Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieţei de asigurări din România, estimează că va înregistra creşteri semnificative, de 35%, a vânzărilor de asigurări de călătorie pe perioada iernii, comparativ cu sezonul rece din 2018-2019. Mai mult, compania a înregistrat în cel mai recent sezon de vară, vizând lunile iunie-septembrie, o creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior pentru toate tipurile de asigurări de călătorie, încheiate fie în agenţiile de asigurări, prin intermediul consultanţilor de asigurări, sau online, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Majoritatea poliţelor de călătorie Groupama Asigurări, mai exact 78% dintre acestea, au fost încheiate pentru călătorii în Europa şi Turcia în sezonul de vară, iar destinaţia Europa se menţine în mod constant în proporţie de peste 80% şi pe perioada iernii. Apare, însă, şi un nou trend pentru sezonul rece, acela al destinaţiilor exotice.
Perioada minimă este de 3 zile, specific vacanţelor de tip city-break în marile capitale europene, indiferent de anotimp. Totuşi, pe perioada lunilor iunie-septembrie, tendinţa este de creştere a perioadei medii asigurate, datorită vacanţelor mai lungi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania, pentru care turiştii români îṣi fac asigurări de călătorie pentru minimum 7 nopţi la destinaţie, frecvente fiind şi sejururile de 9 nopţi. Cea mai lungă perioadă asigurată de o familie de 6 turişti români la Groupama Asigurări în această vară a fost de 42 de zile, pentru un sejur în Statele Unite şi Canada. Prin contrast, majoritatea asigurărilor de călătorie din sezonul de iarnă sunt încheiate pe o perioadă de 7 nopţi, mai precizează sursa..
Majoritatea dosarelor de daună deschise în urma unor evenimente întâmplate în vacanţele turiştilor români se referă la situaţii medicale precum fracturi, probleme la stomac şi vărsături, lovituri, răceli puternice, enteroviroze, urgenţe sau pierderea documentelor şi anularea curselor aeriene, iar suma maximă despăgubită de Groupama pentru o asigurare de călătorie a fost de 50.000 euro, pentru un transport aerian de urgenţă şi tratament medical de urgenţă în SUA, unde costurile medicale sunt foarte mari şi unde consultanţii în turism recomandă mereu o asigurare privată de călătorie pentru turiştii români.