VIDEO - ASSEN CHRISTOV, PREŞEDINTE EUROHOLD (COMPANIA CARE DEŢINE EUROINS):,,Gardienii încalcă legea". Despre Nicu Marcu, Preşedintele ASF, numai de bine

RADU SOVIANI
Bănci-Asigurări / 13 februarieRADU SOVIANI

În plin scandal al complicităţii conducerii ASF la frauda de la City Insurance (prin acţiuni şi inacţiuni, ASF lăsând City Insurance să mai emită poliţe RCA şi poliţe de garanţii încă 8 luni de la momentul în care a cunoscut că City Insurance pretindea că este solvabilă în baza unui extras de cont vizibil falsificat, de care ASF ştia), piaţa asigurărilor este lovită de un nou scandal: Euroins, la acest moment lider al pieţei RCA.

După ce, în opinia mea, permanent în ultimii ani, ASF a mângâiat pe creştet Euroins (aşa cum am scris aici, în 22 decembrie 2021 - ,,În plin scandal al triplării preţului asigurării RCA, ASF îşi dă prime de vacanţă şi mângâie pe creştet Euroins"), cu consecinţa creşterii încasărilor Euroins la nivel istoric pe fondul dublării şi triplării primelor RCA, la sfârşit de ianuarie 2023 s-a produs o ruptură: o plângere penală în unanimitate a conducerii ASF faţă de TOATĂ conducerea Euroins, pe motiv că muşamalizează indicatorii de solvabilitate.

Ruptura din ianuarie este confirmată în interviul pe care l-am obţinut în 12 februarie 2023 cu Assen Christov - Preşedinte Eurohold Bulgaria (compania care deţine Euroins):

,,Domnul Valentin Ionescu, în prezenţa directorului general Euroins a spus următoarele: noi suntem mulţumiţi de răspunsuri. Cazul e soluţionat, nu există probleme".

Ulterior, susţine Assen Christov, Cristian Roşu (vicepreşedinte ASF - sector asigurări) şi Valentin Ionescu - director în ASF s-au sucit şi mai mult ,,au indus în eroare board-ul ASF"

Au fost patru motive principale pentru care am acceptat invitaţia preşedintelui Eurohold de a îi lua un interviu pe tema scandalului cu ASF, eu fiind doar un jurnalist independent şi neafiliat vreunui trust de presă:

i) sunt curios;

ii) constat că asupra poziţiei Euroins s-a instituit un soi de embargo, de genul ,,să nu se vorbească", embargo familiar mie din perioada în care arătam complicitatea funcţionarilor din ASF la frauda şi amplificarea fraudei de la City Insurance. Şi ştiu că un astfel de embargo nu poate fi impus asupra mass-media de funcţionăraşi gen Valentin Ionescu sau Cristian Roşu, care sunt biete curele de transmisie şi, în opinia mea, extrem de limitaţi profesional, calităţi cu care nu pot induce în eroare un întreg Consiliu unde fiecare persoană înseamnă un singur vot. În niciun caz pe Preşedintele ASF, Nicu Marcu, care are ca şi director de cabinet chiar pe fostul director adjunct al Serviciului Român de Informaţii (până în 2020), generalul George Voinescu.

Un astfel de embargo nu poate fi impus decât de cei care îi fac micromanagementul Preşedintelui ASF, Nicu Marcu. Acest embargo mi s-a părut cu atât mai ciudat, cu cât, în trecut, Euroins putea să capaciteze persoane extrem de importante precum fostul premier Tăriceanu sau ,,bancherul" Mişu Negriţoiu, ca să intervină în favoarea lor la vicepreşedintele ASF, aşa cum rezultă din stenogramele DNA din august 2013. Ulterior intervenţiei lui Negriţoiu din august 2013 în favoarea Euroins, Negriţoiu a devenit din mai 2014 Preşedinte ASF, până în 2017, perioada în care atât frauda de la City Insurance pe de-o parte, cât şi încasările societatăţii Euroins, pe de altă parte, au prosperat.

iii) m-a surprins un interviu anterior al şefului Eurohold din presa bulgară, preluat doar de o parte din presa din România, în care avea numai cuvinte de laudă despre Nicu Marcu, Preşedintele ASF. Când te laudă cel supravegheat, sub mandatul căruia şi Euroins şi alte companii de asigurări au dublat sau chiar triplat preţul asigurărilor RCA şi au avut încasări istorice, mie nu îmi miroase a bine.

iv) am regretat că în primăvara anului 2016 nu am reuşit să mă sincroniz cu Dan Adamescu (fostul patron al Astra Asigurări) când mi-a transmis prin cineva că vrea să îmi dea un interviu în care să îmi spună pe cameră cine din conducerea ASF i-a cerut în cursul anului 2015 suma de 3 milioane de Euro şpagă, ca să rămână cu ASTRA Asigurări. Chiar eram curios, cu atât mai mult cu cât Mişu Negriţoiu, în prima mea întâlnire cu el Preşedinte ASF - eu purtător de cuvânt, în mai 2014, mi-a reproşat că ,,am vorbit urât de domnul Adamescu". Eu nu am mai fost purtător de cuvânt al ASF din decembrie 2014, Mişu supravieţuind Preşedinte ASF încă aproape 3 ani. Prin urmare, de atunci am spus că fac tot posibilul ca atunci când mi se oferă un interviu, să îl accept.

La acest moment circulă o teorie în piaţă conform căreia, Nicu Marcu şi conducerea ASF au protejat în mod real Euroins, până la momentul ianuarie 2023, când s-a întâmplat ceva şi nu au mai putut să ofere acea protecţie. Preşedintele Eurohold susţine că un astfel de lanţ de iubire nu a existat.

Totuşi, teoria nu este infirmată de către şeful EUROHOLD, care, aşa cum vedeţi în interviu, a declarat că până de curând, unul dintre cei pe care îi acuză acum de abuz în serviciu (inclusiv de ,,război hibrid"), funcţionăraşul Valentin Ionescu, le spunea că: ,,cazul e soluţionat. nu există probleme". Personal, am zâmbit când am auzit alăturarea numelor lui Roşu şi Ionescu cu ,,război hibrid", motiv pentru care am cerut clarificări, aşa cum puteţi vedea în interviu.

L-am întrebat pe şeful Eurohold dacă EUROHOLD, Euroins Insurance Group sau Euroins România au vreo legătură cu ,,elitele bulgare corupte" sancţionate de Trezoreria Americană în urmă cu 2 zile, în 10 februarie 2023 (detalii AICI).

Assen Christov a negat ferm că vreuna dintre persoanele sancţionate de SUA ar avea legătură cu Eurohold sau Euroins.

Pe de altă parte, pe parcursul interviului din 12 februarie 2023, domnul Assen Christov a avut numai cuvinte de laudă faţă de Nicu Marcu (vedeţi în interviu de la minutul 33.34 până la minutul 36.00): ,,persoană înţeleaptă", ,,nu se grăbeşte", ,,pare a fi un bun manager", ,,indus în eroare aşa cum au fost induşi toţi ceilalţi membrii ai Consiliului".

Personal, am o opinie diametral opusă, bazată pe faptul că Nicu Marcu a stat de şase la frauda de la City Insurance (după ce a ştiut de extrasul de cont falsificat a permis în continuare emiterea de poliţe RCA de către City Insurance), după ce anterior, prin mecanismul decontării directe obligatorii (am scris despre asta în 31 ianuarie 2021), a încercat ca să nu mai fie nevoie ca City Insurance sau Euroins să aducă capital, ci ca asiguraţii să capitalizeze cele 2 societăţi: una cu probleme de delapidare şi fraudă cunoscute de ASF încă de la Mişu Negriţoiu (City Insurance) a doua cu probleme de solvabilitate, după cum reiese din constările ASF faţă de situaţiile financiare de la 31 martie 2021, arătate de Libertatea:

,,Gardienii încalcă legea". Despre Nicu Marcu, Preşedintele ASF, numai de bine

Am puternicul sentiment că Assen Christov are mai multe de spus.

Opinia Cititorului ( 49 )

 1. ...

  1. In acceptiunea mafiotului Assen Christov, Nicu Marcu este un bun manager si o persoana inteleapta. Cand te lauda un mafiot bulgar cunoscut tepar si spaguitor, e clar cata integritate poate avea presedintele ASF Nicu Marcu.

   Ce nu e clar? Marcu si Christov fac parte din aceeasi “fratie”. 

   Cum ganditi ca domnul Christov este mafiot??? Acesta este un holding cu venituri de peste 2 miliarde de euro. Un astfel de atac nu il răsturna. Investitia bulgara este cea mai mare in sectorul de asigurare - milioane de lei. Are dreptate, are deplin dreptate.

   Mafiot zici? adica americanii astia de la BERD sunt si ei mafioti? ca doar s-au asociat cu ei...

   Euroins are parteneriat bun cu BERD din cate inteleg Astra inseamana ca BERD face parte din mafie?

  Am urmarit cu amuzament echilibristica lui Assen la exceptionalele intrebari ale lui Soviani. A facut tot posibilul sa isi protejeze protectorul din ASF - Nicu Marcu.

  Ma distreaza Assen ca nu mai recunoaste ASF ca autoritate de supraveghere si vrea sa vina el cu echipa lui de specialisti care sa ii verifice solvabilitatea companiei.

  Omul are urmatoarea strategie: sa izoleze pe Rosu si Ionescu de celelalte persoane din conducerea ASF, in speranta ca va salva compania de asigurari de la un vot negativ din partea intregului consiliu. Stie ca are cativa protectori spaguiti in consiliul ASF si ca singura sansa a lui Euroins este sa ii invinga si izoleze (divide et impera) astfel incat sa poata functiona in continuare. Verificati de ce doar 5% din banii incasati de Euroins sunt in conturile din Romania, iar executorii judecatoresti cand au de executat compania Euroins, nu gasesc decat o bruma de bani in conturile din România.  

  1. Bulgarii au insurance business in 6 tari, nu numai in Romania si au probleme numai la noi. Am verificat.

   Eu am deschis dosar de dauna la Euroins si am fost despagubit corect si repede.Nu cred in toata manipularea din presa.Cred ca este o firma mare ,care practica preturi corecte.Sunt victimele unui atac media care urmareste eliminarea lor din piata pentru a creste si mai mult tarifele RCA

  Lucrez in cadrul unei institutii judecatoresti si am avut curiozitatea sa verific numarul de litigii pe care Euroins le are in instantele din Romania. Sunt peste 70.000 de litigii in instanta cu aceasta firma de asigurari. Asta spune multe despre modul in care aceasta firma isi trateaza clientii. Nu am deloc incredere in firme implicate intr-un asemenea numar de litigii,

  1. ASF nu vede nu aude. Euroins il lauda pe Marcu ca e baiat bun si le-a promis salvarea cu orice pret. Ramane DNA si DIICOT sa-si dea cu parerea.

   Ganditi asupra faptul, ca acest numar de litigii poate fi si artificial creat...

   70% dintre toate procesele aflate pe rolul instantelor de judecată sunt cu preacinstita companie Euroins. Toate cele 27 de firme care vând asigurari in Romania însumează restul de 30% dintre procese.

   Ca sa înțelegem cu totii cine e Euroins.  

   Hahahaha, ce gluma buna.

   Aveti dovezi ? 

  Din interviul presedintelui Euroins a rezultat faptul ca intreg consiliul ASF sunt niste naivi idioti indusi in eroare de ani de zile de catre Rosu si Ionescu.

  Am ras cu lacrimi la final “ma bazez pe toti anagajatii ASF” sa nu ia masuri de punere sub asdministrare a firmei Euroins. 

  Bai, fix asta se va intampla in cateva saptamani!

  HAHAHAHA 

  1. Christov este pe mana cu Marcu, asta e evident. De ce risca Marcu sa protejeze Euroins? Pei sunt 4 variante: spaga, prostie, dorinta de a masca propriul esec la conducerea imundei ASF sau toate cele 3 de mai inainte.

   Dupa cum il lauda Assen pe Marcu, pun pariu ca nu o pune in administrare speciala.

   Da, si punere sub administrare este un act criminal, pur si simplu. Piata de asigurare in Romania este foarte compromentat cu ajutorul anumite persoane...

   Este evident ca exista intentia de partea Comisiei, pentru ca fiacare zi aceasta societate are control, regimul ei este intotdeauna in control. Aceasta situatie nu e normala. Sper intradevar ca e atac.

   Ce s-a intlamplat cu City, stiti? Am citit un interviu unde Christov a spus, ca a primit o propunere, din partea unei persoane pe care domnul Roșu a angajat-o drept consilier, să analizeaza posibilitatea de

   fuziune a celor două companii.  

   Euroins trebuie introdusă urgent sub redresare financiară și suspendată conducerea care se tine de abuzuri și furăciuni pe banii romanilor.

   Aceasta firma funcționează ilegal de mulți ani de zile.  

   Sa moara Euroins ul si o sa platim RCA ul de 2 ori mai scump ca acum. Dar la austrieci.

  Auziti ce verdict a dat IONESCU ,,cazul e soluţionat. nu există probleme". Cand acolo sunt probleme mari de ani de zile. Ionescu habar nu are ce vorbeste pentru ca habar nu are de asigurari. Ionescu este un guster, un papagal. Poate la piata de capital stia ceva dar la asigurari este de o prostie monumentala. De ce a pus Marcu un p.r.o.s.t ca Ionescu director?

  1. Cine e Ionescu asta si de cine e tinut in brate si el si ceilalti care stau pe bani multi si nu fac nimic?

   Acum poate se gandeste si Marcu daca nu cumva trebuie sa isi ia la revedere de la ei...

   Sa nu mai stea pe banii nostrii 

   Marcu poate sa gandeasca?

  Dl. Soviani vrem cât mai multe astfel de interviuri cu oamenii din piața de asigurari. Întrebări bine țintite ați pus. Îmi plac grimasele directorului Euroins. Omul ăla a mințit pe tot parcursul interviului.

  1. Este expresiv, pentru ca e indignat, dar este un profesionalist excelent!

   Assen e hoț profesionist, aveți dreptate!

  Mai mulți angajați ai ASF și-au exprimat, într-o discuție confidențială cu ziarul, „revolta față de conducerea Autorității, care a acceptat până acum toate aceste derapaje ale Euroins. Nu doar în declarații, dar derapajele legale, față de indicatorii solicitați de lege. Chiar dacă, față de City, Euroins a fost mai controlată, tot a existat o îngăduință față de ei și iată unde s-a ajuns”.

  Asta scrie ziarul Libertatea. Intreb si eu in cat timp s-au strans atatea milioane de euro? In 3-4 ani? Cine a fost presedintele ASF in ultimii 3 ani? Marcu, nu? Cine a fost vice la asigurari? Rosu, nu? Cine a fost directir la supraveghere asigurari? Golovatic, nu?  

  Avem toate raspunsurile. 

  Rosu si Ionescu au facut tot la cererea lui Marcu si anterior la cererea lui Badea sunt niste yes-man. Acum Marcu de dovedirea aranjamentului cu Euroins ca sa scape ii arunca pe Rosu. Ionescu si Golovatic in groapa cu lei, pe principiul sectorul e de vina. Probabil Rosu a amenintat ca spune tot si acum Marcu il va apara iar ca la City pe Rosu.

  1. Si problema nu e cum se incearca in interviu si unele comentarii sa se spuna de catre unii ca societatea s fost abuzata sau ca Rosu, Ionescu si Golovatic sunt buni ca vor sa sanctioneze Euroins. Problema e ca au inchis ochii la cererea lui Marcu, Badea, au mintit timp de cativa ani ca e totul bine la asigurari. A intrat City in faliment, ei nu aveau nici o vina. Urmeaza Euroins iar nu au nici o vina ca ai au facut dupa 3 ani. Marcu nu i-a pus sa inchida ochii, i-a sanctionat si abuzat de controale. Asta e naratiunea care se incearca acum.

   După refuzul Euroins sa cumpara City, se

   poate verifica câte atacuri au fost asupra Euroins și câte controale din 

   partea ASF. 

   Inclusiv pe o perioadă de o lună ei au fost sub administrarea FGA.  

   În perioada - primăvara lui 2021 și ulterior în perioada în care intrase

   deja în faliment City - echipele de control erau prezente la sediul EuroIns

   câte 10 ore pe zi. 

   O societate care nu vea indicatori de solvabilitate trebuie inchisa. Daca faci controale si o lasi sa functioneze in continuare e ca si cum ai ajuta-o. Chiar daca ii dai amenzi, chiar daca o controlezi, o lasi sa faca business in continuare si sa castige enorm, mult mai mult decat amenzile. Se cheama protectie mascata. Intelegi?

   De fiecare data când ASF a fost in control la Euroins firma a fost amendată. In orice alta țara firma asta era de mult timp închisă. In Romania primește doar amenzi echivalentul a 15 minute de vândut polite RCA. ASF a protejat ani de zile șandramaua numita Euroins.

  Eurohold in Bulgaria este intradevar un holding foarte mare. Ei au si business energetic, cu semnificatia nationala. Ei nu sunt mici sau asa... gasiti pe drum.

  1. Firma asta și-a bazat de la bun început afacerea pe neplata despăgubirilor și pe corupția din ASF și alte instituții românești. Dar ulciorul se mai și sparge.

  Eu lucrez in Euroins Romania. Am avut 274 de controale pentru anul trecut. Este o presiune insuportabila. Ma bucur ca actionarii au decis sa fac ceva si sa spun ce e situatia.

  Felicitari dle Soviani! Felicitari Bursa!

  Putini mai sunt cei ce au curajul dvs in Ro! 

  Oamenii serviciilor din ASF, SIFuri etc, sunt campionii protejarii mafiotiilor/nenorocitilor care distrug economia nationalasi capitalul privat!

  Ar trebui legiferata interdictia accesului acestora in ORICE entitate a statului roman! 

  Pe parcursul a 12 ani, Eurohold Bulgaria a investit în România peste 350

  milioane de euro. Cifra aceastei investitie este destul de respectabila, gandesc! 

  1. Euroins a băgat 350 milioane și i-a scos după o săptămâna din țara prin contracte de reasigurare. Dar firma CEZ de energie din Bulgarica cu ce bani a fost cumpărată? Fix cu banii de despăgubiri pe care nu ii achita Euroins. De aceea firma are zeci de mii de procese in instanța. De cinstita ce e.

  În prezent, Compania se află într-o situație foarte bună. În ultimul an și

  jumătate, compania a trecut printr-un amplu proces de digitalizare. Aceste

  rezultate pozitive sunt deja vizibile. Este foarte usor de clienti.  

  1. Ce legatura are digitalizarea cu prefectura? Vorbim de indicatori, nu de digitalizare. Aveti SCR? Aveti MCR? Daca nu, de cand nu aveti si de ce? Atat de simplu!

  Euroins plateste în medie la 9,4 zile de la aprobarea de plată, cu 30 de zile mai repede decât prevede legea.

  1. Daaa, perfectiunea intruchipata. Ma lasi?

  Eurohold, compania cu capital rusesc la origini, ca majoritatea businessurilor private din Bg

  la cererea USA, ASF cu regret a incetat sa mai i-a spaga de la baeti si s-a pus pe ei, fiind vorba de siguranta nationala 

  ATAT 

  Statul Bulgar are curajul să susțină tarifele mivi la energie, respectandu-si populația. Statul Român executa ordinele data de UE și SUA, crescând cheltuielile românilor chiar și la RCA....acum. Rușine domnilor politicieni!

  1. Euroins face parte din cel mai mare holding din estul Europei.Avand in vedere cifrele publicate a platit daune de sute de milioane de euro.A fost cea mai controlota Companie de asigurari din ultimii 5 ani.

   Dl Assen Hristov este un presedinte de holding cu o reputatie excelenta in Europa, nu si-ar permite sa faca asemenea afirmatii daca nu ar avea dovezi in acest sens.Compania este tinta unui atac mediatic organizat si este normal sa reactioneze dupa ce a investit 350 milioane de euro in Romania.Poate faptul ca nu este o firma austriaca deranjeaza atat de mult 

  In sfarsit cineva are curajul sa spuna adevarul despre ceea ce se intampla la Asf.

  1. Asica, ziarul Bursa ce face de 5 ani incoace?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro