Sectorul turistic din Uniunea Europeană (UE) a pierdut aproape două milioane de înnoptări de la începutul lunii ianuarie din cauza absenţei chinezilor, iar aceasta presupune un cost de un miliard de euro pe lună, a declarat, luni, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, citat de EFE.
Într-un interviu acordat BFMTV, Breton a semnalat că "se înregistrează o încetinire importantă a economiei mondiale", din cauza epidemiei de coronavirus, ţinând cont de importanţa pe care o are China, informează Agerpres.
Acest impact se resimte în cazul lanţurilor de aprovizionare ale multor companii care depind de produse fabricate în China, dar şi în turism, deoarece chinezii nu mai călătoresc.
Comisarul francez a precizat că, din acest motiv, au fost cu două milioane de înnoptări mai puţine în cele 27 de state ale UE, începând din ianuarie, şi asta înseamnă o reducere a veniturilor cu un miliard de euro pe lună.
1. zvonurile și teoriile
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2020, 15:10)
În ciuda argumentelor științifice, zvonurile și teoriile conspiraționiste au luat amploare pe măsură ce virusul a continuat să se răspândească și să facă noi victime. Au apărut chiar voci care să susțină existența unui laborator de virologie la nivel înalt, cunoscut pentru studiul coronavirusului pe lilieci, în Wuhan, punctul zero al focarului, și că noul coronavirus ar fi putut scăpa din laborator. De la ideea că un cercetător ar fi fost mușcat de liliacul pe care îl studia și până la posibilitatea ca un student absolvent al Institutului de Virologie Wuhan să fi fost „pacientul zero”, lucrurile au degenerat, ajungându-se până acolo încât să se creadă că laboratorul din cadrul institutului lucra în secret pentru armata chineză la dezvoltarea unor arme biologice, iar virusul s-a scurs în mod involuntar în timpul acestui proces. Apărute cu preponderență pe conturile de social media, aceste informații nu au putut fi niciodată verificate, rămânând la stadiul de fake news.
Citând studii legate de bagajul genetic al virusului, aceștia au arătat că descoperirile științifice „concluzionează copleșitor că acest coronavirus își are originea în viața sălbatică, la fel ca atât de mulți alți agenți patogeni emergenți”.
„Teoriile conspiraționiste nu fac altceva decât să creeze frică, zvonuri și prejudecăți care să pună în pericol colaborarea noastră globală în lupta împotriva acestui virus”, au scris oamenii de știință.
Populația nu a părut convinsă de această luare de poziție, existând în continuare voci care suspectează că guvernul „acoperă”, de fapt, anumite aspecte legate de acest subiect.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Da în data de 02.03.2020, 15:31)
De parca a spus guvernul vreodata adevarul, nu uita cine este in parlament (hoti deghizati) oameni de bine.