Gheorghe Piperea: „Vreau să reconsolidez mecanismele democratice uitate în UE”

A.B.
Internaţional / 7 iulie, 15:26

Gheorghe Piperea: „Vreau să reconsolidez mecanismele democratice uitate în UE”

Eurodeputatul român Gheorghe Piperea (AUR) a declarat înainte de plecarea spre Strasbourg, că moţiunea de cenzură împotriva Comisiei Europene, pe care a iniţiat-o în Parlamentul European, are ca scop readucerea în prim-plan a mecanismelor democratice uitate în Uniunea Europeană şi stoparea unei tendinţe de concentrare a puterii decizionale în jurul preşedintei CE, Ursula von der Leyen, potrivit Agerpres, de la care transmitem cele ce urmează.

„Nu fac decât să reconsolidez mecanismele democratice care au cam fost uitate în Uniunea Europeană la ora actuală”, a afirmat Piperea, subliniind că iniţiativa sa - prima moţiune de cenzură împotriva Comisiei din ultimii 11 ani - a produs „uluire” în administraţia Parlamentului European.

Deşi recunoaşte că moţiunea nu are şanse reale de a fi adoptată în plen, europarlamentarul AUR este convins că aceasta va genera „efecte suplimentare adverse, neaşteptate de Comisie”, forţând un răspuns din partea Ursulei von der Leyen şi al aliaţilor săi politici. Piperea susţine că există deja nemulţumiri în rândul grupurilor din arcul majoritar: popularii critică prelungirea „iraţională” a Green Deal-ului, în timp ce social-democraţii acuză redirecţionarea fondurilor de la coeziune şi combaterea sărăciei către reînarmarea Europei, potrivit sursei citate.

„Suntem într-un autobuz cu toţii, care circulă cu 200 km/h şi şoferul nu prea e sobru. Trebuie să-l oprim, să schimbăm direcţia, ca să nu cumva să intrăm în zid. Dar de rămas, rămânem în autobuz”, a spus Piperea, explicând metaforic că îşi doreşte o reformare a UE, nu o ieşire din proiectul european.

Moţiunea va fi dezbătută luni în plenul Parlamentului European, urmând să fie supusă votului joi. Piperea estimează că va obţine între 180 şi 275 de voturi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. In UE nu au fost niciodata mecanisme democratice. A fost doar aparenta si spoiala. Asa a fost proiectata de cind fratii Dulles i-au dat foaia de parcurs lui Monet.

    Nu cred ca veți reuși dar demersul este unul lăudabil din toate punctele de vedere: documentare serioasă, curaj, verticalitate. Felicitări!

    ...

    ...

    Un neica nimeni și PI PErea ăsta.

    Ce a făcut el pentru cei împrumutați in franci elvețieni, câte procese a câștigat?

    Pentru piața de capital nu a făcut nimic. 

    1. A cerut un onorariu imens de la pagubitii in franci, ca sa ii reprezinte.

      Nu pagubitii si problema lor l-au intersat (desi se erija in public ca un mare si dumnezeiesc aparator al lor), ci banii lor (onorariul, onorariul).

      El este o coada de topor ca multe altele de la noi. 

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3213
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4251
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8168
Gram de aur (XAU)Gram de aur464.9428

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
connecting.careers
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb