CDR deschide dialogul cu Guvernul pe teme fiscale prioritare

C.B.
Miscellanea / 17 februarie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

În continuarea discuţiilor cu Primul Ministru al României, domnul Ludovic Orban, asupra priorităţilor mediului de afaceri, grupul de lucru fiscalitate din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) a avut o întrevedere cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Florin Cîţu, pentru a detalia priorităţile în materie fiscală, dar şi pentru a evalua sincronizarea acestora cu obiectivele Ministerului şi a discuta maniera de lucru pentru atingerea acestora, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Priorităţile CDR în materie fiscală vizează stabilitatea şi predictibilitatea măsurilor fiscale, digitalizarea ANAF, menţinerea cotei unice, reintroducerea plafonului la contribuţiile de asigurări sociale, stimularea activităţii de cercetare-dezvoltare prin operaţionalizarea stimulentelor fiscale deja prevăzute în legislaţie, eliminarea plafonului la cesiunea de creanţe.

Prioritatea pe termen scurt este adoptarea proiectului de modificare a Codului fiscal care conţine măsuri îndelung discutate, analizate şi agreate cu mediul de afaceri în ultimii trei ani, printre care: introducerea consolidării fiscale, IFRS 16, dar şi a proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală care reprezintă un pas important în echilibrarea relaţiei dintre contribuabili si autorităţile fiscale. CDR a subliniat importanţa acestor modificări şi a solicitat susţinerea Guvernului pentru adoptarea lor cu celeritate în Parlament, proiectele aflându-se la Comisia buget, finanţe, bănci a Camerei Deputaţilor.

Daniel Anghel, coordonatorul grupului de lucru pe fiscalitate din cadrul CDR, a declarat:

"Ne-am bucurat să constatăm deschiderea domnului Ministru Cîţu la dialog şi preocuparea de a identifica soluţii sustenabile pe termen lung pentru România. Totodată, salutăm faptul că una dintre priorităţile mediului de afaceri, respectiv înlocuirea termenului de 15 martie cu 25 mai pentru depunerea Declaraţiei unice, s-a şi pus în practică pentru anul 2020 şi avem speranţa că acesta va deveni noul termen stipulat în Codul fiscal".

Atât Ministerul Finanţelor Publice cât şi reprezentanţii grupului de lucru pe fiscalitate al CDR au considerat utilă continuarea dialogului şi au recunoscut importanţa realizarii studiilor de impact ca fundament al unor măsuri viabile, în beneficiul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0600
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2961
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8673
Gram de aur (XAU)Gram de aur460.7924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapeseries.com
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb