om de buna credinta , edificatoare ar fi o paralela intre castigurile bancilor din strainatate si cele de la noi .Se incumeta cineva la o astfel de comparatie ? Absenta unei asemenea paralelizari spune si ea ceva despre (in)justetea bocetelor casandro-bancare .O cifra (exacta) e mai convingatoare decat un geamantan de lamentari si imprecatii !
2. BAGATI TAXA PE LACOMIE IN FORMA INITIALA !!! :)
(mesaj trimis de Vali în data de 21.12.2018, 12:23)
Introducerea taxei pe lacomie corelata la robor 3m/6m e o idee superba care va duce la sectionarea controlului ilicit a mafiei lui Isarescu & acolitii mafioti asupra economiei romanesti si clasei politice romanesti!
Vedeti cum se coreleaza interpelarile parlamentare ale lui Isarescu cu evolutia robor 3m sarind voios de la 0.7% la 3.57% in interval de sub un an!
Mafiotul Isarescu si mafiotii acoliti ai lui din BNR au folosit si folosesc cursul de schimb si evolutia dobanzilor pentru a dicta si controla deciziile politice!
Taxa pe lacomie e superba prin faptul ca deconecteaza mafia Manole-Isarescu de la butoanele de control ale politicii romanesti si ale economiei in general!
E cea mai exceptionala idee vazuta de la legea darii in plata incoace!
Bagati taxa pe lacomie in forma initiala!
2.1. echilibrare (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 07:39)
Aplicarea noilor masuri(dure) va crea presiuni de adaptare, altfel spus, intra in rol , autoreglarea. Sa fim optimisti!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2018, 19:40)
Scaderea actiunilor inseamna decapitalizare si acest barometru economic ne arata ce va fi cam peste 6 luni aveti putina rabdare , acum au luat banii de la banci, pensii private, societeti de gaze si energie , nici nu va inchipuiti dragi romani ce belele va asteapta la anul!